Zirvede Haber

57 Müslüman ülke bir araya gelmeli

57 Müslüman ülke bir araya gelmeli

Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan D-8’in 26. kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ” NATO ve Avrupa Birliği’ne bel bağlamak yerine Türkiye’nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesiyle çok daha güçlü oluruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretlerinin 4. gününde Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

“Erbakan hocamızın emeği, hatırı son derece büyük önem arz etmektedir”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinden Yeniden Refah Partisi’nin kendi logosuyla, kendi emeğiyle, alnı ak bir şekilde zaferle ayrılmasında Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın çok büyük bir payı olduğunu dile getirirken, “Bugün Yeniden Refah Partimiz bu noktaya gelmişse bugün Türkiye’de inançlı, dindar, mütedeyyin insanlar siyasette devlet yönetiminde sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde, iş hayatında, akademide böyle etkili noktalara, böyle etkili pozisyonlara gelmişse bunda Erbakan Hoca’mızın çok büyük bir payı vardır. Allah gani gani rahmet etsin. Bin dokuz yüz ellilerde, altmışlarda hatta yetmişlerde, inançlı insanlara her türlü küçümsemeyi, ötekileştirmeyi, reva görürlerken bunlar yobazdır. Bunlar cahildir. Bunlar değil devlet yönetmeyi belediye yönetmeyi, bir bakkal dükkanını bile idare edemezler. Ancak bir cami derneğinin başkanı olurlar yakıştırmaları ve ithamları yapılırken merhum Erbakan hocamız bu çığlığı açmış ve inançlı dindar insanların devleti de belediyeleri de sivil toplum kuruluşlarını da en başarılı, en mükemmel şekilde yönetebileceklerini ortaya koymuştur. Bu nedenle Erbakan hocamızın emeği, hatırı son derece büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Fakirliğe, yoksulluğa ve işsizliğe mutlaka çare üretmemiz lazım”

Türkiye’de 1.5 milyon diplomalı işsizin olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan köprü, yol ve ulaşım gibi hizmetlerin yanında fakirliğe de çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Fatih Erbakan konuyla alakalı konuşmasında şu sözlere yer verdi.

“Türkiye’de 1.5 milyondan fazla diplomalı işsizimiz var. Van’a gidiyoruz seyyar satıcılık yapıyor mühendis gencimiz, Kars’a gidiyoruz çay ocağında garsonluk yapıyor endüstri mühendisi gencimiz, Kastamonu’ya gidiyoruz, Bolu’ya gidiyoruz gençlerimiz markette kasiyer olarak çalışıyor. Birçoğu İktisat Fakültesi okumuş İşletme okumuş gençler bunlar. Bu 1.5 milyon diplomalı işsiz gencin istihdam imkanı, 10 milyonluk işsizler ordumuza iş imkanı için 81 ilimize 681 Refah Projesi’ni sunduk. Evet köprüleri yolları havaalanlarını tünelleri yaptık bunlar çok güzel hizmetler ama fakirliğe yoksulluğa ve işsizliğe mutlaka çare üretmemiz lazım.”

“57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli”

Türkiye’nin NATO ve Avrupa Birliği gibi güçlere bel bağlaması yerine Türkiye’nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin birleşmesiyle çok daha güçlü hale geleceğini söyleyen Fatih Erbakan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelmesin istiyoruz. Kuvvetin değil hakkın üstün tutulduğu, güçlünün haklı sayıldığı değil, haklının güçlü sayıldığı bir dünyanın kurulması için adımlar atacağız. Müslüman ülkelerle iş birliği yapıp da ne yapacaksın diyenlere söylüyorum. Dünyadaki  petrol ve doğal gaz kaynaklarının çoğunluğu Müslüman ülkelerde. Dünyadaki toplam Uranyum’un yüzde 40’ı bu Müslüman ülkelerin elinde. Dünyadaki altın gümüş krom gibi madenlerin yarısı bu 57 Müslüman ülkenin kontrolünde. Dünyadaki su kaynaklarının yarısından fazlası bu Müslüman ülkelerin ellerinde. Türkiye için Muazzam bir pazar konumunda olan ülkeler bunlar. Biz 57 Müslüman ülke ortak hareket edersek, bu kaynakları bu güzellikleri zulme karşı sömürüye karşı kullanırsak o zaman zalimler karışımızda diz çökmek zorunda kalır. Avrupa Birliği NATO gibi güçlere bel bağlamak yerine kendi gücümüzle biz 57 Müslüman ülke olarak mücadele etmek istiyoruz.”

“Söz verdiğimiz üzere vatandaşlarımızın bütün mağduriyetlerini meclise taşıyacağız”  

Seçimlerde birçok kesimden vatandaşın mağduriyetlerini meclise taşıyacaklarının sözünü veren Fatih Erbakan konuyla ilgili,“Yine seçim döneminde söz verdiğimiz üzere atanamayan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için Uzman Çavuşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi için polislerimizin mesai saatlerinin düzenlenmesi için belediyelerde çalışan işçilerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi için kamu mühendilerimizin maaşlarının iyileştirilmesi için staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için EYT’de 99 yılına takılan adaletsizliğe uğrayan mağdur olan mağdurlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için engellilerimizin dertlerine derman olabilmek için Kuran kursu hocalarımızın derdine dermak olabilmek için ve yüz binin üzerinde diploma denklik mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulmak için mecliste elimizden gelen mücadeleyi ortya koyacağız” açıklamasında bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ