Zirvede Haber

DEMOKRAT ORHANGAZİ; Borçlara Nedense Azalacağı Yerde Zam Üstüne Zam Geliyor!

DEMOKRAT ORHANGAZİ; Borçlara Nedense Azalacağı Yerde Zam Üstüne Zam Geliyor!

Bursa’nın Orhangazi Belediyesinde AK Partili başkandan görevi devralan AK Partili Bekir Aydın’a mart 2019’da yüz milyonluk ekstra borç kaldı. Orhangazi Belediyesi’nin 146 milyon 196 bin lira borcu bulunuyordu. Orhangazi belediyesinin Çağlayan döneminden kalan borç listesi şöyle, Esnafa olan borcu: 83 milyon 323 bin 884 lira 29 kuruş. Esnafa olan cari borcu: 51 milyon 392 bin 661 lira 39 kuruş. Esnafa olan icra takibindeki borcu: 31 milyon 931 bin 222 lira 90 kuruş. Vergi ve SGK borcu: 43 milyon 773 bin 393 lira 55 kuruş. Cari vergi ve prim borcu: 8 milyon 46 bin 125 lira 20 kuruş. Yapılandırılan borcu: 35 milyon 727 bin 268 lira 35 kuruş. Bankalara borcu: 9 milyon 595 bin 498 lira 7 kuruş. Depozito ve teminatlar: 9 milyon 504 bin 6 lira 49 kuruş. Toplam: 146 milyon 196 bin 782 lira 40 kuruş.

Demokrat Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı bu konuya istanen bir açıklamada bulundu. Açıklamayı İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşa yaptı. Yaşa; “O günden bugüne geçen zaman içinde bizler borç miktarını 40-45 milyona düşeceğini düşünerek bu konuda bir araştırma dahi yapmamıştık. Seçimlere 8 ay kala seçilmiş basına sayın Bekir Aydın “Belediyemizin borcu 160 milyon” diye açıklamalarda bulunuyor. 2 yıllık pandemi dönemi asrın felaketi depremi yaşadık. Ama yaşadığımız onca felakete rağmen bizler vatandaş olarak yıkılmadıysak bu borç miktarı nasıl olurda döviz artışını bile zorlar! Birde üstüne üstlük belediyenin mülklerini sata sata bitiremezken! 2019’a kadar seçilen belediye başkanı belediye meclisi öncesi kendi yardımcılarını da yanına alarak muhalefet parti ilçe başkanlarına gündemi açıklar bizlerde hangi konularda itirazımız varsa bildirirdik. Pandemi ile birlikte bu uygulama rafa kalktı. İlçenin en büyük sorunu içinden çıkılamayan trafik sıkışıklığı. Büyükşehir otopark ücretlerinden “fazla kazanacağım” dediği için birde şeritlere sağlı sollu park kolaylığı sağlayınca ilçe merkezi araç fazlalığından kördüğüm oldu. Yakıt zamları Bursa Orhangazi arası minibüs ve otobüslerinde kapasitesinden daha fazla yolcu almasının önünü açtı. Bu durum can güvenliği için çok tehlikeli bir çekince! Minibüs esnafı Büyükşehir ile görüşerek ve ortak bir şirket kurarak körüklü otobüslerin tıpkı Gemlik örneğinde olduğu gibi başlatılması artık zaruridir. İlçemizde Keramet Kaplıcaları’na söz verildiği halde tek bir çivi dahi çakılmadığı halde 30 liralık giriş ücreti alınması da ayrı bir garebettir!

Yatırım görmeyen kör noktalardan biride Orhangazi-İznik yol kavşağıdır. Kazaların sebebi olmayın diye diye dilimizde mecal kalmadı! Oturduğunuz koltuklar size miras kalmadı!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ