Zirvede Haber

Neşter vurdu cehaletin içine, kadınları birleştirdi

Neşter vurdu cehaletin içine, kadınları birleştirdi

Hukukçu Figen Çalıkuşu’ndan H.K.G’ye destek: Neşter vurdu cehaletin içine, kadınları birleştirdi

Türkiye’de infial yaratan H.K.G davası sonunda bir kararla sonuçlandı. Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve eşi Fatma Gümüşel’in 6 yaşındaki kızları H.K.G.’nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilmesiyle ilgili davadan çıkan karar büyük bir yankı uyandırdı. Hukukçu Figen Çalıkuşu, davaya ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

H.K.G’nin 6 yaşında evlendirilmesine ilişkin görülen davada mahkeme, kararını verdi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Kadir İstekli’ye 30 yıl hapis cezası, annenin 16 yıl 8 ay hapis cezasına hükmedildi.

Hukukçu Figen Çalıkuşu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada toplumsal dayanışmanın ne kadar kritik olduğuna dikkat çekti.

“SAPKIN YAPIYI ORTAYA ÇIKARDI”

Çalıkuşu, şunları söyledi

Bir kadını kutlayarak başlamak istiyorum. Öyle böyle değil, sarılarak, yanaklarından öperek, havalara kaldırarak onu kutlamak istiyorum. H.K.G’den bahsediyorum. Neden kendisini kutluyorum Çünkü vazgeçmedi. Karanlık kör cehaleti, hastalıklı sapkın yapıyı ortaya çıkardı. Neşter vurdu cehaletin içine. Kadınları birleştirdi. Bu kadar kutuplaştırıldığımız bir Türkiye’de bütün kadınlar onun yanında durdular. Kadınlar olarak hak aradılar. Çocukların istismarına daha fazla izin verilmesin dediler ve birleştiler. İnsan haklarında birleştiler, kadın olarak bir arada durdular

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ