Zirvede Haber

Yıllardır dile getirdiğimiz üzere refah payı Türk Diyanet Vakıf-Sen’in olmazsa olmazıdır

Yıllardır dile getirdiğimiz üzere refah payı Türk Diyanet Vakıf-Sen’in olmazsa olmazıdır

Türk Diyanet Vakıf- Sen Bursa Şubesi Bursa Müftülüğü ve Metrepol İlçe Müftülüklerinde Çalışan Genel idari Hizmetler Sınıfı personeli ile biraraya geldi. Toplantıda konuşma yapan Şube Başkanı Eyüp Bulut şunları söyledi; Şube yönetim Kurulu olarak Bursa’da her bir üyemizin yanında olmaya çalışıyoruz. Yaşadıkları sıkıntıları yerinde çözmeye, çözemiyorsak Genel Merkezimize taşıyoruz dedi.
Toplantıya katılan Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı ise yaptığı konuşmasında;
Öncelikle 2 yıl dır Bursa il Müftülüğünde sendikamızı yetkili kılma mücadelesinde gayret gösteren Hasan Altay, Hüseyin Sivri, Ramazan Şahin ile birlikte bizlere omuz veren her bir arkadaşımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her türlü baskıya rağmen onurlu duruş gösteren üyelerimize teşekkür ediyorum.
Bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

3600 EK GÖSTERGE

Bildiğiniz gibi Başkanlık çalışanlarımız içerisinde ek 3600 Ek Gösterge alamayan başta Şef, VHKi, uzman kadrolarında çalışan arkadaşlarımızın mücadelesini veriyoruz. TBMM açıldı. Siyasi iktidarın da verdiği söz üzere 3600 Ek göstergenin takipçisiyiz.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI

Bildiğiniz gibi yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımız çeşitli okul bitirmelerine rağmen hak ettikleri kadro ve dereceye gelememekte ve büyük hak kaybına uğramaktadırlar. 5-6 ve 7. Toplu Sözleşme Masasına taşımamıza rağmen pazarlık gücü bulunmayan yetkili sendikanın zaman zaman topu taca göndermesiyle hava bırakılmıştır. Sendika olarak her zaman yanlarında olduğumuz YHS arkadaşlarımızın mücadelesini yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz.
Vaiz ve Murakıpların özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyilileştirilmesi için kurumumuzla gerekli girişimlerimizi yaparak sonuç alıncaya kadar takibine ve her platformda anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz.
Eğitim- Öğretim yılı başlarında ödenen EĞİTİM ÖDENEĞİ’ nin en az asgari ücret tutarında daire başkanı altındaki bütün kamu görevlilerine ödenmesini istiyoruz.
Görevi boyunca hiç Hacca gitmemiş Diyanet çalışanlarının görevli gidebilmeleri için yaş sınırı kaldırılarak sınavsız götürülmelerini istiyoruz.
Bu güne kadar Hac ve umre görevlendirmelerinde Şube Müdürü ve murakıpların kafile başkanı olarak görevlendirildikleri , bu yıl ise bu kafile başkanı olarak hacca görevlendirmeleri uygun bulunmamış. Durumun eskisi gibi devam etmesi ile ilgili Başkanlığa yazdığımız yazının olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘ın seçim öncesi söyledikleri SÖZLÜ MÜLAKAT’ın mihrap ve mesleki görevler hariç kaldırılmasını talep ediyoruz.

REFAH PAYI UYGULAMASI HEMEN HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

“2023 yılı Eylül ayı enflasyon verilerini açıklandı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) değişim 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,75 artış gösterdi. Yıllık bazdaki değişimle ise yüzde 61,53 seviyesine çıktı. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 49,86 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,30 olarak gerçekleşti.

Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında geride kalan her ay kamu çalışanlarının aleyhine işlemektedir. Temmuz-Aralık dönemi çerçevesinde memur maaşlarındaki erime hızla devam ederken önümüzde üç aylık süreç olmasına rağmen enflasyon farkı şimdiden yüzde 18.04 olmuştur.

Yapılan hesaplamalara göre önümüzdeki üç aylık dönemle birlikte memur maaşlarındaki erimenin %30-35 aralığında olması beklenirken, zorunlu harcama kalemlerindeki artışlar, kur artışları, akaryakıt ve diğer başlıklarla birlikte kamu görevlilerinin alım gücü daha da düşecektir.

Memur ve emeklinin cebindeki para hızla değerini kaybetmeye devam ederken, enflasyonun seyrinin 2024 yılında da bu şekilde devam etmesi durumunda 7. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya konulan yüzde 15+10’luk maaş artış oranının son derece yetersiz olduğu açıktır.

Piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen bu oranların yeniden revize edilerek memur ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi en öncelikli talebimizdir.

Enflasyon farkı kadar zammın sıfır zam olduğunu bir kez daha ifade ediyor, uzun zamandan beri dile getirdiğimiz refah payı uygulamasının yeniden hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

Memurlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü, enflasyonun üzerinde bir maaş zammı, geçmiş dönem zararlarının telafisi ve alım güçlerini artıracak olan refah payı uygulamasından geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz üzere refah payı Türk Diyanet Vakıf-Sen’in olmazsa olmazıdır, kırmızı çizgisidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ