Zirvede Haber

UYARIM İLK ÖNCE VEKİL SEÇİLENLERE VE GEREĞİNİ YAPMAYAN SİYASİ PARTİLEREDİR.

UYARIM İLK ÖNCE VEKİL SEÇİLENLERE VE GEREĞİNİ YAPMAYAN SİYASİ PARTİLEREDİR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan milletvekillerine çağrı! Buğday;

Hiç uzatmadan yazıyorum. Ülkemizin kaderini belirleyecek olan seçimlerde istemediğimiz bir sonuç aldık.
Nedenlerini yazmak ve ciddi bir değerlendirme ve analiz yapmak istesem inanın roman olur.
Ancak bu zaman o zaman değil.
Şimdi CHP’sinin onurlu oyları ile seçilenlere diyorum ki bu seçimin kazananları sizler oldunuz.
Bursa’dan bizim listelerimizden ve örgütümüzün yok sayıldığı incitildiği ve haksızlık yapılmasına karşın sabır gösterip oy vererek seçilen vekillerimizi ve misafir vekillerimizle listelerde olan adayları sosyal medyadan inceledim.
Ne yazık ki seçilene kadar bir kısmı gece gündüz dolaşıp el sıkıp, çarşı pazar gezip oy isteyenler ve seçilenler, seçimin ikinci tura kalmasından dolayı yapılacak yeni seçimin asıl şimdi daha önemli olduğunu görmezden gelip suskunluk içindeler.
İlk önce gece gündüz emek vererek içimize sinmese de çalışıp vekil olmalarını sağladığımız ve ömür boyu aileleriyle birlikte yaşamları her yönden kurtulan ve ayrıcalıklı olan kendi vekillerimize sesleniyorum:
“Sayın Vekiller İki Gün Oldu Neredesiniz????”
En önemlisi geçmişin tüm hatalarında pay sahibi olup hiçbir özeleştiri yapmadan kahramanlar gibi davranıp CHP’nin listelerinde garantili yerler alıp seçilen ancak gerekli çalışmayı yapmayıp tabanlarına oy verdiremeyenlere sesleniyorum.
Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerin yöneticileri ve üyeleri haksız kazandığınız vekillikler ve güç için hakkımızı helal etmemizi istiyorsanız bu sefer görevinizi yapın.
Artık yüzde yüz eminim ki bu partilerin özellikle taban ve üyeleri CHP’ye oy vermediler.
Çünkü adayları zaten seçilecek garanti yerdelerdi.
Onlar da gidip dünya görüşleri aynı olan ve yıllarca aynı yapılarda birlikte oldukları partilere oylarını verdiler.
Örnek verecek olursam Yeniden Refah Partisine oy verdiler ve bu laiklik karşıtı gerici fanatik kadın düşmanı parti kendi logosu ile girdiği bu zor seçimde 5 milletvekili çıkardı.
Soruyorum herkese bu oyları kimlerden aldı düşündünüz mü????
Bir kırgınlık ve sitemimizde İyi Partiye olmalı.
Aylarca herkeste olumsuzluk yaratmak için altılı masada yer alıp Kılıçdaroğluna onay vermeyen ve “Kazanacak Aday” dayatması ile güven kaybettiren Meral Akşener’e olmalı.
Gereksiz tavırları, kaprisleri ile masayı devirip çok yakışıksız suçlamaları ile gidip mecbur kalıp geri dönmesi ve oy kaybettiğini kendi partisindeki vekillerin açıklamasına karşın ayrı liste ile seçime girmesi yanlış oldu.
Örneği Bursa’dan verecek olursak; hem kendi partisinin hemde CHP’nin başarısız olmasına ve kazanılacak vekilleri kaybetmemize sebep oldular.
Şimdi daha fazla uzatmak, eleştirmek ve bu haksız seçim sonuçlarına bakıp yılgınlığa düşmemek için herkesi her kesimi uyarıyorum.
Hiç korkmadan, hiç küsmeden, hele hele deprem bölgesindeki çaresiz insanları suçlamadan (seçim süresince o bölgeye yeterli destek ve ilgiyi hiç kimse göstermedi) ayağa kalkmak ve kazanmak zorundayız.
Hiç kimse umutsuzluğa kapılmamalı.
İlk seçimde ülke çıkarları kadar adayların ve özellikle emanetçi partilerin oy alabilmek ve gelecekleri ile ilgili hesaplarının yansıması Millet İttifakına olumsuz olarak yansıdı.
CHP, ne yazık ki seçim sürecinde yaptığı gerek listelerindeki haksızlıklar, kabulü mümkün olmayan misafir isimlere en garantili yerleri vermesi, gerekse ideolojisine sadık kalmadan çok fazla ödün vererek bu seçim sürecini yürütmesi bu beklenmedik sonucu sağladı.
Mademki ittifak olsa da herkes kendi partisinin geleceğini düşünerek hareket ediyor o zaman bu ülkenin temel taşı olan ve cumhuriyeti kuran Atatürk’ün partisine yakışanı yaparak hareket etmeliyiz.
Tıpkı yedi düvelin işgalindeki ve düşmana satılmış padişahın iktidarda olduğu zamandaki gibi yiğitçe mücadele etmeliyiz.
Unutulmasın yoksul, hiçbir olanağı olmadan aç sefil yalınayak, sadece inançları ile bayrağına, yurduna sahip çıkan vatan evlatlarının anlayışı ile bu işgali yok edip bu Siyasal İslamcı, şeriatçı, çıkarcı ve soyguncu anlayışın tezgâhını bozmalıyız.
Cumhur ittifakının meclise taşıdığı eli kanlı ve cumhuriyet düşmanı Hüdapar ve laiklik karşıtı, kadın düşmanı Yeniden Refah partisi ve ülkede soygun düzeni ile çetelere, mafyaya ve sapkın gerici tarikat ve cemaatlere koltuğunu korumak uğruna teslim olmuş Erdoğan’a ikinci turda ders vermek zorundayız.
CHP, kimseden milliyetçilik öğrenemez çünkü bunu herkese öğreten ve 6 okundan birisi ile ifade eden tek partidir.
Yine CHP, asla terörden veya teröre bulaşanlardan medet ummaz kuruluşundan bu yana teröristlere, vatan hainlerine, çetelere karşı mücadele eden partidir.
Bu nedenle yürekli olup devlet olanaklarını suç işleyerek haksız kullanarak ve devlet hazinesinde olmayan paralarla insanlara rüşvet dağıtıp, her kesime imkânlar ve yeni olanaklar sunuyormuş gibi yapıp aldatanlara karşı seferberlik ilan etmek zorundayız.
Bu seçimler eğer dürüst davranılır ve akılla mantıkla hareket edilirse her koşulda Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini kurtaran, otokratik yapıya ve faşizm dayatmalarına hak ettikleri dersi veren bir seçim olur.
Kimse yanlış hesap yapmasın ve yılgınlığa düşmesin.
AKP’nin ve Tek Adam’ın 2018 seçiminden bu yana tüm devlet olanaklarına ve gücünü kullanmasına karşın oyları 6 puan azalmıştır.
Seçim sonuçlarını sağlıklı değerlendirirsek, geçersiz olarak kabul edilen yaklaşık 1 milyon oy var.
En önemlisi sandığa hiç gitmeyen 8 milyon oy bu seçimde tek hedefimiz olmalıdır.
Ayrıca Sinan Ogan’da toplanmış ve tamamı küskün, kırgın, kızgın veya kendilerine haksızlık yapıldığını düşünen insanların tepki oyları var.
Seçimlerde özellikle deprem bölgesinde kimlere nasıl oy kullandırıldı bilmiyoruz.
Yine yeşil sol partinin etkili olduğu bölgelerde yapılan haksızlık, usulsüzlük ve hilelerin sonuçları ortalara dökülmeye başlandı.
Devletin olanakları haksız yere kullanılırken devletin hazinesi de oy satın almada ve zorda olan yurttaşları kandırmada bir kez daha talan edildi.
Bu seçimler 14 Mayısta yapılan seçimlerden çok daha önemli ve hayati önem taşımaktadır.
Geleceğimiz için, Laik Türkiye Cumhuriyetinin varlığı için, devlet ve cumhuriyet düşmanlarından kurtulmamız için kararlı olmak zorundayız.
Ülkeyi soyan ve kendileri dünyanın en zenginleri listesine girip halkları aç bırakanlardan kurtulmak için gece gündüz uyumadan bu görevi yapmalıyız.
Ben bu seçimin daha kolay kazanılacağına inanıyorum:
Yeter ki küçük hesaplardan ve beklentilerden arınıp güçleri birleştirip kimseyi ve hiçbir siyasi partiyi ve seçmenleri haksız suçlamalarla itham etmeyip bu seçimi kazanmalıyız.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
Zor sanılanı kolay kılmak namuslu yurtseverlerin ve tüm halkların görevidir.
BAŞARACAĞIZ. BUNA MECBURUZ VE VAZGEÇMEYECEĞİZ.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ