detail-photo-fancybox-0

Macaristan’da, 7-8-9 Ağustos’ta kutlanacak olan Turan Kurultay’ı 2 yılda bir yapılıyor. Birincisi, ulusal Macaristan ve Avrupa düzeyinde, ikincisi ise uluslararası düzeyde, dünya çapında yapılmaktadır.

detail-photo-fancybox-1
Bu sene daha çok ulusal olarak kutlansa bile, Türk dünyası’ndan ve Avrupa’dan bütün Türk unsurlarının katılacağı biliniyor.
Sırbistan’a 40 km yakınlıkta olan Mohaç bölgesinde kutlanan Turan Kurultayı’na, bu sene Türkiye’den çok katılım bekleniyor. İktidarın, Türk  akraba topluluğu üzerinden 2 milyon dolar bağış yaptığı, bu sebeple en önde Türk bayrağı’nın olacağı söylendi.

detail-photo-fancybox-2
Kurultay’a katılmak isteyen ve Türkiye’den gidecek olanların, schengen vizesi almadan gidemeyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Kurultay’ın düzenlendiği alan, Budapeşte havalimanına 170 km mesafededir. Ulaşım kolay sağlanmaktadır. Alanda konaklayacak oteller ve pansiyonlar mevcuttur.Gelenler genellikle çadırları tercih etmektedir.  Kurultay’da gece şaman töreni gibi birçok etkinlik yapılmaktadır. Bu sebeple 3 gün boyuca katılımcılar, tören yerinden ayrılmamayı tercih etmektedirler.
Macaristan’ın en önemli gölü olan Balaton gölü de bölgeye yakındır.

detail-photo-fancybox-3

detail-photo-fancybox-5