Zirvede Haber

Ahmet Koçak yazdı; HERKESİN KONUŞTUĞU O OTOBÜSE BİNDİM

Ahmet Koçak yazdı; HERKESİN KONUŞTUĞU O OTOBÜSE BİNDİM

Köşe yazarımız Ahmet Koçak haberimize kaynak olan o otobüsü kaleme aldı. Koçak;

CHP’nin Kalesi Bursa’da Herkes Bu Otobüsü Konuşuyor! Kente Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu mu Geldi?” başlığıyla gazetelerde yer alan yazısıyla dikkatleri otobüs üzerine çekti köşe yazarı Zeki Baştürk. Ben de merak ettim ve o otobüsün yolcusu olmak için dün(22 Nisan 2023) saat onda Şahinbey Döner’e gittim.

Yakın dostum olan Şahin Sevinç, Bursa 2. Bölge beşinci sıradan CHP milletvekili adayıdır. Yıldırım ve Büyükşehir belediye meclislerinde başarılı çalışmalarıyla tanınan Şahin Bey, milletvekili olarak hizmetlerine devam etmek için kolları sıvadı. Hiçbir masraftan kaçmayarak dikkatleri üzerine çeken koca bir otobüsü giydirerek Bursa merkezde ilçe ve köylerinde görülmeye başlandı.

Bayramın ikinci günü sabahı CHP’nin bayramlaşacağı Kültür Park’ta yer alan Özgen Çay Bahçesi’ne o ünlü otobüsle hareket ettik. Çay bahçesi çok kalabalıktı ve oturacak yer yoktu. Bu kalabalığı iktidara gelmek üzere olmanın işareti olarak görenler de vardı. Tanıdıklarla ve diğer milletvekili adaylarıyla bayramlaştık.

Programda İlk konuşan CHP il başkanı Turgut Özkan oldu. Ardından Millet İttifakında yer alan partilerin il başkanları konuştular. Saadet Partisi İl Başkanı Ali Osman Karahan’ın Nazım Hikmet şiiriyle başlayan konuşmasını Atatürk’ün sözleriyle sürdürmesi dikkatimi çekti. Bursalı dostlarımla bayramlaştım ve hasret giderdim.

Beni gören Levent Can “Vay Ahmet abim!” derken elini gülümseyerek uzattı. Beni kuvvetlice kucaklayınca; yaşlandıkça balık kılçığına dönen kaburga kemiklerimin bir büzülüp bir gevşediğini hissettim. Benden bayrağı devralıp başarıyla görevini sürdüren eşi Şehnaz Hanım da güler yüzüyle bayramımı kutlayıp halimi hatırımı sorunca moral depolamama neden oldular sağ olsunlar. Bu moralle seçim otobüsüne doğru yol almaya başladım.

Otobüs yolcuları tamam olana kadar Zeki Baştürk, Necati Çelik ve CHP Yıldırım belediye meclis üyesi Servet Çağıl’la otobüsün yanında bir süre bekledik.

Beklerken elli yaşlarda gösteren bir hanımefendi otobüsümüzün önünde resmini çekmemi istedi. Resmini çektikten sonra: “Beni tanıyor musun? Ben balkanlardan göçmüş ünlü bir türkü sanatçısı ve ünlü bir yazarım.” deyince ben ondan aşağı kalmamak için; “ben de Anadolu’dan gelmiş ünlü bir yazarım” diyerek espri yaptım. Ne o beni duymuş, ne de ben onu duymuştum. Çantasından çıkardığı “MUHACIR” adlı kitabını bana verdi. Arkadaşlarla sohbet ettiği için çok meşgul olduğunu görünce kitabının kapağına; “Bursa’nın en ünlü yazarı olan Ahmet KOÇAK’a sevgi ve başarı dileklerimle… “yazıp imzalaması için kendisine uzattım. Yazdıklarımı okuyunca başladı kahkahalarla gülmeye. Okuyan diğer arkadaşlar da güldüler. İnsanları güldürmeyi seviyorum…

Yolcular tamam olduktan sonra otobüse binerek Altıparmak Caddesi ve Haşim İşcan Caddesi’nden geçerek Şahinbey Döner’e tekrar döndük. İhtiyaçların giderilmesinden sonra Millet Mahallesi’nde turumuza devam ettik. Cadde ve sokaklarında seyrek insanlar ile balkonlardan otobüsü selamlayanlar oldu. Yavuzselim Mahallesi’nin ardından Ertuğrulgazi, Siteler, Fidyekızık, Bağlaraltı, Erikli, Esenevler, Yiğitler mahallelerinden geçtik. Selda o güzel sesiyle;

 “Sana hasret sana vurgun gönlümüz / Neredesin mavi gözlüm nerde/Bu gemi bu Karadeniz/Sarı saçlım mavi gözlüm / Nerde nerde nerdesin dost

Kurban olam yürüdüğün yollara / Kara peçe yakışmıyor kullara / Uyan bak bizim hallara / Sarı saçlım mavi gözlüm / Nerde nerde nerdesin dost

Uyan bak bizim hallara / Uyan bak bizim hallara / Sarı saçlım mavi gözlüm / Nerde nerde nerdesin dost…” türküsünü söyledikçe gür sesli hoparlörden; hem biz, hem vatandaşlar coştuk, heyecanlandık.

Gözlemlerim;

El sallamaya çekinenler,

Otobüse el sallayan karısına engel olmaya çalışan kocalar(Kabininde de müdahale edebilecek mi?),

Rabia ve bozkurt işaretiyle selamlayanlar,

Erikli’de iki kez otobüsün önüne atılıp iki eliyle Rabia işareti yapan; perişan kılıklı, dişleri dökülmüş adam (otobüs yolcularınca tebessümle karşılanan adam için; “üstte yok, başta yok; ağızda diş de yok ama…” yorumlarına neden olduğu gibi bir arkadaş da onu “baaak!155’i ararıng şurda kürtaj yapiyik” diyen sakallı adama benzetti.),

Bazı kahve önlerinde ayağa kalkıp el sallayarak selamlayanlar,

Zafer işaretiyle otobüsü selamlayan türbanlı kadınlar…

Ardından Değirmenönü Mahallesine geçtik. Değirmenönü Mahallesi halkının çok yakın ilgisiyle karşılaştık. Otobüsün etrafı çocuklarla doldu. Hoparlörden;

Lay la la lay la la la la la la lay / Güzel günler göreceğiz çocuklar / Motorları maviliklere süreceğiz / Çocuklar inanın inanın çocuklar / Güzel günler göreceğiz güneşli günler…”dedikçe Edip Akbayram coşan çocuklar adeta güneşli günlere doğru koşarcasına otobüse koştular.

Zaman zaman o kadar izdiham oldu ki bazı çocuklar tehlikeli şekilde otobüse yaklaştılar.    Otobüs sık sık durmak zorunda kaldı. Yine kahve önlerinde oyun oynayan elli yüz kişi birden ayağa kalkarak kendilerini selamlayan Şahin Sevinç ve eşini selamlayıp alkışladılar.

Karapınar Mahallesi’nde de ilgiyle karşılanan otobüs, Vakıfköy caddelerinde turuna devam etti.

Halkımız, cenazelerinde, düğünlerinde, darda kaldıklarında yanlarında olan Şahin Sevinç’i bağırlarına basıyor, yaptığı hizmetlerin karşılığını ilgileriyle gösteriyorlardı. O kadar mahalle gezdik başka bir seçim aracıyla karşılaşmadık.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Şahin Sevinç sizleri saygıyla selamlıyor…” anonsları ve şarkılar eşliğinde tekrar lokantaya döndük. Saat: 19.00’u gösteriyordu.

Hareketli, bereketli, hakikatli, sevilen insan Şahin Sevinç, yolun açık olsun! Başarılar yoldaşın olmaya devam etsin.

ahmet.kocak16@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ