Zirvede Haber

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası Bursa’da Heyecanla Sürüyor

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası Bursa’da Heyecanla Sürüyor

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası, Bursa’da 400 antrenör, 90 hakem ve sporcuların katılımıyla büyük bir coşkuyla devam ediyor.

HABER ÖZGÜR CAN…

Bursa’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası, tüm heyecanıyla sürüyor. Türkiye Tekvando Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen organizasyona 400 antrenör, 90 hakem ve sporcular katıldı. Merinos Gölpark Tesisleri’nde gerçekleşen program, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Bursa İl Temsilcisi Oğuzhan Maviçiçek ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy’un katılımıyla başladı.

Program, şampiyonanın tanıtım filmiyle başlayarak, yapılan konuşmalarla devam etti. Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, şampiyonanın Türk tekvandosu için büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, katılımcılara hoş geldiniz dileklerini iletti ve başarılar diledi. Tekvando sporunun Türk sporunun gelişiminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Aksoy, sporcuların kürsü ortasını hedeflemelerini temenni etti ve başarılarını kutladı.

Aksoy, “Türk sporunun son yıllardaki gelişimine baktığımız zaman bütün spor branşlarında dünyada söz sahibi olmaya başladık. Bunda da bu camianın çok büyük katkısı var. Futbolun da üstünde lisanslı sporcu sayısına sahibiz. Bu başarıya ulaşabilmek sizin gayretleriniz ile oldu. Bu gayretinizin daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise programda yaptığı konuşmada, Türk tekvandosunun büyüme ve gelişmedeki önemli rolüne dikkat çekti. Camianın çabaları sayesinde Türkiye’de birçok il ve ilçede tekvando sporunun yapıldığını ifade eden Şahin, antrenörlerin ve diğer paydaşların katkılarının değerini vurguladı. Türk gençliğinin başarılarının yanı sıra karakter ve vatana bağlılığının da önemli olduğunu belirten Şahin, antrenörlerin öğretmenlik görevini üstlendiğini ve sporcuları sadece şampiyon yapmakla kalmadıklarını, aynı zamanda iyi bir vatandaş yetiştirdiklerini söyledi.

Şahin, “Türk gençliğinin sadece başarılı olması için değil, eğitimci arkadaşlar hepimiz zaten antrenörüz. Açılımında sadece çocuklara spor öğreten değil, yaşamı da ifade ederek, yaşamın da zor koşullarını nasıl aşmasını öğreten bir öğretmendir yaptığınız. Biz öyle diyoruz. Çünkü siz aldığınız derslerde spor psikolojisi var, antrenman bilimler. Bunları niye alıyor? Çocuklarımızı eğitmek için alıyoruz. Sadece spor yaptırmak için değil. Çok büyük bir vazife icra ediyorsunuz.
Türk tekvandosu çok büyük bir ailedir. Türk tekvandosu sadece şampiyon sporcu yetiştirmiyor. Aynı zamanda vatan, milletini seven, bayrağını bağlı bireyler yetiştiriyor. Iyi vatandaş yetiştiriyor. Yanlış mı arkadaşlar? Onun için çok değerlisiniz. Onun için kutsalsınız. Açık söylüyorum.
Herkes bu noktada bu güçle, bu federasyonla bakın altmış tane federasyon var. Diğer federasyonları da biz teşvik ediyoruz. Tekvando diyorlar, çok iyi gidiyor. Yaşadığımız şeylere bakın. Takımımla gurur duyuyorum. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Yapılan işlerle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Sporcuların ve teknik kadronun başarılarıyla gurur duyan Türkiye Tekvando Federasyonu, sporun yaygınlaşması ve büyümesi için çalışmalarını sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ