Zirvede Haber

Couchbase, Yapay Zeka Destekli Uygulamaları Geliştirmek İçin Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programının Lansmanını Gerçekleştirdi

Couchbase, Yapay Zeka Destekli Uygulamaları Geliştirmek İçin Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programının Lansmanını Gerçekleştirdi

Couchbase PartnerEngage Ekosistemi, Müşterilerin Capella Üzerinde Modern Uygulamalar Oluşturmasını Kolaylaştırmak İçin Genişlemeye Devam Ediyor

Yeni Programa Katılan İlk İş Ortakları MindsDB ve Dataworkz oldu

Bulut veritabanı platformu şirketi Couchbase, Inc. (NASDAQ: BASE) müşterilerin Couchbase Capella ile yapay zeka destekli uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırmak ve daha geniş yapay zeka ve veri ekosistemiyle entegrasyonları desteklemek için tasarlanan Couchbase Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı programını duyurdu. Program, kuruluşlara platformlarını ve araçlarını sektör lideri Hizmet Olarak Veritabanı Couchbase Capella ile hızlı bir şekilde entegre edebilmeleri için gerekli kaynakları sağlamayı hedefliyor. Böylelikle, yapay zeka kullanan uygulamalar için modeller geliştiren ve piyasaya süren müşterilerin karşılaştıkları güçlükler azaltılacak.

Yeni Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programı, kuruluşlara kaynaklara, avantajlara, kurumlara özel ticari modellere ve iş ortaklığı satışlarını artırmak ve kârı maksimize etmek için gerekli olan iş ilişkilerine erişim sağlayan, dünya çapında bir iş ortaklığı programı olan Couchbase PartnerEngage‘in bir parçasıdır. Yapay Zeka Hızlandırma, Couchbase PartnerEngage ekosistemindeki bulut hizmeti sunucuları, bağımsız yazılım satıcıları, sistem entegratörleri ve teknoloji ortakları için işbirliği fırsatları sunuyor. Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programına katılmanın faydaları; pazara giriş stratejileri, teknik ve etkinleştirme kategorilerini kapsıyor:

  • Beta programlarına ve Couchbase yapay zeka yol haritasına erken erişim
  • Couchbase satış öncesi hizmetler ekibiyle özelleştirilmiş, uygulamalı yapay zeka odaklı atölye çalışmaları
  • Genişletilmiş Capella deneme sürümleri dahil olmak üzere Capella ile daha hızlı entegrasyon olanağı
  • Etkinleştirme varlıkları ile kurumların kendi tercih ettikleri zaman diliminde alabileceği çevrimiçi eğitim kurslarını içeren Couchbase PartnerEngage portalına erişim
  • Ortak pazara giriş fırsatları, Couchbase web sitesi listesinde yer alma ve diğer ortak pazarlama yatırım olanakları

Couchbase İş Geliştirme ve Stratejiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Matt McDonough, yeni program ile ilgili düşüncelerini paylaştı: “Üretken yapay zeka, şirketlerin uygulama oluştururken müşterilerine sunabilecekleri farklı deneyimler açısından büyük ümit vaat ediyor. Couchbase uzun zamandır iş ortağı ekosistemine yatırım yapıyor ve iş ortaklarıyla işbirliğine, ortak çözümlere ve entegrasyonlara büyük önem veriyor. Bu da, iş ortaklarının en iyi müşteri deneyimini sunmasına olanak tanıyarak müşterilerin Capella’da yer alan verilerden daha fazla değer elde edebilmesinin önünü açıyor. Müşterilerin Capella üzerinde yapay zeka destekli uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırmak için iş ortaklıkları kuruyor, entegrasyonlar yapıyor ve ekosistemde yer alan diğer kişi ve kurumlarla birlik oluyoruz. Yeni Yapay Zeka Hızlandırma Ortaklığı Programı, bulut veritabanı platformumuzun hızla gelişmekte olan yapay zeka ortamında önemli bir parça olmasını sağlayacaktır.”

Couchbase Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için www.couchbase.com/ai-cloud-services/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ek olarak Couchbase, MindsDB ve Dataworkz şirketlerinin programa katılan ilk ortaklar olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyar.

MindsDB’nin kurucu ortağı ve CEO’su Jorge Torres; “Dünya çapındaki kuruluşların işlerinin merkezine yapay zekayı almaya başladığı bir döneme tanık oluyoruz. MindsDB’de, veri kaynaklarını popüler yapay zeka çerçevelerine bağlayarak şirketlerin yapay zeka uygulamalarını hızlı bir şekilde oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. Yapay zekanın erişilebilirliğini daha geniş bir işletme yelpazesine genişletme temel misyonumuz ile örtüşen Couchbase Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programı’nın bir parçası olma kararını almak bizim için çok kolay oldu. Couchbase ile birlikte çalışarak müşterilerin dönüşümünü hızlandırabilir ve yapay zeka destekli uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olacak değerli kaynaklar sağlayabiliriz.” dedi.

Dataworkz CEO’su Sachin Smotra ise düşüncelerini şöyle paylaştı: “Büyük dil modelleri son teknoloji verilere gereksinim duyuyor ve bir yapay zeka uygulaması oluşturmanın en zor kısmını, verileri temel modellerle uyumlu hale getirmek oluşturuyor. Dataworkz, firmaların RAG (Retrieval Augmented Generation) kullanarak kendi özel verileri üzerinde büyük dil modellerinin gücünden yararlanmalarına olanak tanıyor. Couchbase Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programı, Dataworkz’ün Capella’da depolanan verileri kullanmasına ve yönetilen bir ortamda yapay zeka uygulamaları oluşturabilmesine kaynak sağlıyor.”

Couchbase ayrıca, Capella’ya üretken yapay zeka eklediğinin de müjdesini verdi. Capella iQ’nun piyasaya sürülmesiyle birlikte kuruluşlar geliştirici üretkenliğini önemli ölçüde artırabilecek ve modern uygulamaların pazara sunulma sürelerini hızlandırabilecek. Eklenen bu yeni özellik, geliştiricilerin SQL++ ve uygulama düzeyinde kodlamayı daha hızlı yazabilmelerine olanak tanıyor.

Couchbase Hakkında

Modern müşteri deneyimleri, buluttan uca kadar uzanan uygulamaları ve aradaki her şeyi güçlendirebilen esnek bir veritabanı platformuna ihtiyaç duyar. Couchbase’in misyonu, geliştiricilerin ve mimarların nerede olurlarsa olsunlar modern uygulamaları geliştirmelerini ve kullanmalarını basitleştirmektir. Hızlı, esnek ve uygun maliyetli bulut veritabanı platformumuz Capella ile veritabanını yeniden tasarladık ve kuruluşların, sınıfının en iyisi olan bir fiyat performansla müşterilerine birinci sınıf deneyimler sunan uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirmelerine olanak sağladık. Fortune 100 şirketlerinin %30’undan fazlası, modern uygulamalarını güçlendirmek için Couchbase’e güveniyor. Daha fazla bilgi için www.couchbase.com adresini ziyaret edebilir ve bizi Twitter @couchbase hesabından takip edebilirsiniz.

Couchbase®, Couchbase logosu ve Couchbase ürünleriyle ilişkili adlar ve markalar, Couchbase, Inc.’in ticari markalarıdır. Diğer tüm ticari markalar ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ