Zirvede Haber

BAHAR GELDİ TOPRAK UYANDI. TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL, ÇALIŞMASI, ÖZVERİSİ, İYLİĞİ, DOĞRULUĞU İLE GÜZELLİKLERİ UYANDIRDI.

BAHAR GELDİ TOPRAK UYANDI. TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL, ÇALIŞMASI, ÖZVERİSİ, İYLİĞİ, DOĞRULUĞU İLE GÜZELLİKLERİ UYANDIRDI.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Gençlerden, kadınlar ve annelerden, namuslu ve dürüst insanlardan bir talebim var:
Yüzyılın en zor seçim dönemini yaşıyoruz. Ülkemizin karanlıklardan, İslami faşizmden, soygun düzeninden ve halkları bölen, ötekileştiren ceberut düzenden kurtulmak için hep birlikte mücadele ediyoruz.
21 yıllık yıkım ve talan iktidarı, Tek Adam otokrasisi, koltuklarını ve konumlarını kaybetmemek için akla gelmeyecek çirkin ve tehlikeli yönetmelere başvuruyorlar.
İnanılmaz haksızlıkların, hukuksuzlukların, yalanların, iftiraların, yakışıksız ithamların yanında alenen suçların işlendiği çirkin bir süreci yaşıyoruz.
İşte bu ortamda CHP çatısı altında buluşan millet ittifakı bileşenleri ve kendi ilimdeki partim CHP’de; bu süreçte yeterli olmasa da ülkedeki değişim ve dönüşüm isteğinin yarattığı rüzgârdan yararlanarak başarılı olmaya çalışıyor.
Daha önce birkaç kez CHP’deki listelerde milletvekillerini belirleme yöntemlerine ve tercih edilen adaylardan dolayı örgüt emekçilerine haksızlık yapıldığını yüreklice yazmıştım.
Amacım kimseyi kırmak veya incitmek değildi ama bizlere kabul edilmesi pek mümkün olmayan bir liste dayatılmıştı.
Seçimlerden önce defalarca örgütte her koşulda kongrelerin yapılması mecburiyetini yazıp paylaştım.
Kongreleri ertelemenin ve ilerisi için yakışıksız pazarlıkların örgüte zarar vereceğini de yazdım.
Özellikle ön seçimin şart olduğunu o kadar çok yazdım ki sanki kendim veya aileden bir yakınım için isteyip dayattığım bile düşünülmüştür!!!!
Oysa tüm yazdıklarım ve taleplerim sol/soyaldemokrat olmanın, gereği, partimi ve ülkemi düşünmenin, emek veren, hak eden insanların hakkını korumak içindi…
İnatla yapmadılar ve tepkilere sebep olan, moralleri bozan bir listeyi kendi çıkarlarına uygun dayattılar.
Bugün ülkede esen demokrasi ve değişim rüzgârı çok güçlü ve mutluluk verecek bir konumdayken ne yazık ki şu ana kadar Bursa’da henüz bu rüzgârının etkisini bu nedenle bizler henüz çok fazla hissedemedik.
Seçimlere birlikte girdiğimiz partilerle ittifak yapmamız anlaşılabilir ama nedense Bursa’da her iki bölgede de misafir vekillerin sırasını akılla mantıkla izanla anlamak mümkün değildir.
Umarım ilerde bu yapılan anlamsız tercihlerden dolayı çok daha pişman olmayız.
İşte bu koşullarda seçim çalışmaları yapılırken gerçekten insanın canını acıtacak kadar haksızlık yapılan, üzen, hatta isyan ettiren bir durumda başarılı milletvekilimiz ve tarımın duayeni Toprak Adam Orhan Sarıbal’a yapılan vicdansızlıktı.
Olacak iş mi, hangi kıskanç ve kompleksli kişiler, hangi akıl veya mantıkla bunu Toprak Adama reva gördüler bilmiyorum diyeceğimde biliyor ve tüm kötüleri lanetliyorum!!!!
Üstelik partiyi hiç düşünmeden Bursa CHP’de ikinci bölgede bu hatayı yaptılar.
Gerek bölgenin demografik yapısı, gerek Bursa’nın en çok göç alan ve yoksulluğun, eğitimsizliğin, işsizliğin etkin olduğu bir bölge olması bu hatalı liste ve sıralamadaki akıl almaz mantıksızlık yüzünden CHP çok riskli ve zor bir seçim sürecine sokuldu.
Üstelik 2. Sıraya konan Gelecek Partili misafir adayın geçmiş ilişkileri asla içe sinecek bir konum yaratmadığı herkesin dilinde konuşuluyor.
İşte bu olumsuzluklara karşın 3. sıraya haksız bir konumda Toprak Adam Orhan Sarıbal konuyor.
Neden??? Neden???
Oysa ön seçim olsaydı Toprak Adam, her koşulda liste başı olacak, lokomotif olacak, bölgedeki saygınlığı ve sevilip takdir edilmesiyle herkeste heyecan yaratıp ülkedeki değişim rüzgârını bölgesinden başlatıp tusunamiye çevirecek konumdaydı.
Listeyi yapan kıskançlar, yetersizler, emeksiz bir yerlere gelmek isteyenlerin yaptıkları çirkin kulisler veya yukarda hasbelkader elde edilmiş koltukları korumak isteyenler utanmadan ve asla partiyi düşünmeden bu saygısızlığı yaptılar.
Tıpkı Prof. vekilimiz Yüksel Özkan ve halka en güzel dokuna vekilimiz Erkan Aydını harcadıkları gibi!!!
Yetersiz muhterisler ve yerli işbirlikçilerinin çirkin kulisleri sonucu kendisini 3. sıraya koyarak akıllarınca Toprak Adamın gururunu kırmak, hemde akıllarınca seçilememesini sağlayarak önünü ve yükselişini kesmek istediler.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve uymayacak.
Çünkü onlar, Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın gücünü, konumunu ve halktaki karşılığını bilmiyorlar.
Onlar Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın daha yeni vekil seçildiğinde ve kendi ilinin dışında pek kimsenin tanımadığı bir konumdayken Parti Meclisine listede olmadığı halde nasıl bağımsız girip 5 seçilen vekilden birisi olarak seçildiğini unutmuş olmalılar.
O kurultayı herkes hatta kendisi unutsa bile ben asla unutamam.
Toprak Adam ismini taktığım Orhan Sarıbal’ın bağımsız aday olması için kendisini zorlayanların başında gelirim.
Kendisi yeni vekil olmuş henüz tanınmıyor ve bu nedenle çok endişeliydi. Bu koşullarda listede olmadan bağımsız seçilmenin çok zor olacağının bilincindeydi.
Oysa benim için onun aday olmasının önemi başkaydı:
Önemli olan yürekli olmak, neden aday olmak istediğini ve amacının ne olduğunu namuslu ve doğru olarak ifade edip iddialı olmak önemliydi.
O kurultayda inanın ben yedi gün, yedi gece uyumadan mücadele ettim.
Toprak Adam aday olunca, geçmişte birlikte çalıştığımız ve asla dostluklarımızdan vazgeçmediğimiz ülkenin her yerindeki dostlara, yoldaşlara, solculara, eski, yeni vekillere, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine ve farklı gruplara ulaşarak elimden geleni yapmıştım.
Kurultay gecesini hiç unutmam adeta bende o salondaymışım gibi mücadele ediyordum.
Ve sabah saat 04.10 da telefonum çaldı ve arayan Toprak Adam Orhan Sarıbal’dı.
Ve bana şunları söyledi:
“Ablam, Canım, şu an listeyi deldim ve PM’ye seçildim. İlk olarak seni arıyorum. Sen bunu hak ettin.
Ablam, benim çok çileli bir annem vardı, keşke yaşasaydı ve oğlunun bu gününü görüp mutlu olsaydı ama olamadı.
Ama bir başka yiğit kadın günlerdir benim için çalıştı uğraştı inanılmazı başardı ve bende onun için ilk olarak kendisini arıyorum ve ona diyorum ki “Ablam, Can, kabul edersen artık sen benim annemsin…”
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, o gece bu sözlerden sonra da şu an yazarken ağladığım gibi ağlamıştım!!!!
Ben sert görünümlü olduğum kadar duygusal bir insanımdır.
Çok kimseye dostluk, ablalık, annelik yapıp çok ihanete uğradım ama hiç kimsenin önünü kesmedim.
Buna karşın, hiç kimseye partime, ideolojime, etik değerlere, namusa ve emekçilere zarar vermiyorlarsa ve insan onuruna yakışmayan davranışta değillerse düşmanda olmadım.
İşte o kurultay gecesinden bu yana Toprak Adam Orhan Sarıbal benim “Yüreğimde Sevgimle Büyüttüğüm Evlat” oldu.
Çok şükür bu güne dek hiçbir gün bana saygısız, sevgisiz, vefasız, umursamaz ve kıymetimi bilmez bir insan olmadı.
Toprak Adam, özellikle sol ideolojisine ve mazlum halklara karşıda hiçbir zaman vefasız ve duyarsız davranmadı.
İlk defa yazıp paylaştığım bu anımı ve benim için vazgeçilmez olan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı’ sevmemin ve birçok kez çalışmalarını yazıp paylaşmamın sebebini, herkesin bilip öğrenmesini istedim.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, sizlerden tek isteğim var:
Toprak Adamın Facebook sayfasına girin ve nasıl insanüstü bir gayretle canını dişine takmış bir konumda çalıştığını görürsünüz.
Çekmiş olduğu videoları dinleyin ve Millet İttifakının ve CHP’nin kazanımlarının neler getireceğini nasıl anlaşılır bir dille ve heyecanla anlattığına tanık olacaksınız.
Çalışmalardaki vücut diline ve insanlarla nasıl sevgiyle kucaklaştığına bakın ve bu içtenliğe saygı duyarak kendisine sahip çıkın.
Kendisi vekillikleri sürecinde yıllarca ülkeyi onlarca kez bir baştan bir başa dolaşıp halkların takdirini kazanmış bir insan olmasına karşın saygısızca 3. sıraya konmasına karşın küsmemiş, isyan etmemiş, laf olsun diye çalışır görünmek için gereksiz fotoğraf vermemiş bir yiğit insandan söz ediyorum.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, yaşam biçimi ve vekillik sürecinde her yerde ve her koşulda halktan biri olarak yaşamıştır.
Asla lükse, şatafata, gösterişe ve halklar açken, yoksulken, zordayken, çaresizken ve mağdurken kendi keyfince yaşamamıştır.
Kendisini onlardan ayırmaz ve her zaman halkların ve zorda olan insanların yanlarında olmuştur.
İnsanlara çok güzel sevgiyle ve dostça dokunur.
Mütevazıdır, iyi kalplidir, sevgi doludur ve asla insan tüketmez ve kimseye saygısızlık, düşmanlık yapmaz.
Her zaman demişimdir Toprak Adam, CHP’nin gururu, onuru ve Bursa’nın da ülkemizin de şansı olan vekillerinin en başında gelir.
Sevgili, Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, tarihi seçimlere çok az bir zaman kaldı.
Hala birçok beklemediğim insanı ve önemli konumdakileri öfke, nefret, kızgınlık ve adeta intikam almak için Toprak Adam seçilmesin diye uğraşırken duyuyor, biliyor, görüyor ve çok üzülüyorum!!!!
İşte bunun için bu yazıyı sizlerle paylaşıyorum ve sizlerden ricada bulunuyorum:
1- Tüm Çocuklardan talebimdir: “Sizleri çok seven ve geleceğinizi düşünen Toprak Amcanızın seçilmesine katkı koymak için büyüklerinizi lütfen ikna edin ve onlara “Toprak Adam için oy verin ve dostlarınıza da oy verdirin” derseniz geleceğinizi mutlu ve güvende yaşarsınız.
2- Tüm Gençlerden talebimdir: “Toprak Adam, emeğe saygılı, üreten, bilgili, birikimli, çok çalışan ve ülke kaynaklarını en verimli konuma getirecek bilgi birikimi ile gençlerin ülkelerini terk etmeden mutlu ve saygın bir konumda yaşamasını sağlayacak bir insandır. Sahip çıkın oy verin ve son ana kadar yanından ayrılmayın.
3- İslamcı faşistlerce hakları yok edilmek istenen yürekli kadınlardan talebimdir: “Toprak Adam 11 çocuk doğurup yoksullukla büyüten ve onlara mükemmel ve iyi insanlar olmayı öğreten bir kadının çocuğu olarak mutlaka seçilmesi ve etkin olması gereken eşitlikçi ve çok vicdanlı bir insandır. Kendiniz ve haklarınızı için sahip çıkın, destekleyin ve kendisine güç verin.
4- Emekçiler, alın teri ve namusu ile helal para kazanan tüm insanlardan ricamdır: “Toprak Adam yaşamı boyu çok çalışmış yoktan var etmiş, üretmiş, bataklık toprakları değerlendirmiş, kazanmış ama şımarmamış, kendini şaşırmamış geldiği yeri unutmamış, kimseye tepeden bakmamış bir halk dostudur. Sizlerin haklarını savunacak vicdan ve ahlaktadır.
5- Emekliler, yaşlılar, yalnız yaşayanlar ve kimsesizler sizlerden ricamdır: Toprak Adama sahip çıkmak ve destek vermek kendi evladınıza sahip çıkmakla eşdeğerdedir. Büyüklerine her zaman saygılı ve özverili bu genç adamın sadece seçilmesi değil sevilip sayılması ve korunup kollanması gerekir.
6- Tüm annelerden, anneanne ve babaannelerden çok ama çok özel ricamdır: Benim yüreğimde sevgimle büyüttüğüm oğluma haksızlık yapılmasına izin vermeyin. Sürekli kalbi tekleyen bir insan olarak beni tanıyanlardan ricam hatta vasiyetimdir: Toprak Adam solun namusu, mağdurların sesi soluğu ve annelerin yiğit oğludur. Sahip çıkın.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, küçük hesaplar uğruna ve yarın utanılacak bir konuma kimse kendini sokmasın.
SON NOT:
Ben 76 yaşıma girdim. Tanıyanlar tanımayanlara beni anlatsın.
Ben asla kimsenin önünde eğilip bükülmem ve asla inandığım doğruları yazmaktan tek başıma kalsam bile korkmam, çekinmem ve vazgeçmem.
Sevgi sübjektiftir ama saygı ve takdir, hak ettiğine değer vermek objektif olmalıdır.
Toprak Adamı hem sever hem sayarım ama inanın ben onun çayını bile içmedim.
Hata herkesin yediği ve her yere götürüp ikram ettiği kendi çiftliklerinde yetiştirdiği armutlarından bile bir tane yememişimdir.
Bu nedenle bu kadar rahat ve özgür yazabiliyorum.
Ve birde benim bir taahhüdüm var.
Toprak Adam bana “Annem” dedi ve beni o kutsal göreve layık gördü.
Tüm Sarıbal’lar da beni takdir eder, yazılarımı okur ve sağ olsunlar beni takip edip beğenirler.
Ben bu değeri, bana vermiş insana ve dostlara asla ihanet etmem.
Toprak Adam, halklara ve sola ihanet etmezse de ölene kadar kendisini sever sayar, destekler ve haksızlığa uğramaması için elimden geleni yaparım.
Haydi….haydi…
Bir oy Kılıçdaroğlu’na ve her şartta bir oyda Toprak Adam Orhan Sarıbal için CHP ye verin ve verdirin.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ