Zirvede Haber

GEMLİK KAZANSIN ,ARTIK HALK KAZANSIN İSTİYORUZ..!!

GEMLİK KAZANSIN ,ARTIK HALK KAZANSIN İSTİYORUZ..!!

31 Mart 2024 tarihinde  yapılacak olan yerel seçimlerde Bursa’mızın  güzel ve şirin ilçesi Gemlik’te bağımsız olarak Belediye Başkan adaylığını açıklayan ,yurt genelinde en erken adaylığını açıklayanlardan biri olan,Gemlik’imizin tanınmış simalarından Sayın Mustafa Duran ile Gemlik ile ilgili hedefleri  ve projeleri başta olmak üzere daha birçok konuyu ele aldığımız merak edilenlere cevap bulduğumuz detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

***Mustafa Bey öncelikle bizleri ,ekibimizi Gemlik’teki iş yerinizde konuk edip ağırlamış olmamızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Gemlik Belediye başkanlığına bağımsız olarak aday olduğunu açıklayan Mustafa Duran’a konuk olacağımızı söylediğimiz de sosyal medyadan da gerçekten birçok soru geldi ama öncelikle sizi tanıyalım Mustafa Duran kimdir? Sonrasında da  isterseniz sorularımıza geçelim.

—-Bizlere,ekibimize böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.1974 yılında Samsun’da doğdum,1980 yılında Gemlik’te ikamet etmeye başladım, daha o  zamanlar çocuktum ailecek buraya geldik.Babam Gemlik’in girişindeki Atatürk’ün kurduğu Suni  İpek fabrikasında çalışıyordu , oradan emekli oldu orada çalışırken işi dolayısıyla biz buraya geldik.O günden bugüne Gemlik’teyiz.İlk geldiğimizde Gemlik’te çeşitli zorluklarla geçti.Daha önce amatör futbol oynadım iyi bir Bursasporluyum Bursaspor kongre üyesiyim. 1997 ile 2020 arasında Çimtaş firmasında formen yönetici olarak çalıştım.Pandemi döneminde iş yerinden ayrıldık.Daha sonra gayrimenkul işlerine girdik.Burada Er  Grup Gayrimenkul’de 2021’den beri Emre Bey kardeşimle birlikteyiz.

*** Diğer bir soru, Gemlik bağımsız belediye başkan adayı olarak  daha öncesinde herhangi bir parti ile tanışıklığınız var mı diye gelmiş.

—-Daha önce tabii benim bir siyasi geçmişim var. Ben ülkü ocaklarında yetiştim, Milliyetçi Hareket partisinde siyasi geçmişim var, aktif olarak çok fazla yönetimlerde bulunmadım ama ülkücü bir geçmişimiz var elbette.

*** Yavaş yavaş da hızlıca sorulara geçiyoruz birçok soru var. Gemlik’te Belediye Başkanı olmanız durumunda ilk üç anlamında ne yapmak ister diye gelmiş diğer bir soru.

—- Şimdi Gemlik bulunduğu konum itibarıyla çok güzel bir noktada ülke ekonomisine  ciddi katkıda bulunan bir noktada. İstanbul ile  Bursa’nın tam ortasında. Çok güzel bir konumda Gemlik Körfezi.Gemlik ama hiçbir zaman hak ettiği değeri alamamış maalesef. Ama ilk 3’te ne var derseniz bizim Gemlik olarak demiyorum ciddi derecede 1. derecedeki sorunumuz gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtarılması, ikinci sorunumuz Gemlik olarak Deprem bölgesindeyiz ve bu anlamda kentsel dönüşüm çok önemli ben bu anlamda hiç kimsede  samimiyet göremiyorum. 1999 yılında bir Gölcük depremi yaşadık 24 yıl oldu buralarda  gerçekten çok şiddetli  bir şekilde hissedildi çok evde çok eski evde hasar bıraktı ne kadar sağlıklı olur ama işte kolonların tamiratları yapıldı güçlendirme yöntemleri ile İnsanlar eski binalarını ayakta tutmaya çalıştı. Allah korusun bir deprem olsa Gemlik  çok zor durumda kalacak. O zamandan beri maalesef herhangi bir şey yapılmadı. Her şey olduğu yerde sayıyor. Bu anlamda bizim öncelikle hayata geçirmeyi düşündüğümüz çalışmalar bunlar diyebilirim.

BİZİM EKİBİMİZ HALK..!!

Bizim ekibimiz halk ,halkla beraberiz halkla birlikteyiz .Elbette bizim ekibimiz var ama siyasi partiler adaylarını net olarak açıkladıktan sonra biz de zamanı gelince ekibimizi paylaşacağız,paylaşmak istiyoruz ama ben şuna inanıyorum sizin en büyük ekibiniz halktır halkı dinlerseniz sokağı dinlerseniz zaten doğru yolu bulursunuz.

****Mevcut Belediye başkanıyla da ilgili birçok soru gelmiş. Başkanı  nasıl buluyorsunuz başarılı buluyor musunuz , hizmetleri anlamında ne gibi değerlendirmeler yaparsınız?

GEMLİK’TE 5 YILDA ÇİVİ ÇAKILMADI..!!

—-Şimdi bizim Bursa olarak da Gemlik olarak da söylediğim gibi ülkenin en kritik en güzel noktalarında olmamıza rağmen ülke ekonomisine çok ciddi katkılar veren kentler olmamıza rağmen şu anda gördüğünüz gibi bu anlamda yönetici olarak en şanssız bölgelerde yaşıyoruz. Gemlik olarak iyi noktalarda olmamız gerekirken bulunduğumuz yeri görüyorsunuz. Gemlik Belediyesi’nin çalışmalarından memnun değiliz. Konuşulanları biliyoruz duyuyoruz birebir yaşıyoruz. Sonuçta Gemlik’te yaşayan biziz, hizmet gelirse hep birlikte görürüz, hizmet gelmezse de yine hep birlikte göremeyiz. Çünkü burada yaşıyoruz Eğer memnun olsaydık gerçekten hizmet gelseydi biz neden aday olalım. Neden onun önüne çıkalım. Hep beraber destekleseydik, biz de bu yola başvurma gereği duymasaydık, fena mı olurdu. Gemlik’e 5 senedir bir tane çivi çakılmadı.Gemlik 10 sene daha geriye gitti hiçbir şey yapılmadı. Şu anda mecliste hala para yok ,o yok, bu yok taşınmazların satılmasının kavgasını yapıyorlar. 5 ay kaldı seçimlere. Maalesef Gemlik’te dediğiniz gibi zaten bu durumlar bizi rahatsız ettiği için Gemlik’te ikamet eden kişiler olarak yaşadığı şehri seven birileri olarak bu yola çıktık.

****Peki değerli başkan adayım  şimdide Togg’un   Gemlik’e katkılarıyla ilgili düşüncelerinizi almak istemişler.

NEDEN TOGG BURSASPOR’A ,GEMLİKSPOR’A SPONSOR OLMASIN..!!

— Ülkemizin İlk otomobil fabrikası öncelikle biz Togg’la gurur duymaktayız.Açılan bir sanayinin üretim yerinin bir araba fabrikasının eksisi olur mu olmaz. Bölgeye ciddi derecede katkısı olur. Bunu iyi değerlendirmek lazım yönetimler anlamında bunu iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bundan  Gemlik Belediyesi’ndeki kurumların vesaire çok iyi faydalanması lazım. Ama maalesef biz ne yaptık şu anda sonuçta ülkeye bir hizmet yapılmış Gemlik’e hizmet getirilmiş bir çivi çakan bizim başımızın tacı mesele hizmet getirmek değil mi. Buraya Togg fabrikası yapılmış bunu bile şu anda AK Parti yaptı, CHP yaptı, o yaptı ,bu yaptı  kavgası yapılıyor.Niye kardeşim bu nimet gelmiş faydalan bundan, kim getirirse getirsin. Sonuçta gelmiş. Çok değişik bir bakış açısı.Aylarca adım atmadılar, çağrılmadık dediler.Niye çağrılmıyorsun kardeşim Togg  benim.Benim abimin düğünü var bana davetiye vermediler Ben niye davetiye bekleyeyim ki düğün benim. Düğün sahibi benim neyin davetini bekliyorsun ben o kapıyı kırar girerim benim ya :). Bu tür rant savaşları halka hizmet olarak dönmüyor sıkıntı olarak dönüyor. Sizi oraya halk getirdi ,kurumu temsil ediyorsunuz siz. Sizin orada kibir yapma ego yapma gibi ,gurur yapma gibi hakkınız yok.Çünkü sizin yaptığınız sizi size zarar vermiyor size zarar verse ne yaparsan yap umrumda olmaz ama senin tavrın  topluma zarar veriyor, halka zarar veriyor. Senin derdin buraya hizmet getirmekse  önce halk diyorsan insanı yaşat ki devlet yaşasın. Önce halk diyorsan bunları yapamazsınız. Bizi en çok rahatsız eden de bunlar zaten. Togg’tan ben niye faydalanmayayım ben niye istemeyeyim şimdi Bursaspor’a sponsor olmasını, Gemlik spora sponsor olmasını. Ama sen o kurumlarla iyi iletişim kurmazsan harekete geçirmezsen olmaz. Böyle yaparsan onun daha çok işine gelir. Mesela şu anda Togg’ta az sayıda çalışan Gemlikli var. Buraya bir Togg   yapılmışsa  çalışanlarının çoğunluğunun Gemlikli  olması lazım.Togg taki izlenen politika şu, Renault da mı çalışıyor Tofaş da mı çalışıyor araba sektörünü biliyor onu nasıl çekerim o noktadalar. Tüm dünyada da öyledir kardeşim tamam sen 200-300  tane usta adam al de ama sonra da  de ki belediye olarak da iletişimini kur 200-300 tane de ustaların yanına yardımcı adam monte edin zaten bunların ücretlerini İŞKUR karşılıyor bu adamları yetiştir. Sen niye Tofaş’tan 50 yaşındaki adama  işi bırak bana gel diyorsun.

****Mustafa Bey değerli başkanım gördüğümüz kadarıyla da ülkemizin en erken bağımsız Belediye başkanlığını açıklayan kişilerden birisiniz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

MEYDANI BOŞ BIRAKMAMAK LAZIM..!!

—- Gemlik’te ben 43 yıldır ikamet eden biriyim toplumda her kesimden Benim eşim dostum çevrem var. Toplumun her kesimi tarafından çok şükür sevilen bir insanız alnımız açık, bağımsız olarak çıkmamızın sebebi de buydu zaten. Bunu eleştiriyoruz ,şunu eleştiriyoruz onu da  eleştiriyoruz ülke olarak sürekli eleştiriyoruz.Sonra bu dünya kötülerin dünyası diyoruz, bütün insanlık  olarak. Sen çekersen kendini, o çekerse, bu çekerse meydan onlara kalırsa, hiç kimsenin bu sefer bu şeyi konuşmaya hakkı  yok.Biz mücadele edeceğiz onlar kaçsın gitsin onlar bıraksın biz mücadele edeceğiz. Anlatabiliyor muyum. Emekli olduktan sonra böyle bir fırsat imkanı görünce ve bu durumlardan rahatsız olunca da bu şekilde aday olmaya karar verdim.

**** Başkanım Şimdi de gelelim isterseniz projelerinize, Gemlik’le ilgili projelerinizi almak isteriz?

MARKA ŞEHİR PROJESİ.!!

—- Biz tabii teşkilatlar gibi değiliz, biz Gemlik’i uzaya çıkartacağız da demiyoruz. Zaten insanlar bu tür yalanlardan bıktı. Siyasette şu anda öyle bir noktaya geldi ki şimdi biz de bağımsız çıktık.İnsanların güveni yok birçok insan oy kullanmaya gitmiyor ama benim önümü kesip “ben oy kullanmayacaktım ama sen aday  olduğun için oy kullanacağım” diyen arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Maalesef bu noktaya geldik. Çünkü Ne oldu halka hizmet diye çıktığımız yolda rant kavgalarına dönüştü. Halkı düşünen yok. Projeler noktasında siyasi partilerin bütün adayları netleştiği zaman, onlar da projelerini anlattığı zaman biz de tüm projelerimizi anlatacağız ama bir kaç  tanesinden   şimdi bahsetmek istiyorum.

UYUŞTURUCU İLE KAPSAMLI MÜCADELE..!!

Uyuşturucunun kötü etkilerinden gençlerimizi korumak en öncelikli projelerimizde.Diğer bir  en önemli en büyük projelerimizden birisi marka şehir projesi. Bugün size birkaç örnek vereceğim. Bugün Alaçatı nasıl Alaçatı oldu. Bodrum nasıl Bodrum oldu. Çeşme nasıl Çeşme oldu. Orada da deniz var burada da deniz var. Biz burayı marka şehir yapmak istiyoruz anlatabiliyor muyum. Gemlik  çok güzel bir noktada olan şehir. Biz burayı bir kere marka şehir yapmak istiyoruz. Bugün Cumalıkızık dediğiniz zaman Kınalı Kar diyorlar  Cumalıkızık’a gidiyorlar. Gemlik’i biz bu noktada hiçbir şekilde tanıtımını yapmamışız.Bizim burada en büyük projelerimizden biri marka şehir projemiz ama ilk önce insanların en çok istediği en çok özlediği şeyi vereceğiz samimiyeti vereceğiz. Biz insanlara dürüstlüğü vermek istiyoruz. Samimiyeti vermek istiyoruz, Güler yüzü vermek istiyoruz. Yani biz halka dokunmak istiyoruz.Yani o belediyeye gelen insanlar Belediyeye geldiği zaman işi görülse de görülmese de güler yüzle ayrılacak. Bazı durumlarda prosedüre takılabilir farklı şeyler olabilir, ama insanlar oradan güler yüzle ayrılacak.

HER AY HALK GÜNÜ OLACAK..!!

Her ay halk günü düzenlemeyi düşünüyoruz, her ay Muhtarlığı toplamayı düşünüyoruz. herkes mahallesindeki sorunları getirecek. Bütün Muhtarlar  Mahallesi’ndeki garibandan, yetimden, öksüzden, Hastasından haberi olacak bunları bilmeyen muhtar Bana Muhtar demesin, muhtarın başka bir işi kalmadı çünkü. Halk günü yapacağız birisi olacak yanımda halkımızın ne Problemi varsa tek tek yazacağız ilgili birimlere dağıtacağız ve her gün soracağız çözdünüz mü çözmediniz mi? Ne yaptınız diye. Zaten ben bu işe girmeden önce insanlara nasıl faydalı olabilirim diye hep yardımcı olmaya çalıştım iş konusunda diğer bütün konularda,gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalıştım.Bunu kurumsal kimlikle daha güçlü bir şekilde nasıl  yapabilirim nasıl yayabilirim diye düşünerekten biz bu yola çıktık yani daha güçlü olduğunuz zaman insanlara daha faydalı olursunuz dedik. Siz ne kadar güçlüyseniz etrafınıza da faydanız daha fazla olur biz bu amaçla yola çıktık ama bizim 1. derecedeki hedefimiz Gemlik’te halka dokunmak uyuşturucu sorunu marka şehir Projesi ve Gemlik’in birbirinden kıymetli köyleri var biz bu köylere dokunmak istiyoruz.

KÖYLÜYE,ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKILACAK..!!

Köylüler sıkıntılı durumda köylerde çok değerli ürünler yetişmesine rağmen hiçbir şekilde üretici memnun değil.Üretici sonuçta en çok ezilen oluyor para kazanamıyor Gemlik’in köylerinde ne kadar zeytin ürün vesaire varsa tarımsal depolama alanları yapıp Gemlik Belediyesi olarak bunları Satın alıp üreticiyi, köylüyü  tüccara ezdirmeyeceğiz kaç para veriyor tüccar 5 lira mı veriyor Gel kardeşim ben de 10 lira. Ama ben pazarlayacağım bütün ürünlerini ben alacağım deposunu ben yapacağım yurtdışına satışına da ben yapacağım. Bunu biz kesinlikle düşünüyoruz.Gemlik köylüsünü  Marmarabirliğe ve tüccara gebe  yapmayacağız.Marmarabirlik zeytini alıyor 3 ay sonra senin paranı öderim diyor takside bölüyor, öyle oluyor insanları gebe bırakıyorlar oradan  ilaç almak zorunda kalıyor falan bir sürü prosedür. Bugün ben 30 liraya üreticiden alınan zeytinin 220 lira olduğunu gördüm marketlerde. Niye kim kazandı yani bu aradaki neredeyse 200 lirayı. Şimdi gidin bakın zarar ettim diye kimse ekmiyor. Çünkü adamın  sen hakkını veremiyorsun ki. Belediye olarak kooperatif kurup  soğuk hava depoları yapıp köyden bütün ürünleri alıp yurt dışına pazarlamasını siz yapamaz mısınız gelir getirici bir durum değil mi. Çok mu zor bunu yapmak.

***Peki değerli başkanım Hayatınızda hiç keşkeleriniz oldu mu şöyle yapsaydım da böyle yapmasaydım gibi gibi?

—- Ben her zaman futbolcu olmayı çok istemişimdir ama o zamanlar imkansızlıklardan dolayı çok fazla ileri gidememiştim. Ben hem okula gidiyordum simit satıyordum boyacılık yapıyordum işte babama yardım ediyordum falan o şekilde zor bir hayatımız oldu. Futbolumu ilerletip iyi bir futbolcu olmayı çok isterdim. Tabii en önemlisi halka hizmet insanlarımıza hizmet onların Hayır dualarını alabilmek en güzel şey güzel amellerle bu dünyada Gemlik’te iz bırakmak çok önemli.

**** Mustafa Bey  merak edilenleri öğrenmeye çalıştık bizim sorularımız bu kadar son olarak siz neler eklersiniz Gemlik’te yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

BEN BU SEÇİMİN KAYBEDENİ OLMAYACAĞIM..!!

—- Ben halkımıza ,Gemlik halkına şunu söylemek istiyorum. Zaten Gemlik halkı, bizim emsallerimizin çoğu bizi tanıyor, biliyor.Zaten biz onlardan bu gücü alarak yola çıktık kendimize güvendiğimiz için yola çıktık. Ben bunu çok net söylüyorum. Tüm teşkilatlardaki herkese söylüyorum ben de kaybedecek hiçbir şey yok. Ben bu seçimin kaybedeni olmayacağım.Teşkilatlardaki herkese söylüyorum. Herkes parti rozetlerini çıkartsın, çıksın karşıma Gemlik’te kim ne kadar görelim, ben o derece kendime güveniyorum. Şunu sadece söylüyorum onlardan bu gücü alarak yola çıktık her şey halk için bu zamana kadar Gemlik’te seçimlerde hep seçilen kazandı. Artık halk kazansın istiyoruz, seçen kazansın. Bugün siz seçtiğiniz kişinin karşısına el pençe olarak gidiyorsanız halk kazanmamış demektir. Biz halk kazansın istiyoruz artık Gemlik kazansın istiyoruz. Gemlik’e hizmet getirmek istiyoruz.Biz Bu Yola çıktık desteklerini esirgemesinler algı oyunlarına gelmesinler.

ARTIK HALK KAZANSIN,GEMLİK KAZANSIN İSTİYORUZ..!!

Gücü seven bir milletiz. Bu da bize hep zarar verdi. İnsanlarda şu olsun istemiyorum kesinlikle “Mustafa Abi çok iyi bir insan ama ya kazanamazsa oyum boşa gider mi”, Bu çok büyük sıkıntı bu algıyı biz  yıkmak istiyoruz. Biz Bu seçimin kaybedeni olmayacağız. Çünkü Gemlik’te yaşamak istiyoruz Gemlik’te bunu başarmak istiyoruz. Belki de bu halkın sesi olarak tüm ülkeye yayılıp her şeyin de vesilesi oluruz, bu noktada.Biz halkımızla Gemlik’i  uzaya  çıkartacağız sözünü vermiyoruz .Ama şunun sözünü veriyoruz biz samimiyiz samimi olacağız, dürüst olacağız. Biz çok çalışacağız bunun sözünü verebiliriz.

Başta Gemlik’te yaşayan insanlarımız olmak üzere tüm Bursa’da yaşayan insanlarımıza yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına Gemlik’ten  sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ