Zirvede Haber

Erdoğan: 28 Mayıs’tan beri kendilerine gelemediler

Erdoğan: 28 Mayıs’tan beri kendilerine gelemediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane’de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “İlk seçimin üstünden 8 hafta geçti, 7’li koalisyon masasından bir kişi bile istifa etmedi. ‘Kazanamazsam bırakırım’ diyenlerden hiçbiri siyaseti bırakmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Mayıs'tan beri kendilerine gelemediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane‘de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Az önce Bayburt’a şahsımıza verdikleri rekor oy için teşekkür ettik. Yüzde 78,54 gibi tarihi bir oy oranı ile bize sahip çıkan Gümüşhane’ye teşekkür ediyorum. Bizimle omuz omuza yürüdüğünüz için şükranlarımı sunuyorum. Tarihimizin en önemli seçimlerinde bize inandınız. Türkiye üzerine plan ve hesap yapanların oyunlarını benim Gümüşhaneli kardeşlerim bozdu. Milli beka dediniz, teröre geçit yok dediniz. Terör örgütlerini yerle yeksan ettiniz.

’28 MAYIS’TAN BERİ KENDİLERİNE GELEMEDİLER’

Terör örgütlerine sırtını dayayanlara unutamayacakları bir ders verdiniz. Öyle bir tokat attınız ki unutamayacakları bir ders verdiniz. O günden beri kendilerine gelemediler. Hiç seslerini duydunuz mu? Hala birbirleri ile dövüşüyorlar. Milletin zekası ile dalga geçenler hala yaşadıkları şoku atlatamadılar. Gümüşhane ile aynı yolun yolcusu olduğum için Allah’a hamd ediyorum.

Gümüşhane’yi bölgesinin parlayan yıldızı haline getirene kadar bize durmak dinlenmek haramdır. Bugün yapımı tamamlanan eser ve hizmetleri açmak için geldik. Teşekkür borcumuzu eserlerimizle de ifade edelim dedik. Yurtlarımızdan, anaokulları, liselere, pek çok eseri resmen devreye alıyoruz. AFAD‘ın hizmet binası ile, emniyet binasına ait ek binayı hizmete sunuyoruz. Millet bahçesinden, park, sosyal tesise kadar 26 ayrı yatırımı sizlere sunuyoruz. Üniversiteye ait meslek yüksek okulu ve yurt binasını resmi olarak bugün hizmete açıyoruz. 1 milyar 100 milyon liralık yatırımı resmen bugün Gümüşhane’ye kazandırıyoruz. Şehrimizi yeni projelerle destekleyeceğiz. Şehrimizin taleplerinin karşılanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.

‘BİZ İKİ SEÇİM ARASINDA AĞIZ DEĞİŞTİRENLERDEN DEĞİLİZ’

Biz CHP genel başkanı gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Şu anda onlar zaten kendi aralarında birbirlerine girdiler. Hep dedim Bay Bay Kemal’den bir şey olmaz. Biz meydanlarda verdiği sözü Ankara’ya dönünce unutanlardan değiliz. Biz iki seçim arasında 15 günde ağız değiştirenlerden değiliz, sözünün eri bir partiyiz. Yapamayacağımız hiçbir vaadi meydanlarda dillendirmedik. Gümüşhane bizim hizmet ve eser siyasetimizden en çok istifade eden şehirlerimizden biridir. Gümüşhane’de 2 adet millet bahçesi projemiz bulunuyor.

YENİLGİLERİNİ ZAFER GİBİ PAZARLAMAKTAN VAZGEÇMEDİLER

Emniyetten rakamı aldım. 35 bin kişi şu an burada. Bayburt’ta 40 bindi. Daha iyi olacak biliyorum. Gümüşhane bunu başarır mı? Başarır. Kardeşlerim, Gümüşhane bize destek konusunda hep en üst sıralarda yer aldı. 28 Mayıs’tan beri masanın haline bakıyoruz. Her gün bir gerilimin fitili ateşleniyor. Ülkeyi birlikte yönetmekten bahsedenler birbirlerine demediklerini bırakmıyor. İlk seçimin üstünden 8 hafta geçti, 7’li koalisyon masasından bir kişi bile istifa etmedi. ‘Kazanamazsam bırakırım’ diyenlerden hiçbiri siyaseti bırakmadı. Bir tanesi bile çıkıp seçmenlerine hesap vermedi. İki seçimde de başarısız oldular, açıkça kaybettiler. Yenilgilerini zafer gibi pazarlamaktan vazgeçmediler. Tabele partileri tarihin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP’den 39 tane milletvekili kopardılar. Bak Yunanistan’da Çipras seçimi kaybetti ne yaptı? Bıraktı. Çipras bu kadar hassas ama sende bu yok. CHP’nin seçmeninin verdiği oylara da bunlar kondular. Partisinin dolandırılmasına aracılık eden hesap uzmanı yenilgileri nasıl inkar edebilir? Bugün 16’lı masa kurmaktan bahsediyor. Demek 10 tabela partisi daha ekleyecek. Zaten CHP Genel Başkanı son seçimlerdeki ittifak politikası ile bu konudaki marifetini gösterdi. 28 Mayıs öncesinde iyi kötü bir partisi olan hemen herkes CHP Genel Başkanı’ndan bir söz aldı. Demek bunlara yeni sözler eklenecek. CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin.

Biz yol haritamızı muhalefete göre çizmiyoruz. Bizim gündemimizde depremzedelerimiz var, deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması var. Gündemimizde milletimizin sıkıntılarını çözmek, dertlerine derman olmak var. Gündemimizde enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını sonlandırmak var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ