Zirvede Haber

TEV ile EL ELE VEREN ŞAHİKA ERCÜMEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 KIZ ÖĞRENCİYE DESTEK İÇİN 106 METRELİK DÜNYA REKORUNU KIRDI!

TEV ile EL ELE VEREN ŞAHİKA ERCÜMEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 KIZ ÖĞRENCİYE DESTEK İÇİN 106 METRELİK DÜNYA REKORUNU KIRDI!

Dünya dalış rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen, bu defa eğitimde fırsat eşitliği için rekor kırdı! Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile el ele vererek cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kız öğrenciye destek olmak için Ercümen, 17 Ekim’de Hatay Yayladağı’nda gerçekleştirdiği 3 dakika 2 saniyelik dalışta paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metrelik dünya rekoruna imza attı. Bu kez öğrencilerin eğitimi için rekor kıran Şahika Ercümen, bu çerçevede TEV ile birlikte oluşturulan kampanya sayesinde depremzede öğrenciler öncelikli olmak üzere, spor alanında eğitim alan 100 kız öğrenciye destek sağlamayı hedefliyor. “Hatay’a Nefes Ol” başlığıyla hayata geçirilen kampanyaya fonzip.com/tev/kampanya/hatay-a-nefes-ol adresi üzerinden bağış yapılabiliyor.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteklerini artırmak için ülkemizin önemli isimleriyle imza attığı işbirliklerine devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılını “Gençlerimiz desteğinizle okusun, cumhuriyetimizin geleceği olsun,” diyerek kutlayan TEV, bu defa milli sporcumuz Şahika Ercümen ile 100 kız öğrenciye destek yaratmak için yola çıktı. 17 Ekim 2023 Salı günü Hatay Yayladağı’nda yeni bir serbest dalış dünya rekor denemesi yapan Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre dünya rekorunu kırdı. Bu dalışı kız öğrencilerin eğitimi için yaptığını ifade den milli sporcu “Biliyorum ki cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak olan aydınlık gençlerimizdir. Tüm dostlarımı kampanyama destek olmaya, cumhuriyetimizi ikinci yılına birlikte, umutla taşımaya davet ediyorum,” diyerek herkesi, cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kız öğrenciye destek için fonzip.com/tev/kampanya/hatay-a-nefes-ol adresi üzerinden bağış yapmaya çağırıyor. Kampanya sayesinde, Hatay Yayladağı’nda yaşayanlar ve depremzede öğrenciler öncelikli olmak üzere, spor alanında eğitim alan 100 kız öğrenciye destek sağlanması hedefleniyor.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, serbest dalış alanında kırdığı rekorlarla bizlere büyük bir gurur yaşatan milli sporcumuz Şahika Ercümen’in, Hatay Yayladağı’ndaki bu dalışı, başta depremzede öğrenciler olmak üzere 100 kız öğrencinin eğitimine destek olmak için yapması bizler için çok anlamlı. Gençlerimize ilham olan değerli sporcumuza yürekten teşekkür ediyoruz. İmkân sağlandığında, eğitimi yarıda kalmadığında genç kadınların potansiyellerini keşfederek nice başarılara imza atabileceğini biliyoruz. Şahika Ercümen gibi kıymetli eğitim dostlarımız sayesinde, gençlerimiz okuyacak, Cumhuriyetimizin geleceği olacak!” şeklinde konuştu.

TEV HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Bilgi için:              tev.org.tr

facebook.com/TurkEgitimVakfi

twitter.com/TEVKurumsal

instagram.com/turkegitimvakfi

linkedin.com/turk-egitim-vakfi

youtube.com/user/TEVKurumsal

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ