Zirvede Haber

EMEKLİLER “OCAK AYINI NASIL GETİRİRİM” DİYE DÜŞÜNÜYOR..!!

EMEKLİLER “OCAK AYINI  NASIL GETİRİRİM”  DİYE DÜŞÜNÜYOR..!!

Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani  Torun ,Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu Osmangazi İlçe Başkanı Burhan Baburhan ve beraberindeki heyetle Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret ettiler.Türkiye Emekliler  Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Tezbulur, Bursa Şubesi İdari Sekreteri Altan Özşen, Mali Sekreter Zeki Çağlayan, Bursa Yönetiminden Ali Sarıoğlu ve beraberindekiler  gelen heyeti dernekte misafir ettiler.

EMEKLİLER DERNEĞİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDANDIR..!!

Bu anlamlı buluşma geçtiğimiz günlerde Türkiye Emekliler Derneğinin Tahtakale’deki Bursa şubesinde gerçekleşti. Ziyaret esnasında Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Tezbulur, gelen heyete öncelikle Türkiye Emekliler Derneği’nin kuruluşu ve bugünlere geliş süreci ile ilgili kısa bir bilgi vererek şunları söyledi; Bizim Derneğimizin kuruluşu 1970 yıllarına dayanmakta ilk olarak Ankara’da kurulduktan sonra 1971 yılında Bursa şubesi açılmıştır. Şu anda bizim gibi Türkiye genelinde 140 şubesi bulanmaktadır, bütün şubelerdeki toplam üye sayımız 800 bin civarıdır. Bursa’da biz merkez şubeyiz, bizim üye sayımız yaklaşık olarak 22 bin. Bizim geçmişten günümüze emeklerimize en büyük hizmetlerimizin başında kaliteli kömür ve de taksitle verebilmemizdir. Tabii eskiden bu  doğal gaz olmadan önce bu kömür satışı çok önemliydi biz  hala daha devam ettiriyoruz.

EMEKLİLERİMİZE HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ..!!

Emeklilerimize 6 eşit taksitle Soma linyit kömürü olmak üzere vermeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra Ankara’da bir misafirhanemiz var, yaklaşık 120 yatak kapasiteli bunun yanı sıra Erdek-Narlı’da yazlık kampımız var orası da  yaklaşık 200 kişiliktir.6’şar günlük dönemler halinde orada emekli arkadaşlarımıza tatil yapma imkanı uygun fiyata sunmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sağlıktan, alışveriş merkezlerine birçok sektörde alışveriş anlamında emeklilerimize indirimler  almış durumdayız. Ayrıca bunun yanında Bursa’nın önde gelen yerel market zincirlerinden Furpa marketlerde geçerli  üye emeklilerimize %5’lik indirimimiz var. Bunun yanı sıra Halı Yıkama anlamında, giyim kıyafet anlamında diş poliklinikleri, sağlık kuruluşları ile de yine birçok hususta emeklilerimizin yararına anlaşmalar gerçekleştirmiş durumdayız. Biz Bursa’da Merkez şubeyiz , ayrıca  Uludağ şube ve bir de Gemlik şubemiz bulunmakta.

ÜYE SAYIMIZ ARTARSA SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR..!!

Aidat anlamında gerçekten bu güzel fırsatları sunuyor olmuş olmamıza rağmen emeklilerimizden yıllık 60 liralık bir aidatımız bulunuyor. Bu da aylık 5 liralık bir meblağa tekabül etmekte.Bu güzel fırsatlardan bu indirimlerden tüm emeklerimizin yararlanması anlamında herkesi ,bütün emeklileri derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Üye sayısını arttırarak daha fazla ses getirmek ve böylelikle daha fazla sesimizi duyurmak en öncelikli hedeflerimizin başında bulunmaktadır.

Emeklilerin zorlu günlerden geçtiği  ekonomik sıkıntıların artık dayanamayacak hale  geldiğini söyledi. Emeklilerimiz hassas insanlar, sonuçta yaş ortalaması anlamında 65 yaş 70 yaş ve hatta daha üzeri yaşta  olan insanlar. Mutlaka gerekli düzenlemelerin yapılarak emeklilerin geçim standartlarının yükseltilmesi ,rahatlamalarının sağlanması  gerekmekte.

DERNEK OLARAK TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ VAR..!!

Dernek olarak talep ve beklentilerimiz anlamında bir dosya hazırladık, bu dosyamızı size de sunmak isterim. Daha önce hatırlarsanız, emeklerimiz fiş biriktirirdi o fiş  biriktirme kaldırıldı.Sonrasında bu vergi iadesi değil de katkı payı diye %4-%5 oranında maaşlara ek ödeme oldu.Bunun  şimdi biz biraz daha yükseltilerek bu %5’in %10’a kadar çıkarılmasını talep ediyoruz. Bunu zaten bizim genel başkanımızda bir çok kereler  dillendirdi.Bunun yanı sıra emekli oluncaya kadar 25 yıl sigorta primi kesiliyor, Emekli olduktan sonra da sağlık ocağına gittiğinizde bir sürü ödeme çıkıyor bu ödemeler bitmiyor ilaç katkı payı vesaire gibi. Kesintilerin artık bunca yıl 25 sene sigorta primi ödenmiş olan emeklilerden bu katkı payları vesaire gibi kesintilerin artık sonlandırılmasını istiyoruz. Çünkü bu durum şu şekilde, emekli olan insanın zaten bir ayağı sağlık ocağında bir ayağı eczanede. Bu anlamda işte ilaç yazdırdığında katkı payı vesaire gibi şeylerle nereden baksan ayda 50 lira ,100 lira, 200 lira gibi bir rakam ödemek zorunda kalıyorlar bunu da kaldırılmasını istiyoruz.

Tabii Temmuz ayında hak ettiği emekli zammını almamış olmasından dolayı emekliler gerçekten kızgın durumda. Şimdi bütün emeklilerimiz ocak ayını  nasıl getireceğiz diye düşünüyorlar. Bu gerçekten üzüntü verici bir durum.

ELİNİ CÜZDANINA ATARAK KARAR VERMELİ..!!

Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun bu anlamlı buluşmada şunları söyledi; Öncelikle bizi, heyetimizi kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel çalışmalar güzel anlaşmalar indirimler yapmışsınız, başkanım. Bu anlamda tabii güzel bir fırsat bu dernek üyeler  için. Bunları onlara da iyi bir şekilde anlatmak lazım. Ayrıca belirtmek istediğim bir husus biz emekli aylıklarının en azından asgari ücretle eşdeğer olması ile ilgili meclise verdiğimiz önerge maalesef İktidar partisine destek veren vekillerin oylarıyla reddedildi. Bizler de bu anlamda sizleri ziyaret ederek sıkıntılarınızla ilgili söyleyeceklerinizle ilgili bilgileri alıp not etmeye geldik. İşte vermiş olduğunuz sunduğunuz bu dosyadan da faydalanabiliriz bunu Meclise sunma imkanımız var ama tabii bu süreçte ne olur, nasıl bir süreç izlenir bilemiyorum. Çünkü bizim getirdiğimiz bütün önergeleri reddediyorlar. Sayın Başkan 16 buçuk milyon emekli gerçekten çok büyük ciddi bir rakam 16,5’u 2 ile de çarpmanıza  gerek yok. Tek başına bile çok büyük bir rakam gerçekten gereken dersi verecek bir rakam. Parti kursalar neredeyse tek başına iktidar olabilecek potansiyele ulaşıyorlar. Oy kullanırken bütün emekliler ellerini cüzdanına atarak karar versinler bu çok önemli. Ayrıca bizleri konuk ettiğiniz için sizlere değerli heyetinize  teşekkür etmek istiyorum.

EMEKLİLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR..!!

Bu güzel ve de anlamlı buluşmada Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu ise şu ifadelerde bulundu; Sayın başkanım tam bu sebeplerden dolayı size gerçekten çok büyük görev düşüyor.31 Mart 2024’te sandıkta halkımızın Mutlaka İradesini ortaya koyarak gerekli uyarıları  yapması gerekmekte. Bu irade ortaya konmazsa emin olun önlerinde 4 sene ne dur işe işareti var nebir  bariyer var ne tümsek var. Cevap verilirse o zaten bu dur işaretidir. Ama belediye seçimlerini aldıktan sonra herkese geçmiş olsun. 4 sene hiç engel yok önlerinde.Bu anlamda elbette bütün toplum kesimlerine olduğu gibi emeklilerimize de büyük rol düşüyor değerli.Vekiliminde az önce söylediği şekilde karar vermeleri bizlerin de en büyük beklentisi. Diyerek konuşmasını tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ