Zirvede Haber

Aydın; Çok mu zor?

Aydın; Çok mu zor?

Osmangazi Kent Meydanı çevresinin rahatlatılması için yapılan çalışmalara “O” isimden tam destek. Geçmiş dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, Osmangazi Kent Meydanı çevresinde yapılan acil kamulaştırmaya tam destek vererek 2007 yılında yapılan çalışmaları örnek gösterdi.

Aydın; “Meydanın doğu kısmında başlayan genişleme güney bölümünde devam etmeli, Gazcılar ve Uluyol meydanda birleşmelidir. Kent Meydanı güney karşısındaki bölgeyi kamulaştırılarak Uluyol ile Gazcilar ve Fevzi Çakmak Caddelerini birleştirip rahatlatmak, Kent Meydanı batı bölümündeki otel ve dükkanların bulunduğu bölgeyi yıkarak Osmangazi ve Kent Meydanına entegre etmek, Osmangazi Belediye Başkanlığı önündeki ana arteri yer altına alarak Merinos Parkı ile bütünleştirmek, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda (Fomara)
tartışılmalı bir şekilde sonradan yapılan Diyanet İşleri Başkanlığına ait bina ile hemen meydana bitişik (yapı kullanma izni tartışmalı) binaları alana dahil etmek, Çekirge Meydan ve Ulaşım Projesi kapsamında meydan ortasında bulunan kütleyi kamulaştırılarak genişlik sağlamak, Murat Hüdavendigar Camii’nin Çevresini açıp tarihi yapıyı tam anlamıyla ortaya çıkarmak. Ulucamii’nden baktığında Yeşil Camii ve Türbe’nin silüetini gösterebilmek için gerekli çalışma ve iradeyi ortaya koymak…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ