Zirvede Haber

ÇATLAK BÜYÜDÜ OBRUK OLUŞUMUNA KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

ÇATLAK BÜYÜDÜ OBRUK OLUŞUMUNA KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören Mahallesinde toprakta meydana gelen çatlama nedeni ile çökme riskine karşı jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı.
Geçtiğimiz ilkbahar ayında Niğde’nin Bor ilçesi merkez üslü depremler sonrasında, Ereğli’ye bağlı Kutören Mahallesi Obruk Yaylası içerisinde zeminde çatlamalar meydana gelmiş ve bu çatlamaların geçen 6 ay süre içerisinde büyümesi üzerine geçtiğimiz hafta AFAD ekipleri bölgede inceleme yapmıştı.
Aradan geçen bir haftalık süre içerisinde topraktaki çatlağın daha genişlemesi ve derinleşmesi üzerine vatandaşlar ve mahalle muhtarı Özcan Kardaş’ın ihbarı ile AFAD ekipleri yeniden bölgeye geldi. Bölgede tekrar inceleme yapan AFAD ekipleri, topraktaki çatlağın genişlediğini tespit ettiler. Tespit üzerine jandarma ekipleri, çatlamanın meydana geldiği yaklaşık 200 metre çapındaki alanda güvenlik önlemi aldı. Çatlamanın çevresine şerit çeken jandarma ekipleri, titreşimin önlenmesi amacı ile ve herhangi bir çökme riskine karşı, şeritle çevrilen alana yaya ve araç girişini yasakladı.


Pazartesi günü Ankara’dan gelecek ekibin yer altı incelemesinin ardından durumun netleşeceği ve buna göre hareket edileceği öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ