Zirvede Haber

DOHADERN; Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ni İmara Açmak Sessiz Canlara Yapılan Vicdansızlıktır!

DOHADERN; Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ni İmara Açmak Sessiz Canlara Yapılan Vicdansızlıktır!

Türkiye’deki tüm belediyeler için referans noktası haline gelen örnek Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ile yalnız Osmangazi sınırları içinde değil, ülkenin her yerindeki yardıma muhtaç sahipsiz hayvanlara hizmet verebilmemin haklı gururudur.  Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 114 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Tesisde yılda ortalama 3 bin 500 sokak köpeği ve kedisi kısırlaştırarak ve ameliyat süresi dolanlar aşılanıp küpelenerek yasada öngörüldüğü gibi alındıkları bölgelere geri bırakılıyor. Hayvan ve doğa sevgisini erken yaşta çocuklara aşılayabilmek, hayvan satın almayı değil de sahiplenmeyi cazip kılmak adına da ilköğretim okulları ve hayvan koruma dernekleri ile omuz omuza çeşitli projeler üretmeye devam eden merkez şimdi İMAR’a AÇILMAKLA sınanıyor! U.Ü. Veterinerlik Fakültesi ile ortak bir intern öğrenci programı da sürdürerek, ülkedeki ve yurt dışındaki “Veteriner Hekim” adaylarına staj imkânı sağlayan bu merkez şimdi yok olmak üzere!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal’ın enbursa.com daki köşesine taşıdığı konu hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Yüksel Baysal yazısında; “Tesadüfen karşılaştığım Osmangazi Belediyesi’nin ilgili biriminde çalışan bir arkadaş, barınağın İsmetiye mahallesindeki 17 dönüm araziye taşınacağı (sıkıştırılacağı), 114 dönüm arazinin de imara açılacağı iddiasını dile getirdi. İnanmak istemedim, nasıl olur bu kadar güzel bir tesis ve de böylesine anlamlı hizmet veren bir yer neden taşınsın diye düşündüm? Veteriner Hekimler Odası Bursa yönetiminin ziyaretinde Başkan Melike Baysal’ın sorusu üzerine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “Orası yeşil kalmalı. Henüz netleşmiş bir durum yok” diye yanıt vermesi umutlandırıcı bir durum olmakla birlikte önemli bir çelişkiyi de dile getirmeliyim.

Konuyu CHP’li Meclis Üyesi Sefa Yılmaz ile görüştüm.

Yılmaz, “Alan Büyükşehir belediyesince 1/5.000’lik planda konut alanı olarak belirlenmiş. Sonrasında Osmangazi Belediyesi de 1/1.000’lik planını konut alanı olarak planı geçirmiş. Hayvan barınağının bulunduğu alan 113.870 m2 olup mülkiyeti hazineye ait. Mevcut planda da burası halen BHA (Belediye Hizmet Alanı) olarak gözüküyor” dedi. Bir küçük düzeltme yapayım tapu kayıtlarında orası artık belediyeye ait. Eğer bu doğruysa, ortada büyük bir çelişki var demektir. Çelişki Mustafa Dündar’ın kafasında mı yoksa Dündar’a burayı imara açtırmak isteyen kupon arazi severlerde mi? Onu da çok yakında göreceğiz!”

Yazının yayına girdiği gün konuyla ilgili siyasiler ve STK’lardan da peş peşe paylaşımlar geldi. Konuyla ilgili Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Türkiye’nin umudu olmuş bir tesisin imara açılarak rantsal alana dönüştürülmek istenilmesini anlayamıyorum. 22 yıllık iktidarda olan bir zihniyete bağlı bir belediyenin almış olduğu bu karardan derhal vazgeçmesini talep ediyoruz. Hayvanların yaşam haklarını yıllardır insanlar olarak görmüyor çiğniyoruz. Bir kamu kurumu da onların tedavi edildiği merkezde rantsal çalışma yaparsa biz kime güvenip hangi makama gidip bu durumu dile getirebileceğiz!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ