Zirvede Haber

Yıldırım’da Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Başladı.

Yıldırım’da Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Başladı.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yıldırım’da bulunan mesleki eğitim kurumlarının katıldığı Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Başladı.
Yıldırım ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki alan ve dalları tanıtmak, öğrenci bilgilendirmesi ve yönlendirmesini doğru yapmak amacıyla düzenlenen “Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri” Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda yapılmaktadır.
Mesleki eğitim kurumlarının alanlarının ortaokul öğrencilerine tanıtıldığı etkinliğe Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Şube Müdürü Cengiz Akbulut ile Yıldırım ilçesinde bulunan mesleki eğitim kurumları müdürleri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım ilçemizde bulunan mesleki eğitim kurumlarımızın tanıtım günlerinde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sene ilçemizde ilk kez düzenlenecek olan etkinlikte 8 meslek lisesi ve mesleki eğitim kurumları bünyelerinde bulundurdukları alanlarının tanıtımlarını gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıllarda okullarımız meslek liselerini ayrı ayrı ziyaret ediyorlardı. Bugün gerçekleştirdiğimiz Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri ile birlikte öğrenciler tüm liseleri bir arada görerek alanları tanıma fırsatı yakaladılar. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize ve bu sene ev sahibi olan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüze, alan da görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “Özellikle bakanlığımızın 2023 vizyonu çerçevesinde meslek liselerimize son derece önem verilmekte. Akademik çalışmaların yanında mesleki çalışmalar noktasında öğrencilerin daha iyi gelişmesi için meslek liselerimize çok fazla önem veriyoruz. 63 tane okulumuzun tek tek okullarımızı gezmesi son derece zordur. Bizde Bursa’da ilk olarak düzenlediğimiz bu organizasyonda emeği geçen başta mesleki eğitim şube müdürlüğündeki arkadaşlarımıza, komisyonda görev alan değerli arkadaşlarımıza ve mesleki eğitim de görevli tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Bu sene ilki düzenlenen “Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri” etkinliğine okulumuz olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


3 gün sürecek olan ve Yıldırım İlçesinde bulunan 8 meslek lisesi ( Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)  ve Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezinin tanıtım yapacağı etkinliğe 63 ortaokul katılım sağlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ