Zirvede Haber

TÜVTÜRK GEZİCİ ARAÇLA TRAKTÖRLERİN MUAYENESİ YAPIYOR

TÜVTÜRK GEZİCİ ARAÇLA TRAKTÖRLERİN MUAYENESİ YAPIYOR

İznik ziraat odası Yönetimi ve İznik muhtarlar dernek yönetimi ile yapılan istişarelerle Köylerde bulunan Traktörlerin muayenesi kararlaştırılan günlerde T.C Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı Bursa Tüvtürk gezici istasyonları ile gelen yetkililer Traktör muayenelerini yapmaya devam ediyor. 26 Ekimde Köylerde başlayan Muayeneler 11 Aralık merkez de bitiyor.

Lastik tekerlekli traktörler ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir yapılıyor.

Motorlu taşıtlar, ulaşım konusunda hem bireysel hem de toplu kullanımda büyük bir öneme sahip. Bu yüzden araçların güvenli ulaşım için düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor.

Can ve mal kaybına sebep olabilecek kazaların önlenmesi adına araç muayenesi yasal olarak zorunlu tutulmuş durumda. Karayolları Trafik Kanunu’na ait maddede belirtildiği üzere bütün motorlu taşıtlar, araç muayenesi yaptırmak zorunda.

2023 araç muayene ücreti traktör, motosiklet, motorlu bisikletler için 575,84 TL; otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork, arazi taşıtı için 1130,44 TL; kamyon, tır, çekici, otobüs için ise 1528,10 TL olarak belirlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ