Habererk.com Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Türkiye‘deki yoksulluğu çarpıtan medya organlarına sert tepki gösterdi. Türk, yandaş basının sırf iktidarı ve ekonomik politikalarını iyi göstermek, ülkenin refah içinde olduğunu anlatmak adına yaptığı yanlı yayınların 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü‘nde gündeme gelmesini de eleştirdi.

İktidara yakın bazı basın ve yayın organları, sosyal medyada açlık var” vurgusuyla yayınlanan uzun kuyrukların, bazı kişilerin öğle yemeği için girdiği döner kuyruğu olduğunu iddia eden haberler gündeme getirdi. İsmail Türk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye’deki açlık ve yoksulluk olmadığını savunan iktidar medyasına rakamlarla cevap verdi.

İsmail Türk, “Sosyal medyada öğlen yemeği için döner kuyruğuna giren insanları videosunu çekip Türkiye’de açlık ve var diyenlere lanet olsun diye yayın yapan alçaklar ve onların türevi aydınlar, gazeteciler ne varsa lütfen gerçekleri yazın. Ülkenin yazarları, düşünürleri, akademisyenleri, entellektüelleri, edebiyatçıları, işadamları, muhalefetin temsilcileri v.b. Aksini söyleyen yalan söylüyor. Ülke yanıyor. Açlık, sefalet, yoksulluk neredeyse ülkenin tamamında can yakıyor. Ülkede 5 milyon civarında ayrıcalıklı rüşvet bataklığının içinde bulunan asalaklar, konfor içinde yaşayanlar hariç, ülkenin yurttaşları bırakın ev araba almayı, kira ödeyemiyor. Yaşamak sadece nefes almak ise hayvanlarda nefes alıyor ve bir şekilde aç kalmıyor” dedi.

detail-photo-fancybox-1