Zirvede Haber

Uludağ Kolejinde çift diploma ile dünya çapında açılım!

Uludağ Kolejinde çift diploma ile dünya çapında açılım!

Uludağ Koleji, güçlü yabancı dil öğretmen kadrosu ve çift dilli eğitim programı ile çocukların yabancı dil eğitiminde başarılı olmalarını sağlıyor. Çift diploma programının uygulandığı Uludağ Koleji’nde öğrenciler hem Türkiye hem de ABD’den lise diploması alabiliyor. Uludağ Koleji, kaliteli eğitimi ile öğrencilerine uluslararası kariyer fırsatları sunuyor.

Uludağ Kolejinde çift diploma ile dünya çapında gelecek

Türk eğitim sistemini evrensel düzeyde eğitim anlayışına taşıma amacıyla Moğolistan Bursa Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım ve TUDEM dershaneleriyle eğitimde büyük başarılara imza atan Sentez Yayıncılık ve Sentez Eğitim Kurumları kurucusu Tekin Çanga önderliğinde kurulan Uludağ Koleji, 1970 yılından beri eğitim sektöründeki varlığını başarıyla sürdürüyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim Kurulu üyeleri danışmanlığında hareket eden okul, en iyi eğitim kadrosuyla en iyi eğitimin sağlanabileceğine inanıyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen lisesi bölümleri bulunan okulda sınıflar butik konsepte uygun olarak 18 kişilik sınıflar şeklinde oluşturuluyor.

10 bin metrekare arsa üzerine kurulu olan kampüs, geniş ve ferah yeşil alanlarıyla öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine imkan sağlıyor. Okul, STEM+A ve MAKER atölyeleri, yabancı dil sınıfları, dans salonu, drama salonu, satranç sınıfı, müzik sınıfı, futbol sahası, basketbol sahası, açık hava yürüyüş parkurları, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, golf sahası ve akıl oyunları sınıfları gibi donanımlı imkanları öğrencilerine sunuyor.

Çift dilli ve çift diplomalı eğitim programları

Uludağ Koleji, çocukların yabancı dil öğrenimi konusunda en üst düzeyde eğitim almaları için çift dilli eğitim programı sunuyor. Bu program, Bursa’nın en güçlü yabancı dil öğretmen kadrosu tarafından veriliyor ve çocukların yabancı dili daha iyi ve daha hızlı bir şekilde konuşmalarını sağlıyor.

Ayrıca Uludağ Koleji, Brigham Young University ile çift diploma programı için işbirliği yaparak öğrencilerine Türkiye’deki diplomalarının haricinde bir de ABD’den lise diploması alma imkanı sunuyor. BYU Lise Diploması ile Uludağ Koleji öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerindeki üniversitelere ile başvurabiliyor ve Amerika’daki tüm üniversitelere sınavsız giriş kazanıyor. Bu program, öğrencilerin uluslararası kariyer fırsatlarına sahip olmalarını sağlıyor.

Uludağ Koleji‘nin benzersiz eğitim programları, çocukların hem ulusal hem de uluslararası arenada başarılı birer birey olmalarını sağlıyor. Eğitim kalitesi, deneyimli öğretmen kadrosu ve modern eğitim yöntemleriyle Uludağ Koleji, Bursa’da eğitim alanında öncü bir konumda yer alıyor.

İki öğretmenle akıcı yabancı dil eğitimi

Çift dilli eğitim modeli hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırım, çocukların yabancı dili akıcı bir şekilde öğrenmeleri için yalnızca yabancı dil dersi almalarının yeterli olmadığını belirtti. Bu sebeple okul olarak çift dilli eğitim modelini benimsediklerini dile getiren Yıldırım şöyle konuştu:

“Bu modelde her sınıfın iki öğretmen bulunuyor; bir İngilizce öğretmeni ve bir sınıf öğretmeni. İngilizce öğretmenleri akademik derslerde sınıf öğretmenlerine eşlik ederken, sanat ve spor gibi uygulamalı derslerde ise branş öğretmenlerine destek oluyor. Haftalık programda yer alan derslerde, sınıf öğretmeni dersin ilk yarısında konuyu anlatırken, İngilizce öğretmeni ikinci yarısında Türkçe anlatılan konuyu tamamen İngilizce olarak öğrencilere pratik ettiriyor. Bu sayede öğrenciler hayatlarının her alanında yabancı dil kullanımına alışıyor ve akıcı bir şekilde konuşuyorlar.”

Hem Türkiye’den hem de ABD’den lise diploması imkanı

Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırım, Uludağ Koleji’nde uygulanan ‘Çift Diploma Programı’ ile okullarında yer alan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine, hem Türkiye’den hem de ABD’den lise diploması alma imkanı sağladıklarını dile getirdi. Yıldırım, bu programa katılan öğrencilerin, ABD’de geçerli bir lise diplomasına sahip olmanın yanı sıra birçok avantaj elde edeceklerini bildirdi. Yıldırım, bu kapsamda 9, 10 ve 11’nci sınıflardaki koordinatör öğretmenlerinin ve ABD Brigham Young University (BYU) rehberliğinde, yenilikçi öğrenme yönetim platformunu kullanarak, hızlı ve çevrimiçi bağlantılı yöntemlerle ders verdiklerini kaydetti. Yıldırım programda yüz yüzde atölye eğitim programının da bulunduğunu söyledi.

ABD’deki üniversitelere sınavsız geçiş hakkı

Çift Diploma Programı’ndan mezun olan öğrencilerin ABD’deki üniversitelere sınavsız geçiş hakkı kazanırken, Avrupa’daki üniversitelere de koşullu erken kabul ve birçok hakkı elde edebildiğini belirten Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Programın yararları arasında ABD ve Avrupa ülkelerindeki üniversitelere BYU Lise Diploması ile başvuru yapabilmek, İngilizce dil çalışmalarını akademik olarak yürütebilme, diploma programını tamamlamayan öğrencilerin bile transkript sahibi olabilmesi, öğrencilere global vizyon kazandırılması ve İngilizce dil kullanımın artırılması yer almaktadır.”

BYU Lisesi’nin Uludağ Koleji’ne sağladığı akreditasyon sayesinde, eğitim içeriklerinin online olarak iletildiğini ve programın ‘bireysel öğrenme’ şeklinde yürütüldüğünü bildiren Yıldırım, “BYU Lisesi tarafından gönderilen online ölçme-değerlendirme araçları, okulumuzdaki öğretmenlerimiz tarafından uygulanmakta ve değerlendirme sonuçları, BYU Lisesi tarafından kabul edilen formalar aracılığıyla Amerika’ya gönderilmektedir” dedi.

Yıldırım, bu programa katılmak isteyen öğrencilerin en az B1 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmaları gerektiğini açıklayarak, “Programda, 48 ders yani 24 kredinin tamamlanması zorunludur. Zorunlu derslerin haricinde, öğrenciler tercihleri doğrultusunda kredi tamamlamak için 200 derslik katalogdan seçim yapabilmekte” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ