Zirvede Haber

Özdağ Bursa’da şehitlik ziyaretinde

Özdağ Bursa’da şehitlik ziyaretinde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa’da bir dizi program düzenliyor. Özdağ, Bursa programları kapsamında Pınarbaşı Şehitliği’ni ziyaret ediyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Bursa'da şehitlik ziyaretinde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir dizi program için Bursa’ya geldi. ÖzdağCumhuriyet’in 100. yılında Bursa programları kapsamında, Pınarbaşı Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştiriyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖzdağPınarbaşı Şehitliğini ziyaret etmeden önce Şehit Albay Ali Rıza Bey‘in mezarını ziyaret etti.

Mezarının başında kısa bir konuşma yapan Özdağ, “Rütbesi albaylığa terfi ettirildi ve ameliyattan çıkamadan hayatını yitirdi. 37 yaşındaydı. 1907’de  orduya katıldı. 1911’de Balkan Savaşı’nda savaştı. Sonra 14’ten 18’e kadar Cihan Harbinde savaştı. Teşkilatı mahsusanın yılmaz bir savaşçısıydı. Kafkas ordusunun içindeydi. İstiklal Harbi’nde Sakarya’da ve daha sonra Büyük Taarruz’da yer aldı. 101 seneden beri burada yatıyor arkadaşlar. Türk milletinin aziz bir kahramanı geçtiğimiz on yıllarda bu devletin kurulmaması ve bu başarıya ulaşmaması için düşmanla iş birliği yapan hainlerin, alçakların, vatan hainlerinin, kalleşlerin bu değişik yerlerinde, heykelleri dikiliyor. Anılarına, toplantılar düzenleniyor. Bir bölümünün adı değişik devlet kuruluşlarına verilmeye başlandı. Ve Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken bundan 101 sene önce bu millet bağımsız yaşasın ve Türk milleti tekrar devletini kursun diye kısa ömrünün tamamına yakınını savaş meydanlarında geçiren ve Yunan Başkomutanını teslim alarak vefatından birkaç gün önce Başkomutanlığa teslim eden kahraman ise ancak vefatından yüz bir sene sonra anılıyor” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILI BÖYLE KUTLANMAZ”

Ziyaretin sonunda Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayan Özdağ, Cumhuriyetin güzel bir şekilde kutlanmadığını ifade etti. Erdoğan’a yüklenen Özdağ, “Cumhuriyetin yüzüncü yılı böyle kutlanmaz. Cumhuriyetin yüzüncü yılının hakettiği gibi kutlanamamasının sebebi Recep Tayyip Erdoğan‘dır. Türk milleti Alparslan’ı bin yıl sonra hatırlıyorsa, bundan uzun yıllar sonra da Atatürk’ü hatırlayacaktır. Dünyada bir ilktir herhalde. Kendi kuruluşunu kutlamayan bir ülke” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ