Zirvede Haber

OKX, Tribeca Festivali’ndeki NFT Atölyesi’nde Web3 ve yapay zekâyı hayata geçiriyor

OKX, Tribeca Festivali’ndeki NFT Atölyesi’nde Web3 ve yapay zekâyı hayata geçiriyor
Festival katılımcıları, kişiselleştirilmiş NFTler tasarlayıp mint edebilirken bu NFTler OKX NFT Atölyesindeki ekranlarda gerçek zamanlı olarak sergilenecek.
Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi OKX bugün yaptığı açıklamada, 7-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Tribeca Festivali’nde Spring Studios NYC’de bir NFT Atölyesi kurduklarını duyurdu. Türünün tek örneği olan bu özel alan, katılımcıların Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan İçerik (AIGC) teknolojisini kullanarak kişiselleştirilmiş NFT’ler tasarlayıp mint etmelerini mümkün kılacak şekilde tasarlandı.

OKX NFT Atölyesi, Spring Studios NYC’nin birinci katında yer alırken bu interaktif alanda katılımcılar OKX mobil uygulaması üzerinden metin tabanlı istemler girerek NFT’ler oluşturabilecek, bunları kişiselleştirebilecek, OKX temsilcileriyle tanışabilecek ve şirketin Web3 ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler. Bu NFT oluşturma özelliği, makine öğrenmesi algoritmalarını kullanarak özgün dijital sanat eserleri oluşturabilen AIGC teknolojisi ile destekleniyor. NFT Atölyesi’nde tamamlanan her tasarım kişiselleştirilmiş bir NFT olarak mint edilerek blok zincirinde saklanabiliyor. Bu sayede katılımcılar, oluşturdukları NFT’leri herhangi bir cüzdan adresine aktarabilecek veya OKX NFT Pazarı’nda listeleyebilecek. NFT’ler OKX NFT Atölyesi’nde kurulan kare ekranlarda da gerçek zamanlı olarak sergilenecek.

OKX ayrıca BMCC Tribeca Sahne Sanatları Merkezi OKX Theater’a, kullanıcıların OKX Cüzdan kullanarak kripto varlıkları ile atıştırmalıklar ve içecekler alabileceği otomatlar yerleştirecek. Buna ek olarak salonda patlamış mısırdan OKX ürünlerine kadar çok çeşitli ürünlerin sunulduğu OKX markalı bir satış standı da bulunacak. OKX’in özel promosyonu kapsamında bir OKX Cüzdan oluşturan veya OKX markalı standın resmini sosyal medyada OKX’i etiketleyerek paylaşan katılımcılar da ücretsiz patlamış mısır ikramı ve OKX markalı güneş gözlüğü hediyesi kazanacak.

OKX’in Pazarlama Direktörü Haider Rafique yaptığı açıklamada, “Tribeca Festivali’nde OKX NFT Atölyesi’ni hayata geçirmekten ve Web3 ve yapay zekâ teknolojisinin bildiğimiz anlamdaki sanat dünyasında devrim yaratma potansiyelini sergiliyor olmaktan gurur duyuyoruz. Herkesin kendi NFT’lerini tasarlayıp mint etmesine olanak sağlayarak dijital sanat alanının potansiyelini keşfetmeleri için yeni içerik oluşturucu topluluğuna ilham vermeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

OKX ABD Web3 Direktörü Nate Zou ise yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “OKX olarak, bu yılki Tribeca Festivali’nde Web3 teknolojisinin gücünü ve OKX Cüzdan gibi ürünlerin geniş kapsamlı işlevselliğini sergilemenin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturucuları topluluğu ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yenilikçi teknolojinin potansiyelini ve sunacağı sayısız olanağı keşfetmek için sabırsızlanıyoruz.”

Bu konudaki görüşlerini aktaran Tribeca Enterprises Kurucu Ortağı ve CEO’su Jane Rosenthal ise, “Ortağımız OKX’in vizyonu ve desteği sayesinde Tribeca Festivali, yaptığımız her şeye Web3’ü entegre etme yolunda önemli adımlar atıyor. İki dünya birbirine giderek daha fazla yakınlaşırken OKX ile birlikte en yeni Web3 olanaklarını keşfediyor olmak bizim için heyecan verici bir deneyim.” dedi.

Bu yıl ikinci defa Tribeca Festivali’ne sponsor olan OKX bu iş birliği ile kripto, Web3 ve metaverse gibi gelişmekte olan teknolojiler sayesinde yetenekler, hayranlar ve içerik oluşturucuları için yeni fırsatların önünü açmayı hedefliyor. OKX, 2023 Tribeca Festivali’nin ilk NFT Pass kartını ocak ayında sunmuştu. Bu geçiş kartı sahiplerine, Robert De Niro’nun katılacağı özel Tribeca Festivali Ödül Töreni’ne davetiye, sahnelenecek gösterimlerden biri ve after party için iki kişilik davetiye ve sadece davetlilerin katılabileceği özel çatı katı kokteyl etkinliğine katılım hakkı gibi heyecan verici ayrıcalıklar sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ