Zirvede Haber

GZTC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Ali Arslan’dan Habertürk’ün Yayınlarına Sert Cevap!

GZTC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Ali Arslan’dan Habertürk’ün Yayınlarına Sert Cevap!

GZTC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Ali ARSLAN: Habertürk’ün İftiralarına Cevap…. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Ali Arslan, röportajın gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek, “Habertürk’ün yaptığı kabul edilemez” dedi.

Mehmet Ali Arslan; “Yayın ekibinden Ceylan Sever’in hazırladığı Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti iftira dolu haberiyle ilgili olarak kamuoyuna çağrımızdır:

Öncelikle belirtmek isterim ki, tarafımdan yapılan röportajın habere yansıyan şekliyle aslında örtüşmediğini, üzülerek ifade etmek istiyorum. Röportaj sürecinde gerçekleştirdiğim açıklamaların cımbızlanarak çarpıtıldığı ve olumsuz bir şekilde sunulduğu açıktır. Röportajın yaklaşık 1 saat süren bir görüşme olduğu, ancak haberde sadece 8 dakikalık bir bölümünün yer alması, gerçekleri yansıtmaktan uzaktır.

Özellikle haberde benim röportajımdan ziyade çirkin yorumlarını seslendirmeleri, gerçek röportajı yansıtmadıklarının delilidir. Profesyonel bir gazetecilik anlayışından ziyade bir pazar kadının dedikodusu mahiyetinde olan bu haberi ve haber sunucusunu şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca, röportaj anında farklı bir ülkede konuşmama nezaketini belirten Cumhurbaşkanımıza da yapılan asılsız haberin kaynaklarıyla çeliştiği ve temelsiz bir şekilde sunulduğu açıktır. Bu tür haberlerin toplumsal huzursuzluğa neden olabileceğini düşünüyor ve tarafımızca kabul edilemez buluyoruz.

Bu bağlamda, söz konusu haberin tekrar incelenmesini ve tarafımla gerçekleştirilen röportajın tamamının adil bir şekilde paylaşılmasını talep ediyoruz. Halkımızın doğru ve tarafsız habere erişim hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Kişisel haklarımızı hedef alıp bazı örgütleri bizleri hedef göstergeleri olarak kullanmaları nedeniyle, savcılarımızın da göreve davet ediyoruz.

Ayrıca, adresimizin Beştepe olduğunu ve ziyaret taleplerine her zaman açık olduğumuzu belirtmek isteriz. Haberde bile aşağılayıcı bir dil kullanan sorumsuz olan Ceylan Sever’in bu tavrı, Ciner Grubu’nun Türkiye’de yakında atacakları kirli haberlerin habercisi niteliğindedir.

Kamuoyu olarak, bu haber yayınlandıktan sonra yüzlerce tweet ve yorumla Habertürk’ü kınayan halkımıza da konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,”
Göyçe Zengezur Cumhurbaşkanı Yardımcısı
Mehmet Ali Arslan

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ