Zirvede Haber

Tarım ve Turizmi Hiç mi Düşünmediniz!

Tarım ve Turizmi Hiç mi Düşünmediniz!

Yeniden Refah Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Kurul Başkan Yardımcısı Gamze Büyük Kılınç yaptığı açıklamayla ülke gerçeklerine vurgu yaptı. Kılınç;

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile akaryakıta ÖTV tutarı artırıldı. Bu değişiklik sonucunda pompa fiyatlarına %25 oranında 7 liralık büyük bir zam yapıldı. Fiyatlar 30 liranın üstüne çıktı. Bu zammın Türk Ekonomisine önemli zararlar vereceği açıktır .Zira iki yıldır sürekli yükselen enflasyon daha da artış gösterecektir. Ayrıca bu zammın fiyat artışlarındaki kelebek etkisiyle birlikte gıda başta olmak üzere diğer ürünler ve hayatın farklı alanlarında zam dalgasına yol açacağı ön görülmektedir.

Tarım Sektöründe hasat dönemi olduğu şu günlerde akaryakıt tüketimi önemli bir yer tutmaktadır. Turizm sektöründe enerjinin kritik bir önemi bulunmaktadır. Ancak bu gerçekler ekonomi yönetimi tarafından göz ardı edilmektedir .Yönetimin son iki yılda çeşitli yerlerde petrol bulunduğu müjdelerini vermesine rağmen akaryakıt zamlarıyla karşı kararname ile değişiklik sonucunda Pompa Fiyatlarına yüzde 25 oranında 7 liralık büyük bir zam yapıldı fiyatlar 30 liranın üstüne çıktı. Bu zammın Türk Ekonomisine önemli zararlar vereceği açıktır zira iki yıldır sürekli yükselen enflasyon daha da artış gösterecektir.

Ayrıca bu zammın fiyat artışlarındaki kelebek etkisiyle birlikte gıda başta olmak üzere diğer ürünler ve hayatın farklı alanlarında zam dalgasına yol açacağı ön görülmektedir. Tarım Sektöründe hasat dönemi olduğu şu günlerde akaryakıt tüketimi önemli bir yer tutmaktadır. Turizm sektöründe enerjinin kritik bir önemi bulunmaktadır ancak bu gerçekler ekonomi yönetimi tarafından göz ardı edilmektedir. Yönetimin son iki yılda çeşitli yerlerde petrol bulunduğu müjdelerini vermesine rağmen akaryakıt zamlarıyla karşı karşıya kalmamız hayretle karşılamaktadır. Akaryakıta gelmiş olan bu zam mutfaktaki yangına benzin dökmek anlamına gelmektedir. Bu durumdan acilen vazgeçilmesi çağrımızdır. Bu zam mutfaktaki yangına benzin dökmek anlamına gelmektedir. Bu durumdan acilen vazgeçilmesini ekonomi kurmaylarından bekliyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ