Zirvede Haber

Yıldırım’ın sorunlarını iyi biliyorum ve yerel siyasette her mahallenin ihtiyacına odaklanacağım

Yıldırım’ın sorunlarını iyi biliyorum ve yerel siyasette her mahallenin ihtiyacına odaklanacağım

2024 yerel seçimleri öncesinde, İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy, bir düğün salonunda yaptığı açıklamayla Yıldırım Belediye Başkanlığı yarışına katılan ilk isim oldu.

İYİ Partili Ferit Gürsoy aday adaylığını resmen açıkladı!

Haber: Mahmut Vural
Kamera: Fırat Yıldırım

2024 yerel seçim maratonu başladı.

İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda eğitimci, sosyolog ve yazar olan Ferit Gürsoy, bugün yaptığı açıklamayla Yıldırım Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Gürsoy’un aday adaylığını açıkladığı konuşmaya İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen katıldı.

“Belediye artık İYİ’lerin olacak”
Açıklama öncesi konuşma yapan İYİ Parti Bursa İlçe Başkanı Serkan Beklen, “Gerek belediye başkan aday adaylarımız gerekse belediye meclis üyesi aday adaylarımız, partimize büyük güç katacaktır. İnşallah Yıldırım’da bu güçle birlikte bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini görmek istiyoruz. İnşallah Yıldırım Belediyesi’ne İYİ Parti’nin bayrağını dikebilmek için sabırsızlanıyoruz. Bizler teşkilat olarak seçildiğimiz günden bu yana mahallelerimizde tüm teşkilatımızla beraber çalışmalarımıza başladık. İnşallah bundan sonra yoğun programlarımızı belediye adayımız ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte 31 Mart’a kadar gerçekleştirip, belediyenin artık İYİ’lerin kontrolünde olmasını umuyoruz. Hepinize tekrar hoş geldiniz, desteklerinizi bekliyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

“Doğru adaylarla seçime gireceğimizden şüpheniz olmasın”
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu,” 31 Mart 2024 tarihinde İYİ Parti Bursa teşkilatı olarak Bursa’da toplam 18 Büyükşehir Belediye ve 17 İlçe Belediyemizde kendi adaylarımızla İYİ Parti’nin iyi belediyeciliğiyle 3 milyon 300 bin vatandaşımızı buluşturmak için bir süreç yürütüyoruz. Ancak bu süreçten önce genel merkezimiz, genel idare kurulunun 1 Ekim tarihinde aldığı karar doğrultusunda istifa eden 11 il ve ilçe yönetimlerindeki süreci tamamladık. Tahminime göre bu süreç bir hafta 10 gün içinde tamamlanacak.” dedi.

İYİ Parti’de ilk resmi aday Aslan!
Hasanoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Şu ana kadar resmi olarak açıkladığımız tek belediye başkan adayımız Orhaneli’den Sayın Mümtaz Aslan’dır. Genel Başkanımızın 3 Eylül’de Bursa’yı ziyaretinde Türkiye genelinde İYİ Parti adına ilk olarak Mümtaz başkanı açıklamıştık. Ben, Mümtaz başkanın İYİ Parti’ye Orhaneli Belediye Başkanlığı bayrağını teslim edeceğine inanarak bundan sonraki süreçte çalışmasını ve üretkenliğini bekliyorum. Bunun dışında, yaklaşık bir hafta 10 gün içinde 15 ilçede aday adaylığı sürecini resmi olarak tamamlamış olacağız. Şu anda sevindirici olan şey, bütün ilçelerimizde üçer dörder tane belediye başkan aday adayı başvurusu ve yüksek sayıda belediye meclis üyesi aday adayı başvurusunun olmasıdır. Bu, partiye olan inanç ve teveccühün net bir göstergesidir. Bundan sonraki süreçte, Bursa İl Başkanlığı olarak 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi aday adaylarına ve aday belirleme sürecine eşit mesafede ve eşit uzaklıkta olmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizle istişareler yaparak, Bursa’da doğru isimlerle kazanmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kimse şüpheye düşünmesin. Bugün burada Yıldırım Belediye Başkanlığı için toplandığımızda, Ferit Gürsoy arkadaşımıza, belediye meclis üyemize hayırlı olmasını diler, başarılar temenni ederim ve hepinize saygılarımı sunarım. Sağ olun, var olun.”

“İktidara talip olacağız”
İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, “Ferit Gürsoy’un Yıldırım Belediye Başkan aday adaylığı açıklamasına hoş geldiniz. Memleketimizin içinde bulunduğu durum oldukça zor; göçmenlerle ilgili ciddi sorunlar var. İYİ Parti olarak yerel ve genel seçimlerde iktidara talip olacağız. Türkiye’nin önemli sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz. Ülkenin geleceği için mücadele etmek zorundayız. Milletin istiklalini yine milletin kararı kurtaracak. Biz de bu mücadeleye katılmış bulunuyoruz. Bursa’nın geleceğine odaklanarak çaba göstereceğiz. Hırsızlığa karşı çıkacak, yanlışlara dur diyeceğiz. Parolamız vatan, işareti namus, kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm, yaşasın hürriyet, adalet, musallat, meşveret. Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.

Gürsoy’un yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“Yıldırım’ın sorunlarını iyi biliyorum ve yerel siyasette her mahallenin ihtiyacına odaklanacağım. Genel siyaseti vekilimiz ve il başkanımız zaten hallediyor. Biz Yıldırım’da yerel sorunları çözmek ve halkın desteğini kazanmak için çalışacağız.”

“Halkın parasını çöpe atmayacağız”
Proje bazında trafik sorunlarına odaklanacağımızı belirtmek istiyorum. Yıldırım’ın en büyük sorunlarından biri trafik. Kentsel dönüşümün de mülkiyet sorunlarını çözmek gerekiyor. Daha önce hazırlanan projeleri gözden geçirip halkın parasını çöpe atmayacağız.

“Yıldırım’da nitelikli Fen Lisesi yok”
Yıldırım’da 650 bin nüfus var. Ama nitelikli bir fen lisesi yok. Turizm potansiyeli var ama otel eksikliği nedeniyle bu potansiyeli kullanamıyoruz. Ekonomiye katkı sağlamak için turistleri burada tutmalıyız.

Bu konuda milletvekilimize önerge gönderdik, ancak AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Din turizmi ve kültür turizmi için büyük potansiyel var, ancak bu potansiyeli kullanamıyoruz. Ayrıca, otel eksikliği de turistlerin Yıldırım’da kalmasını engelliyor.

Çözüm odaklı çalışacağız”
“Yıldırım’ın sorunlarını anladık ve çözüm önerilerimizi ilettik. Projelerimizle ilgili basın mensuplarına bilgi verdik ve önemli konulara odaklanacağız. Kentsel dönüşüm, otopark, pazar yeri, kreş sorunları gibi vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyen konuları çözmek istiyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını belirleyip çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ