Habererk Yayın Yönetmeni İsmail Türk  “Bizim hukuka saygımız ve demokratlığımız aynı Müslümanlığımız gibi. Kur’an-ı Kerimde yazan hangi şeyi uyguluyoruz? Bizi yönetenler mesela…

Kur’an-ı Kerim’in vaaz ettiği adaleti uyguluyor muyuz, bölüşümü uyguluyor muyuz? Müslümanlığımız gibi, demokratlığımız, devleti yönetme biçimimiz hangi anayasayı yaparsan yap sonuçta  bunu insanlar yönetecek. Ülkede öyle cumhurbaşkanları geldi ki bir kere delinse ne olur. Mevcut Cumhurbaşkanımız Anayasa mahkeme kararlarını tanımıyorum dedi.

Sanki Cumhurbaşkanı değil de, Türkiye’de kabadayı edasıyla. Biz bunları tartışamıyoruz, neden tartışamıyoruz çünkü korkularımız var. Nedir o korkularımız? Ne ile yaftalanacağımızı bilmiyoruz, yaftalanırsak nelerimizi kaybederiz? Paramızı, hürriyetimizi, işimizi, sağlığımızı kısacası neyi kaybedeceğimiz belli değil.

Ben 12 Eylül darbe mağduru olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Kenan Evren döneminde o cezaevlerinde Kenan Evren bile bizi korkutamadı. Cezaevlerinde hakkı, hukuku, adaleti aramaya çalıştık. Solculara işkence yapıldığında karşı çıktık.

Kenan Evren’in susturamadığı, korkutamadığı bir dönemi hatırlayıp bir kenara koyalım.

Bugünümüz de neleri kaybettik bir bakalım gazetecilere bir bakalım medyaya bir bakalım…” dedi.