Zirvede Haber

BU KARAR ANAYASAL DÜZENE KARŞI TEHLİKELİ BİR BAŞKALDIRIDIR.

BU KARAR ANAYASAL DÜZENE KARŞI TEHLİKELİ BİR BAŞKALDIRIDIR.

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Ercan Özel yaptığı açıklamada;

“Türk hukuk tarihinde ilk kez Anayasa Mahkemesi üyeleri, verdikleri karar nedeniyle alt mahkeme tarafından suç işledikleri ithamı ile karşılaştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararı üzerine “karara uymama” ve ihlal kararı veren “Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması” açıkça devlete, anayasal düzene ve hukuk sistemine başkaldırıdır.

Aklı olan ve aklını kullanan herkes bu yanlışa dur demelidir.

Anayasa Mahkemesi kararları elbette eleştirilebilir, tartışılabilir, yanlış bulunabilir ancak bu kararlara karşı Anayasa’nın 153/6 “Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.” hükmü gereğince uymamazlık edilemez.

Birilerinin gücünü pekiştirmek için hukuku, bir araç olarak kullanmasına, Anayasa Mahkemesi’ni itibarsızlaştırmasına ve mahkemeler eliyle gövde gösterisinde bulunmasına kimsenin müsade etmesi beklenemez.

100 yıllık Cumhuriyetimizde ilk kez yaşanılan bu hukuk garabetine son vermeye ve tüm siyasi aktörleri devletimizin son kalesi olan Anayasa Mahkemesi ile anayasal düzene sahip çıkmaya davet ediyorum.

Bu yanlış karardan bir an önce geri dönülmelidir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ