Zirvede Haber

TÜRK EĞİTİM VAKFI’NIN CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA GENÇLER İÇİN ÇAĞRISI: “SİZİN DESTEĞİNİZLE OKUSUN, CUMHURİYETİN GELECEĞİ ONLAR OLSUN!”

TÜRK EĞİTİM VAKFI’NIN CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA GENÇLER İÇİN ÇAĞRISI: “SİZİN DESTEĞİNİZLE OKUSUN, CUMHURİYETİN GELECEĞİ ONLAR OLSUN!”

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı, “Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerimiz sizin desteğinizle okusun, cumhuriyetin geleceği onlar olsun!”  diyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırlanan duygu yüklü kampanya filminde okuma arzusu ve azmiyle dolu ancak maddi imkânları yetersiz gençlerimize dikkat çeken TEV, tüm eğitim dostlarını cumhuriyet gençlerine destek olmaya davet ediyor.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türk Eğitim Vakfı, cumhuriyetimizin 100. yılında da gençlerin eğitimi, hayalleri ve geleceği için başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere destek olmayı sürdürüyor.

Yeni eğitim döneminde burs tutarlarını %100’e yakın bir oranda artıran TEV, geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 bin burs başvurusu almışken, bu yıl eylül ayı başından bu yana 107 bini aşkın başvuru geldiğine ve bu başvuruların ağırlıklı olarak lisans öğrencileri tarafından yapıldığına dikkat çekiyor. Başvurulardaki bu artışın, gençlerimizin okuma arzusundaki umut veren artışa da işaret ettiğini vurgulayan TEV, 100. yıl kutlamaları kapsamında cumhuriyetin geleceği için daha fazlasını yapabilmek adına çağrıda bulunuyor.

“Okusun, Cumhuriyetin Geleceği Olsun”

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir kampanya filmi hazırlayan TEV, imkânı olsa dünyaları yerinden oynatabilecek, ülkesinin gururu olabilecek gençlerimize dikkat çekiyor. Okumayı her şeyden çok isteyen gençlerimizin eğitim hayatından kopmaması için desteklenmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan TEV, “Okumak istiyor. Okutmak ister misin?” diye soruyor ve “Okusun, cumhuriyetin geleceği olsun” sloganıyla gençlerimize ve geleceğimize destek olma çağrısı yapıyor.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın kampanyayla ilgili olarak “Cumhuriyetimizin bir sonraki yüzyılına daha da güçlü girebilmesinin sadece eğitimle mümkün olduğuna inanıyor, ‘Okusun, Cumhuriyetin Geleceği Olsun’ kampanyamızla daha fazla öğrencimize destek olmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Atatürk’ün mirasını yaşatmanın ve ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşımanın sorumluluğuyla, destekçilerimizden aldığımız güç ve bu ülkenin gençlerine olan sonsuz inancımızla, gençlerimize eğitim fırsatı sunmaya kararlılıkla devam ediyor, Cumhuriyetimizi bir sonraki yüzyıla umutla taşımayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

TEV kampanyayla ilgili internet sitesinden yapılan bağış çağrısında, “Eğitim ağıyla örelim anayurdu dört baştan” diyerek tüm eğitim dostlarını cumhuriyet gençlerine destek olmaya davet ediyor. Türk Eğitim Vakfı’nın cumhuriyetimizin 100. yılına özel filmini izlemek ve kampanyaya bağışta bulunmak için internet sitesi ziyaret edilebilir.

Bilgi için:               tev.org.tr

facebook.com/TurkEgitimVakfi

twitter.com/TEVKurumsal

instagram.com/turkegitimvakfi

linkedin.com/turk-egitim-vakfi

youtube.com/user/TEVKurumsal

TEV HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ