Zirvede Haber

Hayvan Dostu Aktivist İbrahim Kaya “Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Hayvan Dostu Aktivist İbrahim Kaya “Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik şiddet olayları ve toplatılması son dönemde gündemden düşmezken, hayvanseverler ve hayvan hakları dernekleri alana indi. İskeleden Gündoğdu Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından ‘Sen sustukça onlar ölüyor, ses çıkarma zamanı’ mottosuyla ‘Büyük İzmir Mitingi’ gerçekleştirildi. Eyleme Bursa’dan da yüzlerce kişi katıldı. o katılanlardan biri de sokak canlarının kadim dostu aktivist İbrahim Kaya.

Kaya; “İnsanlar kadar hayvanların da yaşam hakları korunmalıdır. Yaşam alanlarımız tüm canlılara aittir, sokak hayvanlarının toplatılmasına karşıyız. Medeniyet sokak hayvanlarına gösterilen şefkattir. Birçok Avrupa ülkesinde yapıldığı bilinen hayvanların hapsedilmesi bir çözüm değil katliam olmakla birlikte yüzyıllardır var olan geleneklerimize ve mevzuatımıza aykırıdır. Bizler hayvanların da hak ve özgürlüklerinin olduğunu bilenleriz. Hayvan hakları ve sevgisi bu ülkenin değerlerinin bir parçasıdır. Algı operasyonları ile katliamları meşru kılmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Belediyeler tarafından çöplüklere atılan, toplama kamplarına hapsedilen, kalbine çamaşır suyu enjekte edilen, kürekle vurularak öldürülen, işkence gören, tecavüz edilen hayvanlardan yana saf tutmaya ve yüz yıllardır var olan birlikte yaşam kültürüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sokakta yaşayan hayvanlar yalnız ve savunmasız değildir.” dedi.

“CHP’li MUSTAFA SARIGÜL ile PROGRAM YAPTIK!”

Kaya; “Gündem Artı sokak hayvanlarının sesi olmak için birbirinden değerli siyasi ve ünlülerle sorunun gerçeğini konuşup çözüm bulmak için ilk yayının konuğumuz CHP Milletvekili sayın Mustafa Sarıgül oldu. Sokak hayvanların haklarını korumak adına birbirinden değerli sürpriz isimlerle programımız YouTube kanalıyla devam edecek. Sarıgül’ün belediye başkanlığı döneminde Şişli’de köpek popülasyonunu azaltması ve çözüm bulması sebebiyle ilk konuk olarak ağırladık. Fakat popülasyonu azaltmış ve bu konuda örnek çalışmalar yapmış olmasına rağmen Twitter’da özellikle haddini bilmez bazı dernek ve kişilerin çözümü dinlemeye bile tahammülü olmaması geldiğimiz noktanın vehametininde göstergesidir. Ancak biz bu konudaki çalışmalarımıza biz devam edeceğiz, kan kokan söylemleri bulunan bu kesimin asıl amacının ülkemizin barış ve huzur ortamını bozmak olduğu aşikardır. Ayrıca; Atatürk hakkında bile çirkin söylemlerde ve iftiralarda bulunan bu dernek ve üyelerinin hakkında acilen soruşturma başlatılmalıdır! Elimizdeki videodaki ses hadsizce kendi yasa dışı çirkin ve vicdansız söylemlerine ve projelerine Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, destek verdiğini iddia etmektedir! Destek olanları da ön plana çıkmazlarsa ifşa edeceklerini açıkça söyleyip tehtid etmekteler! Şimdi soruyorum bu tehtid edilen devlet görevlileri kimdir?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ