Zirvede Haber

BERTEKS TEKSTİL, YANMAZ KUMAŞLARI VE PARAŞÜT KUMAŞLARI İLE TEKNO FEST’TE!

BERTEKS TEKSTİL, YANMAZ KUMAŞLARI VE PARAŞÜT KUMAŞLARI İLE TEKNO FEST’TE!

Berteks Tekstil, dünya standartlarındaki paraşüt kumaşlarını ve yanmaz kumaşlarını TeknoFest’te katılımcılarla buluşturuyor. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden, teknik tekstilde yüksek üretim kabiliyetine sahip olan Berteks Tekstil, paraşüt kumaşı ve yenilikçi, çevreye saygılı, katma değeri yüksek ürünleriyle küresel pazardaki payını her geçen gün artırıyor.

Berteks Tekstil San. ve Tic A.Ş, Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde Atatürk Havalimanı’nda  27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen TeknoFest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yerini aldı.

Paraşüt ve balon kumaşlarını, alev almayan, ses emen ve radar sinyallerinde görünmezlik sağlayan inovatif kumaşlarını katılımcılar ile buluşturan marka, yenilikçi, çevreye saygılı, katma değeri yüksek ürünlerini 1 Mayıs’a kadar sergileyerek kumaş teknolojisindeki son noktayı ve Türkiye’nin teknik tekstildeki üretim gücünü gözler önüne serecek. İnovatif kumaşlarıyla 5 kıtada 50 ülkeye ihracat yapan ve ev tekstiline yönelik ürünlerinin yanı sıra teknik tekstilde de önemli bir dünya markası haline gelen Berteks Tekstil, havacılık, savunma sanayi ve taşıt sektörüne yönelik mukavemeti yüksek paraşüt kumaşını da fuarda katılımcılarla buluşturuyor.

BERTEKS YÖNETİM KURULU BAŞKANI BERK NOYAN: “KÜRESEL PAZARDAKİ PAYIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ”

Şirketin dördüncü kuşak temsilcisi ve Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, Teknofest’te yaptığı açıklamada “Tekstil sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı 19. Yerinde Ar-Ge merkezimizde yurt dışındaki birçok üniversite, enstitü, TÜBİTAK ve kimya firmaları ile projeler yürütüyoruz. İnovatif kumaşlarda dünya için ciddi bir partner durumundayız. PIA (Parachute Industry Assocıatıon) üyesi olan tek Türk firmasıyız. Çalışmalarımız sonucunda birçok yeni ürüne imzamızı attık. Paraşüt kumaşı da bunlardan biri. Paraşüt kumaşı zor ve çok özellikli bir kumaş. Türkiye’nin tamamen yerli paraşüt kumaşının üzerinde uzun süre çalıştık. Bugün dünya standartlarındaki paraşüt kumaşımız ve yenilikçi, çevreye saygılı, katma değeri yüksek ürünlerimizle küresel pazardaki payımızı her geçen gün artırıyoruz. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden bir markayız. Teknik tekstilde üretim gücümüz çok yüksek.“

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ