Zirvede Haber

Neden Hep İşçi, Emekçi ve Emekliler Göze Batar!

Neden Hep İşçi, Emekçi ve Emekliler Göze Batar!

Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik bir öneme sahip olan 6 aylık enflasyon farkı açıklandı. Vatandaşlar 6 aylık enflasyon verisinin netliğe kavuşmasıyla beraber emekli maaşı hesabı yapmaya başlarken EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan da bir açıklama geldi. Özüpak, “Neden işçi, emekçi ve emekliler zam hazırlıklarında eller titreyerek kalem tutar? İnsanca yaşam için emekliye intibak, çalışanlara ABO ile adalet elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanan olan 6 aylık enflasyon farkı ile Temmuz ayı emekli ara zammı da şekillendi.

Enflasyon rakamları ile refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı belli oldu. 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,77, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,55 oldu. Refah payı düzenlemesi ile birlikte nihai emekli maaş zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmayla netleşecek.

GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK’TAN AÇIKLAMA

4A, 4B, 4C sigorta kolunda olan vatandaşlar 6 aylık enflasyon verisinin netliğe kavuşmasıyla beraber emekli maaş hesabı yapmaya başlarken EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan da bir açıklama geldi.

Gönül Boran Özüpak’ın açıklaması şöyle:

‘NEDEN EMEKÇİ VE EMEKLİLER GÖZE BATAR’

“Neden hep işçi, emekçi ve emekliler göze batar ki. Her ocak, temmuz ayı zam hazırlıklarında eller titreyerek kalem tutar.

Oysa ki; Emekli adı üstünde, yasalarda belirtilen sürelerde şartlarını tamamlayarak işverenine emeği ile primleri ve vergileriyle de devletine katma değer kazandırarak emekli olandır.

Sonra ne mi oldu!!

ABO ile bağlanan yaşlılık maaşları ile intibak bekleyenlerin taleplerini, hakkaniyetlerini, vicdanları kapatıp görmek istemeyerek sizi tanımıyorum oldu.

‘İNSANCA YAŞAM İÇİN…

Alın teri; kıy-met-len-dir-me-di-ği-niz’dir.

İnsanca yaşam için emekliye intibak, çalışanlara ABO ile adalet elzemdir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ