Zirvede Haber

Bursa Ticaretine TOFAŞ PLATFORMU Dopingi! Hem Esnafa Hem Üyelerine Nefes Aldırıyorlar!

Bursa Ticaretine TOFAŞ PLATFORMU Dopingi! Hem Esnafa Hem Üyelerine Nefes Aldırıyorlar!

Bursa’nın lokomotif sektörü otomotivde tüketiciye nefes aldıran TOFAŞ yeni açılımıyla gündemde! TOFAŞ’dan emekli olan bir gurup arkadaşın sosyal medyadan birbiriyle yapmış olduğu mesajlaşma sonrası doğan TOFAŞ PLATFORMU kısa bir süre içinde 50 bin üyeye ulaştı. Tofaş ta çalışmış sonra da emekli olmuş olan mesai arkadaşları Ömer Günay , Ekrem Yaşar Dinçer, Altan Demirci ve Reşat İnceel’in yönetici olduğu TOFAŞ PLATFORMU kent içinde esnafla yapmış olduğu anlaşmalarla yüzde 15 ila 40’lara varan indirimlerle platforma üye olan ailelere kazandırırken esnafa da sıcak para akmasını sağlıyor.

Platform kurucusu ve yöneticisi Ekrem Yaşar Dinçer; “Bölgemizde kurulu olan ve halen faaliyet gösteren bir otomobil fabrikası var, bu fabrika hem Bursa’mıza ekonomik yönden azımsanamayacak bir bir katkıda bulunan, bu fabrikaya dış illerden göç alarak teknik yönden yüksek verimler sağlayan, birçok ailenin bir arada olduğu her yönden TOFAŞ ailesi.  Bu TOFAŞ ailesinin içerisinde bir çok gözle gözükmeyen faaliyetler mevcut, belki bunda bir çoğumuzun haberi yok sadece ve sadece bu faaliyetler içinde olan kişiler ilgilenmekte ve bu durumdan birçok kişiler kendilerine ve ailelerine olumlu yönden menfaatler sağlamaktadırlar.

Böyle düşünen TOFAŞ emekli arkadaşlarla düşünerek kendi aralarımızda bir fecebook gurubu kuralım, bir birimize ulaşamadığımız, acı ve tatlı günümüz de bir birimizden haberdar olmamamız, yıllarca beraber çalışmış fakat bir daha bir araya gelememiş arkadalar topluluğu oluşturmaya, TOFAŞ dan emekli ve TOFAŞ kültürünü almış olan bu arkadaşlarla bu gurup üzerinden görüşelim , bir arkadaşımızın dükkanında akşam üstü çay molası verelim diye düşündük. Bu bulaşma da gurubu kurmaya ve arkadaşları bir araya getirmeye  karar verdik. Başta küçük bir gurup oluşturarak bir ara gelmek ve acı tatlı günleri paylaşmak için gurubun adını izin de alınarak ,TOFAŞ PLATFORMU olarak facebook hesabı oluşturduk.

TOFAŞ da zamanın da sendikacılık yapmış, camia tarafından tanınan arkadaşlar  Fikret ALBAYRAK, Ömer GÜNAY, Ekrem yaşar DİNÇER, Reşat İNCEEL, Hamit VARDAR, Altan DEMİRCİ, Yusuf SOYKAN tarafından kurulmuş küçük bir yönetim ve modaratör gurubu oluşturulmuş, kendi içlerinde herkesin sözü gecen , bütün fikirlere acık sadece siyasi görüşlere ve düşüncelere paylaşım olmayan bir gurup oluşturmayı da başardık. Bu gurubu kurarken tek amacımız üyelerin TOFAŞ da mutlaka çalışmış olması,  TOFAŞ kültürünü almış, geçmişte TOFAŞ da çalışmış ama herhangi sebeplerden ayrılmış, TOFAŞ’dan emekli olmamış ve halen çalışsan kişilerin üye olmasına karar aldık.

Kurduğumuz gurup kısa zaman içinde bu özellikleri taşıyan  3 bin 545 kişiye ulaştı ve üye olmayı bekleyen de bir o kadar arkadaşımız var. Üye olan arkadaşlarımızın arkadaş, akraba, komşularını da düşündüğünüzde bu sayı katlıyor. Gurubun hızla büyümesi bizimde gelecekteki planlamalarımızı etkiledi. Yakın zamanda yaşanan 2 yıllık pandemi, doğal afetler vatandaşımızın ekonomik yapısını da bozdu. Bizde bir karar alarak şehrimizin özel hastanelerinden tutun dershanelerine, irili ufaklı işletmelerine kadar üyelerimize yüzde 15’den başlayarak yüzde 40’lara varan indirim anlaşmaları yaptık. TOFAŞ PLATFORMU anlaşma yapan başta esnaf olmak üzere kurumlarında reklamlarını ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Böylece hem esnafımıza hem de üyelerimize sahip çıkmış oluyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan üyelerimizin ve esnaf kardeşlerimizin hem mutlu hem de acı günlerine ortak oluyoruz.

TOFAŞ PLATFORMU’nun şimdiki hedefi ise sigorta acentalarıyla yapılan çalışmaların her konuda devreye almak. Bu araç sigortası, ev iş yeri, yangın, sel su basması gibi sigortacılık işlemlerini genele yaymak. Sağlık sektöründe son zamanlarda yapılan inişli çıkışlı düzenlemeler nedeniyle “Tamamlayıcı Sağlık” yönüyle üyelerimizin geçmiş sağlık problemleri bizi bazı konularda zorluyor. 60 yaş baz alındığında karşılaştığımız zorluklarda ortaya çıkacaktır. TOFAŞ çalışanlarının bu kente vermiş olduğu ticari gücü ekonomik anlamda bu kurduğumuz TOFAŞ PLATFORMU ile perçinlemek istedik.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ