Zirvede Haber

Sektörün Öncüleri E-ihracat Zirvesi’nde Buluştu

Sektörün Öncüleri E-ihracat Zirvesi’nde Buluştu

Türkiye’nin Üretim Gücünü Yurt Dışına Açma Vizyonu E-ihracat Zirvesi’nde Değerlendirildi

Sektörün Öncüleri E-ihracat Zirvesi’nde Buluştu

ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, E-ihracatın Lojistik Süreçlerini Değerlendirdi

8-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizasyonu olan E-ihracat Zirvesi’nde, Türkiye’nin üretim gücünü yurt dışına açma vizyonu çerçevesinde katma değerli ihracatın arttırılması için önemli başlıklar değerlendirildi. E-ihracatın geleceği, trendleri, pazar yeri seçimi, e-ticaret satış kanalları, marka stratejileri, dijital pazarlama, lojistik ve daha birçok konuda sektörün önde gelen konuşmacılarının ağırlandığı etkinlikte ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan e-ihracatta lojistik süreçlerini değerlendirdi. Ceylan, e-ihracatta lojistik yönetimi ve gönderim işlemleri konusundaki uzmanlığı ile dikkat çekti.

E-İhracat Zirvesi, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelini değerlendirmek ve katma değerli ihracatı artırmak isteyen işletmeler için bir fırsat sundu. ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan’ın katkıları ile lojistik süreçlerin nasıl optimize edilebileceğini detaylı olarak ele alındı. E-ihracatın giderek büyüyen dünyasında yer almak isteyen girişimciler ve şirketler için değerli bilgilerin paylaşıldığı paneller ve sunumlar, aynı zamanda başarı hikayeleriyle katılımcılara motivasyon sağladı.

Hedef pazaryerlerinin belirlenmesi, lojistikte takip numarasının önemi, Avrupa’da IOSS ve Almanya’da VerpackG ambalaj yasası gibi gümrük ve gönderim konusunda kritik noktalara değinen ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, “E-ihracatta lojistik yönetimi hedef pazarınız doğrultusunda iyi planlamalı. Hangi ülkeye hangi ürünleri satacaksınız? Bu etmenlere göre hangi servis seçeneklerini kullanacaksanız, satış yapmak istediğiniz ülkelerdeki gümrük işlemleri nasıl ilerliyor tüm bunlara hakim olmak lazım. Örnek vermek gerekirse pazar yerlerinde satışı ve müşteri memnuniyetini üçte bir oranında lojistik etkisi var. Bu sebeple hızlı ve güvenilir bir tedarik yönetimi çok önemli. Biz de ShipEntegra olarak ülkemizde e-ihracatın tabana yayılması ve daha da artması için yazılım-lojistik çözümleri geliştirmeye devam ediyoruz ” açıklamalarında bulundu.

Müşterilerinize hızlı ve güvenilir bir şekilde ürünlerinizi ulaştırmak, müşteri memnuniyetini artırmak ve sadık müşteri kitlesi oluşturmak için lojistik ve gönderim işlemlerinin hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Ceylan, “ Biz; Etsy’de , Amazon’un 21 pazar yerinde, eBay ve AliExpress’te takip numarası bulunan ilk Türk teknoloji lojistik şirketiyiz. Walmart ile de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız kullanıcılarımıza tıpkı sloganımızda olduğu gibi e-ihracatı kolaylaştırmak. Platformumuzda entegrasyon sağladığımız pazar yerlerinin siparişlerini yönetebilir, bu pazar yerlerinde kâr marjlarını hesaplayabilir, gümrük ve diğer evrak işlemlerini otomasyona bağlayabilir ve teslimat süreçlerini şeffaf şekilde anlık takip edebilir ve müşterilerine gösterebilir” dedi.

Ceylan konuşmasında; lojistik süreçlerinin e-ihracatın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, teknolojinin lojistik süreçlerini nasıl iyileştirebileceğini ele aldı. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk e-ihracat mobil uygulamasını geliştirerek e-ihracatı cepten kontrol edilebilecek kadar kolaylaştırdıklarını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ