Zirvede Haber

TEDÜ, öğrencilerin en memnun olduğu ilk 5 üniversiteden biri oldu!

TEDÜ, öğrencilerin en memnun olduğu ilk 5 üniversiteden biri oldu!
2023 verilerine göre Vakıf üniversiteleri arasında Türkiyede ilk 5 arasında yer alan TED Üniversitesi, tüm üniversitelerin yer aldığı Genel Memnuniyet Sıralamasında ise ilk 10da yer aldı. TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 14. yılını kutlayan genç bir üniversite olarak TEDÜ’nün, Ankaradaki tüm üniversiteler arasında memnuniyet sıralamasında son iki yılda üst üste ilk iki üniversite içerisinde yer almasının ayıca kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2023 sonuçlarına göre TED Üniversitesi, öğrenci memnuniyetinde Vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’de ilk 5 arasında yer aldı. TEDÜ ayrıca tüm üniversitelerin yer aldığı Genel Memnuniyet Sıralamasında ise Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer aldı.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 14. yılını kutlayan genç bir üniversite olan TEDÜ’nün son yıllarda öğrenci memnuniyeti araştırmasında üst sıralara doğru istikrarlı bir şekilde yükseldiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TEDÜ’de öğrenci memnuniyetini temel alan bir yaklaşım benimsendiğini belirterek, “üniversitemizde güçlü bir akademisyen öğrenci diyaloğu var. Bu diyaloğu aynı şekilde üniversite üst yönetimi ve öğrenciler arasında da sürdürmeye çalışıyoruz. Fakültelerimizdeki öğrencilerimizle düzenli bir şekilde bir araya geliyoruz. Öğrencilerimizin geri bildirimlerine yönelik gerekli aksiyonları çok hızlı bir şekilde alıyoruz. Öğrenci kulüplerimizi destekliyoruz, öğrencilerimizin çok yönlü bireyler olarak kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz.” Dedi.

TEDÜ dönüşüm ve gelişim yolculuğu

Aktif katılımlı öğrenmeyi merkeze alan TED Üniversitesi, iş yaşamında deneyimi, topluma katkıyı ve uluslararasılaşmayı önceleyen eğitim yaklaşımıyla 21. yüzyıl için gerekli dijital yetkinliklere, sosyal sorumluluğa, yaşam boyu öğrenme becerilerine ve etik değerlere sahip, girişimci, yaratıcı ve geleceği şekillendirebilecek lider bireyleri yetiştiren bir eğitim modeli benimsiyor.

Mühendislik Fakültesi (Yazılım Bölümü hariç) ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bölüme değil fakülteye öğrenci alan TED Üniversitesi, öğrencilerine ikinci yıllarında hiçbir koşul olmaksızın diledikleri bölümü seçme özgürlüğü tanıyor. %100 İngilizce eğitim verilen TED Üniversitesi’nde uygulanan “Liberal” Eğitim temeline dayanan Ortak Çekirdek Program ile öğrenciler çok yönlü gelişimi destekleyen ortak dersler alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ