Zirvede Haber

Anne babalar tatilde nelerden endişelendi? Trafik ve deprem ilk sırada

Anne babalar tatilde nelerden endişelendi? Trafik ve deprem ilk sırada

Anne babaları yaz tatilinde en çok endişelendiren üç tehlike şöyle sıralandı: Trafik, deprem ve çocukların tanımadığı kişilerle iletişim kurması

Findmykids, okulların açılmasına az bir süre kala ebeveynlerin yaz tatilinde en çok endişelendikleri konuları açıkladı. 580 ebeveynin katılımıyla yapılan araştırmaya göre anne babaların yüzde 40’ı çocuklarının trafikte yaşayabileceği tehlikelerden endişe duyduklarını belirtti. Bununla birlikte çocukların tanımadıkları kişilerle iletişim kurması ve yetişkin gözetiminde değilken deprem gibi bir doğal afet yaşanması da ebeveynleri endişelendiren konuların başında geliyor.

Çocuklar için yaz tatili çoğunlukla eğlence ile ilişkilendirilse de evlerinin sağladığı güvenli alan dışında daha fazla zaman geçirdikçe tehlikelere ve risklere daha açık hale geldikleri bir gerçek. Bu da anne babaların endişelerini artıran bir faktör.

Ebeveynlerin çocuklarının nerede olduğunu harita üzerinde anlık olarak takip etmelerini sağlayan mobil uygulama Findmykids, Türkiye’de gerçekleştirdiği bir araştırmada, ebeveynlere yaz tatili boyunca en çok endişe duydukları tehlikeleri sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ