Zirvede Haber

SOLDAN VAZ GEÇMEYEN DOSTLARLA BERABER OLMAK ÇOK KIYMETLİ.

SOLDAN VAZ GEÇMEYEN DOSTLARLA BERABER OLMAK ÇOK KIYMETLİ.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Son seçimlerde CHP çatısı altında yer alan; oyları ve toplumda karşılıkları olmadan ve içimize sinmeden aldıkları milletvekilliklerine karşın her biri ayrı nankörlük ve saygısızlığı yapınca sinirlerim tel, tel oldu.
Yaşam boyu iyilikbilmez, kompleksli yetersizlerin hadsizliğini, özellikle vefasızlıklarını ve ihanetlerini her kim yaparsa yapsın onaylamadım ve çok kızdım.
Uzatmaya gerek yok.
Başta ihtiras küpü Meral Akşaner, sonra kendini kafdağında gören ABD patentli Babacan ve bugünlere gelinmesinde ciddi sorumluluğu olan sırtında birçok kambur taşıyan Davutoğlu…
Nankörlüğün, vefasızlığın ve hadsizliğin nirvanasına çıktılar.
Bu partiler CHP çatışı altında seçimlere girmeselerdi kazandıkları bu kadar milletvekilini hayal bile edemezlerdi.
Onların ve ihtiraslı CHP MYK’ sının yaptığı saçma sapan listeler yüzünden kaybeden CHP olmuştur.
Neyse benim defalarca yazıp uyarıp bu kadar sağa yaslanmanın, özellikle eşit koşullarda yönetimde olma isteklerinin yanlışlığını dile getirmemin bir faydası olmadı.
Kaybeden CHP ve çile çeken, baskı altında yokluk ve açlıkla mücadele eden horlanan ve şiddete maruz bırakılan halklar ve hiçbir beklenti olmadan destek veren Yeşil Sol Parti ve İşçi Partililer oldu.
Ben artık partimin sol/sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden ayrılmadan; ülke gerçeklerine gözlerini kapatmadan, emeğe, insana, gençlere ve kadınlara en saygın yeri vererek yenilenmesini istiyorum.
Özellikle delegelik ucubeliğinden kurtularak sağa benzememiş, hatta sığlaşıp yozlaşmamış kadroların görev almalarını diliyorum.
Yani ben sol düşünceye ve sol ideolojiye bağlı, istismarcı olmadan geçmişte yaşadıkları ve yaptıklarıyla geleceklerinin teminatı olan kadroların görev almalarını istiyorum.
Malum iyileşmeden ve sağlık sorunum çözülmeden 3 ay bekleyip sonucu görmek üzere Güre’ye döndüm.
Sağ olsunlar, var olsunlar beni bu zor günlerimde inanılmaz ölçekte bir iki istisna dışında dostlar ve yoldaşla desteklediler ve moral verip sahip çıktılar.
Güre’de de arayarak, sorarak ve en çokra “Abla neye ama neye ihtiyacın olursa gece gündüz demeden beni arayabilirsin” diyenler mutlu edip güven verdiler.
Dün yine böyle dostlarımdan ve sola hiç ihanet etmemiş yürekli ve kıymetli bir dostum ve tanımaktan gerçekten çok mutlu olduğum eşi Dr. Yasemin Karaer ve güzel kızları ziyaretime geldiler.
Ben her zaman derim başarı için dünya görüşü kadar ailedeki uyum ve dünyaya aynı pencereden bakmak, toplumsal duyarlılıklar, sosyal yaşamdaki mütevazılık, yardımseverlik, duyarlılık ve hak edenlere sevgi saygı göstermek önemlidir.
Özellikle ülkede yaşanan acımasızlıklar karşısında yokluk ve açlıkla inanlar çaresiz kalmışken gösteriş, şatafat ve teşhircilik hem utandırır hemde çok can acıtır.
Dr. Yasemin Karaer’i yeni tanıdım gerçi o beni iyi tanıyor ve çok iyi bit okurum olarak sevgi saygı duyuyormuş.
Ancak inanın ben bu kadar sempatik, candan, kompleksiz, saygılı ve ülke sorunlarına hem duyarlı hemde doğru tahlil edebilen insanların azaldığı bir dönemde gelinim sayılabilecek olan Yasemin’i çok sevdim ve Şükrü’yü kutladım.
Ayrıca ben meslek sahibi olunca kadın kimliğinden uzaklaşan veya ev kadınlığını küçümseyen hiç kimseyi önemsemem uzatmaya gerek yok Dr. Yasemin Kararer bana göre dörtm dörtlük mükemmel bir kadın ve hepsi birlikte çok saygın ve örnek bir aile portresi çizdiler.
Bu arada Yasemin değil Şükrü siyasette daha etkin ve sol/sosyal demokrat olarak etkin ve yetkin olabilse CHP’ye çok yararlı olabilecek bir sol/sosyalist bir dost.
Ama görüyor ve izliyorum ki CHP’de ne genel merkezde nede örgütlerde değişimin adı var kendisi yok…
Sol sadece söylemlerde kalıyor.
Solculuk sağ temelde yaşam buluyor samimiyetsiz ritüellerlede algı yaratarak başarılı olmak isteniyor.
Şükrü bana il başkanlığına aday olmayı düşündüğünü söyledi. Kendisini tanıyan bir insan olarak çok sevinmem ve mutlu olmam gerekirken olamadım.
Bir ömrü siyasetin içinde 12 Eylül sonrasında da sosyal demokrat partilerde olmanın tecrübesi ile Şükrü gibi sola gerçekten emek vermiş, inanmış ve yaşam biçimi seçmiş bir insanın izlediğim delege sisteminde yeri olamayacağını düşündüm.
Keşke olabilseydi.
Bu arada bana gelmek isteyen ve “abla gelirken ne getireyim, ne istersin?” diyen herkese bir anımsatma yapacağım😊)))))
İstemeye gerek yok kimsenin elini tutmuyorum ama ben gibi anormal şeker hastasına baklava veya çikolata getirmekte “Abla yeter yaşadın bunları ye ve öl artık” demek oluyor!!!!!
Dün bana Yasemin ve Şükrü, gerçekten çok duygulandığım ve etkilendiğim olağanüstü ince düşünülmüş 2 hediye getirdiler.
Bu yaşımda görmeyen gözle verdiğim mücadeleye nazar değmesin diye çok güzel bir nazar boncuğu ve adalet heykeli ile birlikte geldiler.
Tüm titizliklerine karşın adalet heykelinin teraziyi tuttuğu elindeki bağlantı yeri kopmuş r: yasemini çok üzdü.
Anladım ki bu zarif ve anlamlı hediyeyi kendisi seçmiş.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, şu an denizi seyrederek tek gözle bu yazımı yazıyorum.
Gerek sanaldan gerekse aldığım bilgilerden takip ettiğim kadarı ile bursa CHP’de asla köklü ve beklenen düzeyde değişim olamayacak.
Yani partiyi bölüp parçalayan, tüm etik değerleri yok eden, hıyarerşiyi istismar eden ve emek veren insanları yok sayarak çeteleşen bir anlayıştan kurtulmayı kar sayacağız.
SON NOT:
Bu istismarcı ve yozlaşmış hatta sosyal demokrat olduklarından emin olamadığımız birçok insanla 3 yıldır tükenişe sebep olanlar getri çekilse aday olmasalar belki günahlarını affettirebilirler!!!!
Yaşanan ve partimizin düştüğü duruma üzülen tüm iyi niyetli dostlarda bölünmeden bir araya gelerek en geniş mutabakatla ve iddialarını ortaya koyarak seçimlere girseler.
Kadın ve gençleri dolgu malzemesi yapmadan ama gerçekten çalışan, okuyan, düşünen ve emekten yana olan başı dik eeğilip bükülmeyen kadınlara etkili yerlerde görev verseler.
BİR UYARI:
Gençleşmeyi sadece yaşta sananlara uyarımdır.
Gençleşme:
Fikirlerde, düşüncelerde, ideolojiden sapmadan, yaşam biçim ile yozlaşmadan, emek verenlere sahip çıkan eşit yurttaşlığı benimsemiş, soygun düzenine izin vermeden barışı önceleyendir.
Umudumu tüketmeden başarılsın istiyorum. Belki böyle bir müjdeyle gözümde iyileşir.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ