Zirvede Haber

GELECEK YILDIRIM; “Vişne Caddesi Ticaretin Kalbi Olacaktı Şimdi Yoksulluğun Merkezi Oldu!”

GELECEK YILDIRIM; “Vişne Caddesi Ticaretin Kalbi Olacaktı Şimdi Yoksulluğun Merkezi Oldu!”

“Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bebe çocuk giyim ve konfeksiyonunun kalbinin attığı Vişne Caddesi’ne yapılacak “Vişne Han Kapalı Çarşısı”nın ilçe ekonomisine önemli katma değer sağlayacağını söyledi. ” 2017 yılı nisan ayının sonunda bu sözleri söyleyen dönemin Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali birde bu konuyla ilgili olarak proje çizdirmişti.

Edabali o günlerde; “Bölgeye inşa edeceğimiz Vişne Han Kapalı Çarşısı’nın planları tamamlandı. 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han’ın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar, düğün salonu, yeme içme birimleri, kapalı otopark gibi, esnafımızın tüm beklentilerine cevap verecek komple bir ticaret merkezi olacak. Bu proje esnafımızın dünya pazarındaki rekabet gücünü yükseltecek. Vişne Caddesi esnafı dünyaya daha kolay açılacak ve bölge Laleli’ye alternatif olacak” ifadelerini kullandı.

Aradan geçen 6 yıl sonunda Vişne Caddesi üzerinde sermayenin el değiştirdiğini belirten Gelecek Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ercan Sönmez; ” Sadece Bursa ve Türkiye değil, dünya genelindeki bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe önemli bir paya sahip olan Vişne Caddesi, ilçemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir yere sahip. Bu alanda Türkiye’nin yaptığı ihracatın yüzde 80’nini Vişne Caddesi karşılıyor. Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi’nin yıllar önce başlattığı proje esnafa can simidi olsa da o günün bedeliyle 650 milyon lira belediye bütçesi harcanarak yaptırılan çizimlerde sayın Edebali’nin süreçte devam etmemesi nedeniyle çöpe gitti. Vişne Caddesi ve çevresindeki işletmeler hızla el değiştiriyor. Sermayenin boyut değiştirdiğini o bölgelere gittiğinizde asılan tabelalardan da anlayacaksınız. Asgari ücretin kat ve kat altında çalışan işçilerin dramını da oraya gittiğinizde görürsünüz. İş veren ve işçileri yoksulluğa mahkum eden bir düzeni biz Gelecek Partililer olarak istemiyoruz. Bir gün vatandaşın ihtiyaçlarının ne olduğuna kulak verirseniz gerçeğinde ne olduğunun farkına varırsınız!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ