Zirvede Haber

CHP Osmangazi Fatih Mahallesinde “Değişim Sözde Değil özde Olacak!”

CHP Osmangazi Fatih Mahallesinde “Değişim Sözde Değil özde Olacak!”

CHP Osmangazi İlçe Örgütü, Fatih Mahallesi’nin sorunlarına dikkat çekmek adına mahallede basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Osmangazi'den Fatih mahallesine çıkarma

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa‘nın Osmangazi İlçesinde bulunan Fatih Mahallesi, birçok sorunla mücadele ederken, CHP Osmangazi İlçe Örgütü bu sorunlara dikkat çekip çözüm üretmek istiyor.

Düzenlenen basın açıklamasına CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkan adayı Nihat Yeşiltaş katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in konuşmasından satır başları şöyle;

Bildiğiniz üzere, son aylarda, toplumun değişim isteği had safhaya varmış durumda. Biz de, Osmangazi ilçe yönetimine gelirken, değişim vaad etmiştik. Ancak bu değişim vaadi, içi boş, söylemden ibaret bir söz değildi. Peki biz neyi değiştirmek istemiştik? Biz, sokağın, yurttaşın, mahallelinin sorunlarından bir haber masa başında yapılan siyaseti değiştirmek istemiştik. Bizler, siyasetin, ancak komşumuzun, mahallelimizin, hemşehrimizin sorunlarına dokunarak, bunlara çözüm arayarak, vatandaşımızın sesini duyurarak yapılabileceğine inanan bir yönetim anlayışına sahibiz. Göreve geldiğimizin ertesi günü, bu anlayışla, Osmangazi’nin 136 mahallesinin sorunlarını masaya yatırıp, çalışmaya başladık. Göreceksiniz ki, bu çalışma tempomuz hız kesmeden sürmeye devam edecek. Her mahallemizin her sorunu bizim sorunumuzdur.

“FATİH MAHALLESİNİN DERDİ BİZİM DE DERDİMİZDİR”

Sokağın derdi bizim derdimizdir. Fatih Mahallesi’nin derdi de bizim derdimizdir. Fatih Mahallesi sakinlerimiz bugün evlerinde, sokaklarında, mahallelerinde huzurla yaşayamayacak duruma gelmiştir ne yazık ki. Mahalle sakinlerimizle konuştuk. Fatih Mahalleli hemşehrimiz evinde rahat uyuyamıyor. Hava karardıktan sonra sokağa çıkmaktan imtina ediyor. Kapısını belki iki kere kilitlemek durumunda kalıyor. Çocukları uyuşturucu illetine kurban gidecek mi diye yastığa başını rahat koyamıyor. Sevgili hemşehrilerim; bu sorunlar elbette bir günde ortaya çıkmadı. Eğer bugün mahallemizde, metruk evlerde kim olduğunu bilmediğimiz kişiler barınıyorsa, eğer boş arsalarda, köşe başlarında gençlerimiz uyuşturucu kullanıyorsa, eğer Fatih Mahallesi, maalesef uyuşturucu ticareti için uğrak bir nokta haline geldiyse, bunun sorumlusu iktidardır.İktidar, beşli çeteleri ve vahşi kapitalist sermayeyi sonsuzca kayıran ekonomi politikalarını son hızıyla uygulamaya devam ederken, orta direği yok etmiş, dar gelirli yurttaşımızı da yaşam mücadelesinin içine itmiştir. Rant politikalarıyla, eş dost müteahhite verilen ihalelerin sonucu işte budur; metruk evler, metruk evlerde yaşayan evsizler, güvensiz sokaklar ve huzursuz yurttaşlar. Emin olun; mahallenizi rant uğruna yıkanların çocuklarının bu tür sorunları yok. Onlar gece güvenle sokağa çıkabiliyorlar. Onlar kapılarını 3 kez üst üste kilitlemiyorlar. Onların çocukları iş bulamayıp, ümitsizliğin ve madde bağımlılığının pençesine itilmiyor. Ancak artık yeter! Osmangazi’de kimse ümitsiz olmayacak! Osmangazi’de kimse kimsesiz kalmayacak!

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETME İÇİN BURADAYIZ”

Buraya geldik ve sorunlarınızı dinledik. Bu sorunlara çözüm üretmek ve yetkili makamların gündemine getirmek için buradayız. Durum o kadar vahimdir ki, öğrendiğime göre, bir partilimizin, Fatih Mahallesi’nde oturan bir partilimizin evi kurşunlanmış. Hiçbir yurttaşımız, hiçbir Bursalı, hiçbir Osmangazi sakini bu koşullarda yaşamayı hak etmiyor. Bundan sonra yalnız değilsiniz kıymetli hemşehrilerimiz. Her sorununuzda bir telefon kadar size yakın olan bu yönetim, idari makamlarla sorunlarınızı en kısa zamanda masaya yatıracak. Ben soıruyorum: Mustafa Dündar’ın, Osmangazi Belediyesi’nin Fatih Mahallesi’nden haberi var mı? Ben soruyorum: Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin burada yaşanan sorunlardan haberi var mı? Alinur Aktaş sana soruyorum: mahalleli gece burada sokağa çıkmaya çekiniyor, köşebaşlarını bağımlı gençler mesken edinmiş, haberin var mı? Bu sorunu çözmek için ne yapıyorsun? Mustafa Dündar! Sen Fatih Mahallesinin de belediye başkanı değil misin? Yoksa seni sadece cadde boyuna dikilecek gökdelenler mi ilgilendiriyor? Mahalleli rahat uyuyamazken sen nasıl rahat uyuyorsun? Hemşehrilerimiz seni gece gündüz çalışıp bu sorunları çözmen için seçmedi mi? Yoksa seni yalnızca zenginlerin sorunları mı ilgilendiriyor?İktidarın belediye başkanısın! İstersen bir telefonla burada her gece sokak başı çift devriye polis ekibi gezdirirsin!

“METRUK EVLER EVSİZ BARINAKLARINA DÖNÜŞMÜŞ”

Metruk evler evsiz barınaklarına dönüşmüş. Hırsızlık almış başını gitmiş. Neden burada bu işi yapanları kulağından tutmuyorsun? Polis yoksa mahalleye polis gelecek! Zehir tüccarları bu mahalleden sürülecek! Ülkemizi uyuşturucu baronlarının merkez üssü haline getirenler zevki sefa içerisinde yaşarken, hemşehrimiz gece sokağa çıkmaktan artık korkmayacak. Biz buradayız! Biz sizinleyiz! Mahalleli kafasını yastığına rahat koyana kadar bizim mücadelemiz devam edecek. Anneler, korkmayın, Cengiz Çelikten ve arkadaşları sizin yanınızda! Derdimi kim dinler diye kara kara düşünmeyin.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Derdimiz gerçekten ülkenin kanayan yarası uyuşturucu sorunu. Bu bugünün sorunu değil. Bu sorun çözülebilir. Bu devletin meselesidir. Emniyetin, valiliğin meselesidir. Aslında hepimizin meselesidir. Bir ülkede işsizlik varsa, yoksulluk varsa, birileri krallar gibi yaşarken, kötülük her alanda geziyorsa uyuşturucu da orada gezer. Devlet meselesi olarak görmek lazım. Daha önce Osmangazi’nin bir kaç Mahallesi’nde daha böyle çalışmalar yapmıştık. Dönemin valisi muhtarları toplayıp, mahallemizde böyle bir uyuşturucu sorunu yoktur dedi. Yoksulluğu çözmek için para vardır. Birileri zehirlenirken birileri para kazanıyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.

CHP Osmangazi İlçe Sekreteri Ali Dokuzlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

Değerli yurttaşlar, başkanımız zaten vahim tabloyu gözler önüne serdi. Çevre sağlığı belediyenin kanunla verilmiş esas görevlerindendir. Fakat burada gördük ki belediye böyle bir görevi olduğunu Fatih Mahallesi’nde unutmuş. İktidarın kentsel değil rantsal dönüşüm politikaları sonucunda metruk kalan evler kent sağlına ve güvenliğine zarar verir hale gelmiş. Mahallemizden dinledik; uyuşturucu bu mahallede büyük bir sorun haline gelmiş. Hem mahallenin gençleri zehirlenmekte, hem de dışarıdan buradaki zehir tüccarlarından madde satın almaya gelinmekte. Bu duruma karşı koymak isteyen muhtarımız dava süreçlerine mahkum edilmiş, karşı koymak iseyen bir üyemizin evi kurşunlanmış. Mahalleli sindirilmiş. Korkar hale gelmiş. Ancak biz bu gün buraya korkmayın demeye geldik. Çaresi kalmayan ailelere, çare biziz demeye geldik.

“ÜLKEMİZDE MADDE KULLANMA YAŞI 12’YE KADAR İNMİŞ DURUMDA”

Cumhuriyet Halk Partisi, genel başkanımızın dediği gibi, bu ülkeyi uyuşturucu tacirlerinin ve baronlarının pençesinden kurtarmaya ant içmiştir. Ülkemizde madde kullanma yaşı 12 ye kadar inmiş durumda. AMATEM yatak sayıları yetersiz. Madde satışıyla mücadele, tıpkı burada gördüğümüz gibi yetersiz. Biz seçilirken, bir şey söyledik. Osmangazi’de uyuşturucuyla mücadele edeceğiz dedik. Gençlerimiz bu batağa sürüklenmesin diye çalışacağız dedik. Osmangazi örgütümüzün kapısı sonuna kadar mahallelimize açıktır. Bundan sonra bilin ki kimseniz var! Konuşamadıklarınızı, söyleyemediklerinizi Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi örgütü dinleyecek. Başkanım da ben de tüm yönetimimiz de size bir telefon kadar uzağız. Sorunlarınızın idari makamlar önünde takipçisiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ