Zirvede Haber

Arcan tekstil büyüyor

Arcan tekstil büyüyor

Arcan tekstil ilçemiz İznik’te yaklaşık 10 yıldır hizmet veriyor 10 bin metre kare kapalı alanı olan 300 kişi istihdam edilen Tekstil fabrikasında Kadın pijama üretilerek iç piyasa ve dış ülkelere satılmaktadır.

İlçe halkının gelir ve geçim kaynağının tarım olduğundan % 90 Çiftçilik yaparak hayatlarını sürdürmektedir.

Tarımda maliyetlerin yüksek olması sebebi ile para kazanamayan çiftçiler çareyi fabrikalarda buluyor. Buda demek oluyor ’ki çiftçilik yapanların sayıları ’da her geçen gün azalıyor üretimde gittikçe yok oluyor.

Bu nedenle halkın birçoğu geçim zorluğu çekmemek için ilçemizde bacasız sanayi olan Tekstil fabrikalarına kadınlarımız ve çocuklarımız çalışmaktadır. Faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında Arcan Tekstil yaklaşık 9 yıldır ilçe halkana istihdam sağlıyor.

Her geçen gün işçi sayısını artıran fabrika yaklaşık 300 kişiye iş imkânı sağlıyor.

Arcan Tekstil Fabrika sahibi evli 1970 Kastamonu doğumlu Muharrem Turcihan, ailesi ve çocukları ile birlikte İznik’te Kadın pijama takımı üzerine imalat yapıyor.

Turcihan konuşmasında “ 10 yıl önce gezmek için İznik’e geldiğimde çok beğendim tarihini, gölünü yatırlarını ve ulamaların şehri olduğunu gördüm asıl bizi buraya çeken Eşref Rumi Hazretleri olmuştur mesleğim olan işimi ailem ile kararlaştırarak İznik’e geldik ve burada işimizi kurduk. 1983 yılında tekstil işine başlayıp 2014 yılında İznik’te 300 metre karelik bir alanda başlayıp büyüdük.

Hedefimizde büyümek vardı ve şuan Allah’ımıza Şükürler olsun yerimiz 10 bin metre kareye ulaşarak çalışma arkadaşlarımızın sayılarını artırdık

Az kişi ile başlattığımız işimizi seneler geçtikçe çalışan sayısını artırarak üretimimizi çoğalttık. Arcan tekstil olarak bizler ailem ve çocuklarım ile birlikte başlattığım tekstil işini beğenerek ve zevkle yapıyoruz İlçeyi sevdiğim gibi güzel dostluk kuran insanlarda var bütünüyle İznik’i seviyoruz. İlçe halkımız ile kaynaştık Fabrikamızda Güler yüzlü ve sempatik olarak çalışıyoruz çalışma arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek birlikte kazanıyor ve İznik kazanıyor”

Çalışan işçilerden Mahmut Atan, Alptekin Çal Demir, İbrahim Sarı, Mehmet Demirkol fabrikamızdan Çok memnunuz Güzel bir işimiz var patronumuz çok güzel bizlere her konuda destek ve yardımcı oluyor biz çalışma arkadaşlar olarak işimizi seviyor ve kendi işimiz gibi gayretle çalışıyoruz.

İlçemizde böyle fabrikaların olması çok iyi ilçe ekonomisine katkı sağladığı gibi Aile bütçesine ’de katkı sağlıyor.

Diğer taraftan Fatma Demir adlı çalışan işçi bayanlarımızın evde ve tarlada olmalarından fabrikada kışın soğuktan yazın sıcaktan korunabilecek kapalı bir iş yerimiz var maaşımız gününde ve zamanında yatıyor ben bu işi bilmiyordum burada öğrendim Patronumuz bizlere bu mesleği makinaların başında kumaş kesmeği ve dikmeği öğretti kendisinden Allah Razı olsun Dedi.

Mehmet Demirkol ise” 2 yıldır Arcan tekstilde çalışıyorum ,Fabrikadan memnunum patronumuzun eşi ve benzeri bulunmaz kişiliğe sahip, servisimiz Var öğle yemeğimiz var para sıkıntımız yok Allah kendilerinden Razı olsun” dedi.

Adres: Hisar Dere Mahallesi Topkapı-5 caddesi no:1 İznik/Bursa

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ