Zirvede Haber

GAZETECİ BÜLENT ÜLKÜ’NÜN İSMİ YAŞATILSIN

GAZETECİ BÜLENT ÜLKÜ’NÜN İSMİ YAŞATILSIN

Yazar Erol Erkılınç, 31 Mart 1992’de Bursa-Uludağ yolunda Gözleri bağlı halde kafasına kurşun sıkılarak alçakça katledilen Gemlik Körfeze Bakış Gazetesi sahibi ve yazı işleri müdürü Devrimci gazeteci Kadir Bülent Ülkü’nün adının Gemlik veya Karacaali köyünde yaşatılması için 11 imzalı dilekçeyi Gemlik Belediyesine teslim ettiklerini söyledi.
Kadir Bülent Ülkü’nün 1988 ve 1992 yılları arasında Haftalık Körfeze Bakış Gazetesiyle ses getiren haberlere imza attığını ve gazetecilik mesleğini onuruyla yapan, idealist bir insan olduğunu vurgulayan Yazar Erol Erkılınç, “ Kadir Bülent Ülkü’nün isminin bir meydan veya caddeye verilmesi için Gemlik Belediyesine, O’nu unutmayan binlerce insanımız adına 11 imzalı dilekçemizi verdik. Dilekçemizi Belediye Başkanlığı makamına diye ilettik. Bu konuda değerli Belediye Meclis üyelerinin ve kamuoyunun da desteğini bekliyoruz. Kadir Bülent Ülkü, işçilerin, emekçilerin, öğrencilerin, köylünün, çiftçinin, sorunlarıyla yakından ilgilenen, onların sesi olup, adaletsizliğe karşı büyük mücadele veren devrimci bir gazeteciydi. Önce gözaltına alındı, sonra Uludağ yolunda sol gözüne kurşun sıkılmış, katledilmiş halde bulundu. Faili meçhul bir cinayet olarak Türk Demokrasi ve basın tarihinin de kara lekesi olarak kaldı.

Bizler onu asla unutmadık. Gemlik halkı ve gelecek nesillerde unutmasın diye isminin Gemlik veya doğum yeri ve defnedildiği yer olan Karacaali Köyünde yaşatılmasını istiyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ