Zirvede Haber

TÜRKİYE’DE ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM VEREN İLK LİSE OLAN TEVİTÖL’ÜN ÇEVRİMİÇİ TANITIM GÜNÜ 17 HAZİRAN’DA!

TÜRKİYE’DE ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM VEREN İLK LİSE OLAN TEVİTÖL’ÜN ÇEVRİMİÇİ TANITIM GÜNÜ 17 HAZİRAN’DA!

Türkiye’nin dört bir yanından akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim müfredatı geliştiren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrenci ve veli adayları için çevrimiçi tanıtım günleri düzenliyor! Öğrencilerini, uluslararası kabul görmüş bir özel yetenek testiyle seçen TEVİTÖL’ün haziran ayındaki çevrimiçi tanıtım günü, 17 Haziran Cumartesi günü 17.00-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Her çevrimiçi tanıtım gününe iki TEVİTÖL öğrencisi de katılırken, 17 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte bu yıl dünya çapında başarılara imza atan 11. sınıf öğrencisi İdil Doğa Türkmen ve 10. sınıf öğrencisi Zeynep Gülen Erkoç okul yetkilileriyle birlikte ekran karşısına geçerek öğrenci ve veli adaylarının sorularını yanıtlayacaklar. Çevrimiçi tanıtım gününe katılmak isteyenler okulun internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabilir.

Türkiye’de özel yetenekli öğrencilere eğitim imkânı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. TEVİTÖL’ün öğrencileri, daha küçük yaşlarında hem dünyada hem de ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin de dikkatini çekiyorlar.

TEVİTÖL’ün 17 Haziran 2023 Cumartesi günü 17.00-18.30 saatleri arasında gerçekleşecek çevrimiçi tanıtım gününde okulu daha yakından tanımak ve deneyimlemek isteyen aday öğrenci ve velilerle bir araya gelecek. Tanıtımlara katılmak için TEVİTÖL’ün internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılması gerekli.

Okul yetkilileri her çevrimiçi tanıtım gününde iki TEVİTÖL öğrencisi ve bir mezunla birlikte kamera karşısına geçiyorlar. 17 Haziran’da gerçekleşecek tanıtım gününde, bu yıl başarılarıyla hem TEVİTÖL hem de ülkemiz için gurur kaynağı olan İdil Doğa Türkmen ve Zeynep Gülen Erkoç yer alacak. TEVİTÖL’ün 11. sınıf öğrencilerinden İdil Doğa Türkmen, 2022’de uzay çöplerinin toplanması için bir çözüm önerisi sunan makalesiyle “Rise for the World” inisiyatifinin her yıl seçtiği “En Parlak 100 Öğrenci” arasına girdi ve yaşam boyu eğitim bursu kazandı. 10. sınıf öğrencisi Zeynep Gülen Erkoç ise, Alzheimer hastalığı için ulaştığı tedavi fikriyle daha şimdiden Harvard Ünivesitesi Tıp Fakültesi’nden kabul aldı. Her ikisi de ABD’nin en iyi liselerinden tam burslu olarak kabul alan Türkmen ve Erkoç, gelecek yıldan itibaren lise öğrenimlerine ABD’de devam edecekler.

Okulu fiziksel olarak ziyaret etmek isteyen adayları, yine okulun internet sitesi üzerinden oluşturulacak randevular doğrultusunda ağırlayan TEVİTÖL, ayrıca başka okulların öğrencileri için kurumsal tanıtımlar da düzenliyor.

Bilgi için:             tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkan yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Mali sıkıntılar nedeniyle 2001 yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından devralınan okul, o günden bugüne Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim ve öğretim

hayatına devam etmektedir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla, 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ