Zirvede Haber

Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcıları uyarıyor: Siber korsanlardan daha akıllı olun

Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcıları uyarıyor: Siber korsanlardan daha akıllı olun
Her yıl ekim ayını Avrupa Siber Güvenlik Ayı belirleyen Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcılar genelinde siber güvenlikle ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu yıl siber korsanlardan daha akıllı olun” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Trend Micro, kullanıcıları siber tehditlere karşı daha dikkatli olmaya davet ediyor.  
Avrupa Birliği Siber Güvenlik Ajansı (ENISA) ve Avrupa Komisyonu tarafından 2012 yılından bu yana Avrupa Siber Güvenlik Ayı olarak belirlenen ekim ayı boyunca kullanıcıları ve işletmeleri bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik çeşitli farkındalık kampanyaları ve etkinlikler düzenleniyor. Ekim ayı boyunca siber güvenliği alışkanlık haline getirmeyi amaçlayan çeşitli bilgiler ve uzman tavsiyeleri paylaşılıyor ve etkinlikler düzenleniyor.

Bu yılki kampanya “siber korsanlardan daha akıllı olun” temasıyla gerçekleştiriliyor ve sosyal mühendislik konusuna odaklanıyor. Siber saldırganlar, sosyal mühendislik tekniklerini kullanarak kullanıcıları belirli bir çevrimiçi faaliyete yönlendirmeye ya da hassas ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Trend Micro, sosyal mühendislik ve diğer tekniklerin kullanıldığı kimlik avı saldırılarının kullanıcıların veya işletmelerin sistemlerine erişmek için kullanılan en yaygın tehditlerden biri haline geldiği konusunda kullanıcıları ve işletmeleri uyarıyor. Siber saldırganlar, kullanıcıların kimlik ya da erişim bilgileri gibi hassas ve kişisel bilgilerini ele geçirdikten sonra fidye yazılımı saldırıları düzenleyebiliyor, banka hesaplarını boşaltabiliyor ya da farklı eylemlerde bulunabiliyor.

Dijital dünyada bilgi alışverişinin giderek arttığının ve dijital dönüşümün tüm ortamlara damga vurduğunu belirten Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “Günümüzde siber güvenlik önlemlerine duyulan ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı. Siber saldırganlar, bireylere ve kuruluşlara saldırmak için çok daha yaratıcı yöntemler geliştiriyor. Bu nedenle başta kimlik avı olmak üzere yeni siber saldırı yöntemlerine karşı her zaman tetikte olmak ve çevrimiçi güvenliği çok daha fazla ciddiye almak giderek daha da önem kazanıyor. Hızla değişen siber tehdit ortamında kullanıcıların alacakları önlemler ve davranışları siber tehditlerin durdurulmasında büyük bir rol oynuyor. Siber güvenlik hakkında küçükten büyüğe toplum genelinde farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Siber Güvenlik Ayı bunun için büyük fırsat oluşturuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ