Zirvede Haber

Ahmet Koçak yazdı; ANNELER GÜNÜ VE DEMOKRASİ BAYRAMI

Ahmet Koçak yazdı; ANNELER GÜNÜ VE DEMOKRASİ BAYRAMI

Seçim çalışmaları iki aydır devam etti. Adaylar çok yoruldular. Biz de vatandaş olarak onları izlerken yorulduk. Bu gün hem Anneler Günü hem de bizi yönetecek kişileri seçeceğimiz Demokrasi Bayramı.

Bizi dünyaya getiren annelerimizin gününü kutluyor, onlara minnet duygularımla selam ve sevgiler gönderiyorum. Birçok anneyi gözlemleme fırsatım oldu. Ne kadar özverili olduklarını çok yakından biliyorum.

Evimin çatısına açılan sac kapağı lodos aralamıştı. Bir kedi o aralıktan çatıya çıkıp en dip köşesine doğum yapmış. Haberim olmadığından sac kapağı kapattım. Bir kedi etrafta dolanıp dururdu. İki gün geçti etrafta dolanan kedi görünmez oldu. “Yoksa!” dedim ve kapağı aralayıp yukarıyı dinledim. Yavruların miyavlamalarını duyunca çatıya çıkıp baktım ki üç tane yavrusunu altına almış bana hırlıyor. İyi ki farkına vardım. Yoksa hepsi açlıktan ölecekti. Onları indirmem gerekti. Yavrular biraz büyüyünce o aralıktan yere düşüp ölebilirlerdi. Anneyi korkutup kaçırdım. İki yavruyu poşete koydum. En açıkgöz olanı saçak altına kaçtı. Onu alamadım. Bazen açıkgözlük zarar verir. İki yavruyu evin önüne koyup yakında bekleyen annenin yavrularını alıp güvenli bir yere götürmesini camdan izledim. Onları ağzında taşıyarak kömürlüğün kuytu bir yerine götürdü. Diğer yavruyu alamadım ama annesinin alacağından emindim. Sabah baktığımda altında üç yavru vardı. Onu da çatıdan indirmişti. Şimdi büyük bir özenle yavrularını büyütüyor. Az önce resimlerini çekeyim diye kömürlüğe girdim baktım gitmişler. Anne benden tedirgin olmuş olmalı ki; üç günün ardından yavrularını yeni bulduğu daha güvenli bir yere taşımış.

Aday olmadığım halde seçim çalışması yapan vekil adaylarının araçlarıyla dolaştım; haberleri, mitingleri izledim. İki ayın yorgunluğunu üzerimden atmak için dün akşam AVP tiyatrosuna gittim. Değerli sanatçı Hafize Beysim Gün Hanımefendi beni, Keşanlı Ali Destanı oyununa davet etmişti. Tiyatro önüne geldiğimde İdari işler müdürü Mustafa Kandı Beyle karşılaştım. Hafize Hanımla görüşmek istediğimi söyledim. Sağ olsun Hemen ilgilendi. Telefon etti. Kulisteymiş. Hafize Hanım kulisten aşağı oyun kıyafetleriyle geldi ve kitaplarımızı değiş tokuş ettik. Mustafa Beye:

Ben gelemem Mustafa Bey lütfen Ahmet Beye çayı siz ikram edin.” dedi. Sağ olsun! Çaylarımızı içtikten sonra oyun salonuna girdim.

Antik çağdan beri devam eden tiyatro, yaşatılması gereken çok önemli bir sanat dalıdır. Oyuncular kanlı canlı karşınızdadır ve ustalıklarını izleyicilere sunarlar. Hafize Hanım o kadar ustalaşmış ki; usta bir şoförün elleri ayakları kendiliğinden hareket ederek nasıl arabayı rahat sürerse o da öyle oynuyordu oyununu. Birçok film ve dizide rol aldığı gibi şiir, anı, roman türünde pek çok eseri de vardır. Kitaplarını okumaya başladım. Bitirdiğimde değerlendirme yazmayı düşünüyorum.

Keşanlı Ali’nin âşık olduğu kızı canlandıran Arzu Tan Bayraktutan’da diğer tanıdığım oyuncuydu. O da filmlerde, dizilerde oynamış usta bir oyuncudur. Köyün tek öğretmenine, ‘müdür yetkili öğretmen’ derdik. Arzu Hanım da müdür yetkili öğretmen gibi hem tiyatro müdürlüğü görevini yapıyor hem de oynuyor. Diğer oyuncular da çok güzel oynadılar.

Hafize Hanımın ellinci sanat yılı töreninde yöresel kıyafeti içindeki güzel oyuncunun adını bilememiştim. O da oyunda önemli bir roldeydi ve adını altı ay sonra öğrenmek nasip oldu. Nergiz Acar’mış adı. Öğrenme ömür boyu sürer…

Bu sabah saat sekiz buçukta oyumu kullanmak için Ali Rıza Bey okuluna gittim. Oyumu kullandım. Okulda her türlü güvenlik önlemi alınmış, sandık kurulları eksiksiz oluşturulmuştu. Tüm sınıfları dolaşıp oy kullanan vatandaşların resimlerini çektim. Dışarıda bekleyen siyasi parti mahalle başkanlarıyla ayaküstü sohbet ettim. Gözlemci kartımı da verdiler.

Oradan Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’na geçtim. Orada da her şeyin yolundaydı. Vatandaşlar oylamaya katılıyor, kimi sandıklarda kuyruklar vardı.

Akşam sandıklar açılmaya başladığında asıl heyecan başlayacak. Seçim akşamlarına bayılıyorum. Sandıkların açılmasını, televizyonlardan seçim sonuçlarının verilmesini izlemek beni çok heyecanlandırır.

Yüz yıl yaşında olan, cumhuriyetimizi, demokrasimizi seviyorum. Bu gece bizi yönetecek cumhurbaşkanını ve yasama faaliyetini yürütecek milletvekillerimiz öğreneceğiz. Umarım adil ve hilesiz bir seçim olur; vatandaşın iradesi kuşkuya yer vermeyecek şekilde sandığa yansır.

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN! SEÇİM SONUÇLARI GÜZEL ÜLKEMİZE İYİLİKLER, GÜZELLİKLER GETİRSİN!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ