Zirvede Haber

LAİK YAŞAM, LAİK EĞİTİM, EŞİT YURTAŞLIK… CHP’Yİ AYAĞA KALDIRACAK, ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARACAK TERCİHLERİMİZ İÇİN BULUŞALIM.

LAİK YAŞAM, LAİK EĞİTİM, EŞİT YURTAŞLIK… CHP’Yİ AYAĞA KALDIRACAK, ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARACAK TERCİHLERİMİZ İÇİN BULUŞALIM.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday, CHP hakkındaki düşüncüleriyle ilgili olarak;

“Son yıllarda bizler, bu konulardaki istismarları, amaçlı ve maksatlı yozlaşmaları, emperyalizmin oyuncağı olmuş ülkeyi Siyasal İslam anlayışı ile tarikat ve cemaatlere teslim etmiş çıkarcıları anlatmaya çalışıyorduk.
Şahsen ben bu üç konuda aşırı duyarlılık göstererek onlarca yazı yazdım.
Nedense CHP bu konuda oldukça duyarsız hatta sağ ve sığ iktidarların değirmenine su taşıyan politikalarla başarılı olacağını sandılar.
Oysa Laik Yaşam:
Bir çağdaşlık, özgürlük ve insana saygınlık kazandıran anlayıştır.
Özellikle cahil, bağnaz, gerici şiddet yanlısı Taliban kafalı, IŞİD türevli katillere yaşam hakkı tanımayan insanlığın ve huzurlu yaşamın güvencesidir.
Laik Eğitim:
Varsıl yoksul ayırmadan, kız erkek diye cinsiyet farkı gözetmeden özellikle kadınların, kızlarımızın ve çocuklarımızın en temel güvencesidir.
Eşit Yurttaşlık:
Yıllardır bu konudaki eksiklikler, ülkede akan kanın ve haksızlıkların temeli olmuş bir konudur. En önemli zararı; kanlı terör örgütünün malzeme yapmasına ve masum halkları kendine yandaş yapmasına gerekçe olmuş bir hatadır.
Bu gün İzmir Gündoğdu meydanında yapılacak bu miting bana göre hayati önemdedir.
Özgür bir ülkede, insanca, saygın, kardeşçe ve barış içinde yaşamak, hakça bölüşmek isteyen tüm namuslu ve onurlu insanların şahlanışı olmalıdır.
Kendilerini yok sayan, aşağılayan ve erkeğin cinselliğini tatmin objesi konuma sokan gerici, bağnaz ve sapkın iktidar destekli Tarikat ve Cemaatlere kadınlarımızın ders verme, haddini bildirme buluşmasıdır.
Seçilen ilin İZMİR olması da çok anlamlı ve değerlidir.
Bu anlamlı mitinge sağlığı yerinde olan, imkânları el veren, ülkenin karanlıktan ve İran benzeri bir gericiliğe, Taliban tarzı bir vahşet ve ilkelliğe benzemesi ve daha fazla karanlığa teslim olmasına izin vermeyen herkes katılmalıdır.
Bu gün CHP’nin tüm Milletvekilleri, PM üyeleri, İl İlçe Başkanları ve olanağı olan tüm üyeleri, özellikle kadınlar ve gençler bu mitinge gitmeli ve Laik yaşam, Laik Eğitim ve Eşit yurttaşlık anlayışına sahip çıkarak haykırmalıdırlar.
Gerici ve bağnazların hedefi olan tüm kadınlarımız için mücadele ederken gurumuz olan tüm kızlarımızın ve çağdaş bir anlayışla Atatürk’ün devrimlerine bağlı olarak bizlere gurur yaşatan kızlarımızı baş tacı edelim.
Bu gün bizleri gururla temsil edecek olan Filenin Sultanları ve Atatürk’ün kızlarının gururunu da yaşayarak 21 yılın karanlığına ve soygun düzenine DUR diyelim.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ