Zirvede Haber

VELİ AĞBABA, CHP’DE MÜCADELESİ, EYLEMLERİ VE YÜREKLİ TAVRI İLE ÇAKMA MİLLİYETÇİLERE DERS VERİYOR.

VELİ AĞBABA, CHP’DE MÜCADELESİ, EYLEMLERİ VE YÜREKLİ TAVRI İLE ÇAKMA MİLLİYETÇİLERE DERS VERİYOR.
Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, siyasette her zaman ses getiren çalışmaları ve yürekli tavırları ile toplumda karşılığı olan ve örgütlerin takdirini kazanmış bir milletvekilidir.
Bende kendisini yıllardır takip ederim, her zaman MYK da yer bulması ve Genel Başkan Yardımcısı olması beni düşündürmüştür.
Çünkü CHP’de her zaman başarılı insanların takdir edilmediğine çok zaman tanık olmuşuzdur.
Maalesef MYK’ da daha çok Genel Başkanın istek ve taleplerine karşı çıkmayanlar, herkoşulda destek verenler ve koltuklarını koruyabilmek için uyumlu olan vekillere yer verilmiştir.
Ancak Veli Ağbaba için bu tanımlamaları yapmak kanımca haksızlık olacaktır.
Hatta TBMM’deki mücadelesi ve AKP’yi hizaya sokan tavırları, gündeme taşıdığı konuları ile takdir edilmesi gereken vekillerimizden olmuştur.
Ben sık sık tekrarlıyorum:
Toplumsal duyarlılıkları olan, ahlaklı, vicdanlı, vefalı, halklara saygılı ve haksızlıklar karşısında hesap soran susmayan ve koltuk derdinde olmayan insanları sevmekten, başarılı olanları takdir ve teşvik etmekten kaçınmamalıyız.
Veli Ağbaba’da özellikle deprem felaketindeki mücadelesi ile benim kıymetlim Toprak Adam Orhan Sarıbal gibi, kendini feda ederek insan kurtarmaya çalışan, Deniz Yavuzyılmaz ,Yıldırım Kaya ve birçok değerli vekilimiz gibi, takdir edip kendisi ile onur duymamı sağlamıştır.
Veli Ağbaba memleketi Malatya’nın da bu felaket uğraması nedeniyle yaşanan felakete AKP ve MHP’nin sebep olduklarına ve hala o insanların yaşadıkları olumsuzluklara karşı her zaman yanlarında olmaya devam etmektedir.
Ayrıca vefalı bir insandır.
SHP ve CHP’nin unutmadığı yürekli insan Kamer Genç’i her zaman mezarı başında gidip anan sayılı vekillerimizden birisidir.
Zaten TBMM’ni takip edenler Veli Ağbaba’nın her konuda AKP ve Tek Adam diktatoryasına karşın nasıl hesap sorduğunu ve ülkeyi felakete götüren Cumhur İttifakının yaptıkları yolsuzlukları, usulsüzlükleri ve haksızlıkların hesabını soran bir vekilimiz olduğunu izlemişlerdir.
Ülkedeki gerici, dinci, faşist ve emperyalizmin kuklası olan katillerin yaptıkları katliamlara kaşı ses yükselten az sayıdaki vekillerimizden birisidir.
Yine bu senede insanlık tarihinin ve ülkemiz demokrasisinin utancı olan Madımak katliamının ve diri diri yakılan Canların anmasına bazı milletvekillerimizle birlikte katılmışlardır.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Veli Ağbaba, Ensar Aytekin,Ulaş Karasu, Kadim Durmaz, Burhanettin Bulut, Toprak Adam Orhan Sarıbal, Murat Emir, Aliye Timisi Ersever, Mehmet Tahtasız, Aşkın Genç gibi milletvekilleri ile birlikte katıldılar.
Milletvekilleri, İl başkanı, Kadın Kolları ve birçok sivil toplum örgütü ile gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Madımak Oteli’nin yerindeki Bilim ve Kültür Merkezi önüne karanfil bıraktılar.
Benim için önemli ve değerli bir mücadele tarzıdır.
Susmayan, sinmeyen ve yapılan haksızlıklardan, hukuksuzluklardan ve faşist katillerden hesap sormaları önemlidir.
Ayrıca son yapılan ve hala sonucundan dolayı tüm toplum olarak bunalım yaşadığımız seçimlerde Veli Ağbaba’da MYK üyesiydi.
Örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olan, doğu ve güneydoğuda yaptığı haksız görevden almalar ve kendine bağlı bazıları CHP’li bile olmayan İl Başkanları atayan Oğuzkaan Salıcı’dan çok farklıdır.
Bursa’nın gururu, Anadolu’nun duyarlı yiğit oğlu, Toprak Adam Orhan Sarıbal gibi bu partinin en çalışkan, en mücadeleci ve ülkede açlık ve yoksulluk yaşanırken bu alandaki bilgi birikimi ile en başarılı olan vekili listelere alınmamıştır.
En acısı ve utanç vereni ise sağcı, Fetocu ve geçmişin hatalarında ortak olan insanlar vekil yapılırken bu haksızlığa masaya elini vurarak Veli Ağbaba duyarlı davranmış ve tavır koymuştur.
Gece yarısı Bursa’da milletvekili listesinde olmayan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı Veli Ağbaba zorlayarak ancak 3. Sıraya yazdırabilmiştir.
Keşke diğer haksızlıklara da engel olabilseydi!!!!
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, Veli Ağababa’yı bu gün neden yazma ve kendimce anlatma gereği duydum izah edeyim:
İki sebepten dolayı bunu yapmayı kendime bir borç olarak gördüm!!!!
Birinci Neden:
Veli Ağbaba Alevi bir yurttaş olarak her zamanda kendini yüreklice ifade eden tarih boyu yapılan haksızlıklara baş kaldıran bir insandır.
Ancak CHP’nin içine düştüğü açmazdan, son seçimde yaşanan başarısızlıktan ve halklardaki güven kaybından dolayı gerçek bir yurtsever olarak halkların sesine feryadına çare olabilmek için her koşulda değişimin ve yenileşmenin şart olmanın bilinciyle davranmaktadır.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca başarısız olmasına karşın ısrarlı olarak direnmesi ve başarısızlık sorumluluğunu lider olarak üstlenmemesi nedeniyle birçokları gibi olaya mezhepsel yaklaşmamış ve değişimin öncülerinden birisi olduğu için ben kendisini takdir etmişimdir.
İkinci ve çok önemsediğim bir diğer sebepse:
Tüm dünyanın rezilce bir duyarsızlıkla izlediği ve Emperyalist ABD ve yancısı ülkelerin kışkırtma ve desteklemeleri ile yayılmacı İsrailin Terörist Hamas’ın yaptığı saldırıları bahane ederek masum, mazlum Filistin’lilere karşı günlerdir yaptığı katliama karşı koyduğu yürekli tavrındandır.
AKP’nin ve lideri Tek Adamın sadece iç politikaya yönelik babalanıp, gerçekte hiçbir şey yapmadan ve Emperyalist ABD’ye karşı malum sebeplerden dolayı ciddi tavır koymamasına karşın Veli Ağababa TBMM’de duyanlara duymayanlara gerçekleri anlatmıştır.
CHP’li Ağbaba, idarei-maslahatçı iktidara ve çıkarcı yandaşlarına karşı yapılması gerekeni yüreklice ve kafalarına vurarak şöyle anlattı:
“Samimilerse Kürecik Radar Üssü’nü Bahane Sunmadan Derhal Kapatırlar” dedi.
Veli Ağbaba, İsrail’in Gazze saldırıları sonrasında Malatya’dan Kürecik Radar Üssüne yapılan yürüyüş üzerine değerlendirmede bulundu.
Ağbaba, 2011 yılında radar üssünün kapatılması için Kürecik’te binlerce kişiyle eylemler yaptıklarını hatırlatarak,
“Kürecik, AKP’nin turnusol kâğıdıdır. Filistin konusunda samimilerse, ABD’nin İsrail’i korumaya yönelik kurmuş olduğu füze kalkanını bahane sunmadan derhal kapatırlar” dedi.
Israrla anlatıyor, yazıyor, kınıyor ve üzüntümü buradan yazdıklarımla paylaşıyorum.
Ülkemiz olmuş yangın yeri insanlar AÇ… AÇ… AÇ…
Açlık, yoksulluk ve haksızlık hukuksuzluklar adeta bizleri ortaçağ karanlığına gömüyor.
Soygun düzeni, kurumlardaki çürüme, adaletin sarayın istek ve dayatmalarının sesi konumuna girmesi ile dinci, şeriat özlemcisi Taliban kafalı tarikat ve cemaatlerin ülkedeki egemenliği bizlere nefes alacak yer bırakmamaktadır.
Bu kadar felaket kapıdayken kaç kez yazdım özellikle takip ettiğim kendi ilim Bursa’da; elde çiçeklerle birbirlerini kutlamak için dön babam dön dolaşıp duruyorlar.
Veya o kuruluşun kutlaması, bu topluluğun kahvaltısında buluşma, öpüşüp koklaşma ile zaman geçiriyorlar.
Asla bu göz boyamak ve sözde çalışıyormuş gibi kendi kendimizle kucaklaşmalarla vakit geçirilmesini kabul etmiyor ve kim olursa olsun onaylamıyorum.
İşte bunun için daha öncede tanımasam da olumlu çalışmalar yapan vekillerimizi yazıp, anlatıyorum.
Ancak bu güne dek yazmadığım ve çalışmalarını aktarmadığım Veli Ağababa’yı bu günlrde yazma gereği duydum.
Veli Ağababa’nın Facebook sayfasına girip, özellikle TBMM’deki konuşmalarını dinlerseniz bana hak verirsiniz.
İşte bunun için diyorum ki kimse boşuna amigoluk yapmasın.
Dünya kana bulanmış, bu nedenle; güçlü, yürekli, namuslu ve halkına yoldaş, dünyadaki mazlum insanlara dost olan sol/sosyal demokrat iktidara acilen ihtiyaç vardır.
Halkların umutları ve beklentileri boşa çıkarılmasın kimse bu vebalin altında kalmasın.
Hiç kimsede kendi kişisel beklentilerine ve dar kadrocu anlayışlarına sebep ve gerekçe aramasın!!!!
CHP değişmeli, Türkiye değişmeli:
Sol/sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine ve ülkemizin
duyarlılıklarına dayanarak yenileşmeli.
Her şeyden önce gençleşmeli, eşitliğe, bilgi birikime ama her şeyden önce namuslu vicdanlı ahlaklı olmaya ve halklara saygı duyup eşit yurttaşlar olarak “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek TC’ni dünya liderimiz Atatürk’e yakışan bir saygınlığa kavuşturmalıdır.
Unutmayalım Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına giriyor.
Yoktan var edilen ve saygın yurttaşlar olarak kadın erkek eşitliğinde örnek olan laik cumhuriyetimiz her koşulda yaşayacaktır ve onu biz sol/sosyal demokratlar olarak CHP iktidarıyla yaşatacağız.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ