Zirvede Haber

BUĞDAY ÜRETİCİLERİMİZE YAPILAN BU ZULME SON VERİN!

BUĞDAY ÜRETİCİLERİMİZE YAPILAN BU ZULME SON VERİN!

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel çiftçinin dertlerine gündeme taşıdı. Başkan Özel; “Günlerdir büyük çile çeken buğday üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları yerinde incelemek ve yetkililerin dikkatini bir kez daha çekebilmek için bugün öğle saatlerinde İYİ Parti olarak kendilerini ziyaret ettik.

Randevu almalarına rağmen 3 gündür gece gündüz buğday dökümü için sırada beklediklerine bizzat şahit olduk.

Büyük bir koordinasyonsuzluk olduğu açıkca ortada, yaptığımız görüşmelerde tüm üreticilerimizin haklı isyanı ile karşılaştık.

Çiftçilerimiz adına ofis çalışanları ile görüştük. Eksikliklerin bir an önce giderilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmaları konusunda uyarılarımızı yaptık. “Sorunun farkındayız, giderilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye kendilerinden söz aldık.

Çözüm o kadar basit aslında. Ama iş bilmemezlikten dolayı her zamanki gibi olan çilekeş üreticilerimize oluyor. Sadece 2 siloya döküm yapıldığı ve personel eksikliğinden dolayı yüzlerce traktör günlerce sırada beklemek zorunda kalıyor. Kepçe olmadığı için buğday kürekle boşaltılmaya çalışılıyor. Bu döküm sürecini daha da uzatıyor.

Mahmudiye Mahallesinden 80 yaşında ki Ahmet Amca (Kurtçu) 3 gündür gece gündüz buğdayını dökmek için sırada beklediğini söylüyor.

Köylülerimiz bu sıcakta römorklarının altında güneşten korunmaya çalışıyor. Günlerdir sırada bekleyen çiftçilerin tarlada fasulye, domates, biber gibi ürünleri kuruyor.

Bu sorunları çözmesi gereken ilçede ki yöneticiler ise fotoğraf çektirmekten başka hiç bir şey yapmıyor.

Acil bir şekilde silo ve personel sayısı arttırılmalı. Kepçe tahsisi yapılarak buğday dökümü hızlandırılmalıdır.

İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Yenişehir Belediyesi yetkililerine İYİ Parti olarak sesleniyoruz. Hızlı bir şekilde koordinasyonun sağlanması için bir ekip kurarak üreticilerimizin yaşadığı bu rezilliğe acilen bir son verin!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ