Zirvede Haber

Yanmar’dan Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’ye yeni yatırım

Yanmar’dan Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’ye yeni yatırım
Yanmar, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiyede üretim kapasitesini artıracak yeni traktör üretim tesisini açmaya hazırlanıyor. Yeni tesis ile tarım sektörüne güçlü bir ivme kazandırmayı ve dış ticaret gelirini artırarak Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefliyor.
Yüz yılı aşkın tecrübesiyle dünyanın önde gelen motor üreticilerinden Yanmar, Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey Makine A.Ş. ile yatırımlarına devam ediyor. 27 Eylül’de açılması planlanan yeni üretim tesisiyle, hem Türkiye’deki traktör üretim kapasitesini 3,5 kat artırmayı hedefliyor, hem de Türkiye traktör pazarındaki payını çift hanelere çıkarma hedefi doğrultusunda büyük bir adım atıyor.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye için umut vaat eden dev yatırım

Yanmar Turkey’nin Türkiye’ye bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırımı olan yeni tesis, traktör üretim, montaj, lojistik ve depolama merkezlerine de ev sahipliği yapıyor. Yatırımın sunduğu pek çok avantaj, Türkiye’nin Yanmar için taşıdığı önemi bir kez daha vurguluyor. Yeni fabrika, istihdam artışı sağlamanın yanında, ülkenin ihracat potansiyelini artırma açısından da önemli bir rol oynayarak Türkiye ekonomisini destekliyor.

Bu yeni yatırımıyla Türkiye’deki traktör üretim kapasitesini 3,5 katına çıkartırken, 2025 yılı hedefini ise öne çekerek 2023’e alan ve yıllık 2 milyar TL’ye ciroya ulaşmayı hedefleyen Yanmar Turkey, Türkiye traktör pazarındaki payını çift hanelere çıkarma hedefi doğrultusunda büyük bir adım atıyor.

Yanmar için Türkiye’yi, Doğu Avrupa’dan, Orta Asya’ya kadar, Kuzey Afrika’yı kapsayacak şekilde bir merkez haline getirmeyi amaçlayan Yanmar Turkey, bölgeye sağlayacağı önemli istihdam ile Türkiye iş gücüne katkı sağlıyor. Yeni fabrikası ile yurtdışı operasyonlarını büyüterek Türkiye’yi ihracat üssü olarak konumlandırmak isteyen Yanmar Turkey, bu doğrultuda Avrupa’da satışa sunulan tüm Yanmar traktörlerin açılacak yeni tesiste üretimini üstlenip ihracatını gerçekleştirerek Türkiye’ye döviz girdisi sağlamayı hedefliyor.

Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi: “Türkiye pazarına olan bağlılığımızı ve güvenimizi göstermekten gurur duyuyoruz.”

Yanmar Turkey Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, “Yanmar Turkey Makine A.Ş. olarak, ülkemize olan bağlılığımızı ve güvenimizi göstermekten gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirdiğimiz bu büyük yatırımla hedeflerimize ulaşmada önemli bir adım attık. Hem iç pazarda hem de ihracatta etkili bir rol üstlenecek olan yeni fabrikamızla, üretim kapasitemizi genişleterek hem Türkiye içinde hem de yurt dışında daha etkin bir rol üsteneceğiz. Özellikle Yanmar Turkey’nin Türkiye’den Avrupa’ya ve iç pazara sunulan Yanmar YM serisi ve Türk çiftçisinin çok sevdiği Solis traktörlerin kısa süredeki başarısının ardından, çok amaçlı kompakt Yanmar SA serisi ve insansız/otonom sürüş özelliği bulunan en son teknolojik donanımlara sahip Yanmar YT serisi traktörlerin de bu yeni tesisimizde üretilmesi planlanıyor ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ