Zirvede Haber

DİNOZOR ÇOCUK ve DİNOZOR GENÇ’TE EKİM 2023 NASIL GEÇTİ!

DİNOZOR ÇOCUK ve DİNOZOR GENÇ’TE EKİM 2023 NASIL GEÇTİ!

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk ekim ayında, Afrika ve Asya’daki yasa dışı vahşi yaşam ticaretine karşı verdiği mücadeleyle tanınan Vietnamlı vahşi yaşam koruyucusu, çevre aktivisti ve yazar Trang Nguyen’in, kendi hikâyesinden esinle kaleme aldığı Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı adlı kitabını minik okurlarla buluşturdu. İlk gençlik kitapları markası Dinozor Genç ise ekim ayında Michel Piquemal’ın, küçük yaştan itibaren herkesin felsefeye eğlenceli ve takip edilebilir bir yolla ulaşmasını sağlayan Felsefi Fabllar’ı ile Víctor Panicello’nun fantastik ve heyecanlı bir hikâyeyi kaleme aldığı Labirent’i yayımladı. Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’in tüm kitapları, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı

Yazar: Trang Nguyen / İllüstratör: Jeet Zdung / Çevirmen: Nihal Ünver

Dinozor Çocuk

Benim adım Chang… Ben bir vahşi yaşam koruyucusuyum…

Chang, yasa dışı avcıların kampından kurtarılan genç malaya ayısı Sorya’nın vahşi yaşamına geri dönmesi için elinden geleni yapma sözü verdiğinde hayatının en zorlu işine kalkıştığını bilmiyordu. Çünkü Sorya Chang için sadece bir ayı değildi, onun en yakın arkadaşı olmuştu. Ve her ne kadar en doğrusu bu olsa da onu kendi doğal ortamına bırakıp gitmek o kadar da kolay değildi.

Felsefi Fabllar

Yazar: Michel Piquemal / Çevirmen: Murat Erşen

Dinozor Genç

Felsefi Fabllar, küçük yaştan itibaren herkesin felsefeye eğlenceli ve takip edilebilir bir yolla ulaşmasını sağlıyor. Basit ve ilgi çekici hikâyelerden oluşan fabllar, çok eski zamanlardan beri değerlerin, fikirlerin ve derin düşüncelerin anlaşılmasında ve iletilmesinde kilit rol oynamıştır. Bu geleneği takip ederek, sorular, referanslar ve anahtar kelimelerle düşünmeyi ve tartışmayı teşvik eden bu kitap, çocuklarda zaten bulunan büyük sorular sorma, “felsefe yapma” hevesinin ve yeteneğinin keyifle yeşerebileceği verimli bir toprak sunuyor.

Batı felsefesi, mitoloji ve doğu bilgeliklerinden alınan anlamlı ve basit 60 fabl, felsefe atölyesinin kapısını aralamanın ve gelecek yıllarda ileri düzeydeki felsefi sorulara daha cesurca yaklaşmanın önünü açıyor.

Labirent

Yazar: Víctor Panicello / Çevirmen: Özgül Erman

Dinozor Genç

Gronjor, bir yarısı karanlıkta diğer yarısı aydınlıkta kalan, muhteşemliği ve korkunçluğu aynı bünyede barındıran bir dünya. Gronjor’un karanlık ve korkutucu tarafında oradan geçen herkesi yollarından alıkoymayı amaçlayan acımasız ve habis yaratıkların odağında bir avcı grubu “labirent”in içinden geçerek merkeze varmayı hedeflemektedir. Bu hedefe ancak birkaç kişi ulaşabilir ve sağ salim yolculuğunu bitirebilir. Gronjor’un bu iki yüzlü dünyasının hassas dengesi ise Büyücü Milosh’un kontrolündedir. Umut neredeyse hiç yoktur, ama değişimin kapıda olduğunu söyleyen güçlü bir kehanet der ki…

Aşk ve mücadele, güven ve direnişin, isyan ve özgürlüğün romanı, fantastik bir hikâye…

Bilgi için:                                                                   ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ