Zirvede Haber

MEMLEKET PARTİSİ KARACABEY’DE

MEMLEKET PARTİSİ KARACABEY’DE

14 Mayıs Genel Seçimlerine kısa bir süre kalan ilçe ilçe dolaşan Memleket Partisi Bursa Teşkilatı, Karacabey’de Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi.

Memleket Partisi Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayları. 28. Dönem Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayları Ruşen Sever (Parti Kurucusu), Deren Pakize Karakaya, Alp Gümüş, Zeynep Gökmen, Umar Batınay Ereğilmez, Ali Kağanaslanoğlu, İl Başkanı Ümit Akkuş ile birlikte, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odasını (BESOB) ziyaret eden Memleket Partisi Bursa Ekibi, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

BAŞKAN BİLGİT’TEN ORTAK AKIL VURGUSU

Ziyaretlerinden dolayı Memleket Partisi Bursa Teşkilatına teşekkür eden, Başkan Bilgit, ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı. Şehirlerin STK’ler ile birlikte yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken Bilgit, “Türkiye ve Bursa olarak karar alınırken, şehrin önemli mihenk taşlarıyla birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Her zaman Bursa’yı beraber yönetelim diyoruz. Eğer bizim gibi kuruluşlar Bursa’nın yönetilmesi söz sahibi olursa, hata payı en aza düşer. Siyasi partilerden beklentimiz ortak akılla hareket edilmesi” dedi. Memleket Partisi Kurucu Üyesi Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı Ruşen Sever, “Genel başkanımıza her programda kadrolarımızı soruyorlar. Evet donanımlı arkadaşlarımız var. Ama bizim en önemli kadromuz halk olacak. Bu ülkeyi vatandaşlarımızla, STK’lerimizle birlikte yöneteceğiz.” diye konuştu. Daha sonra Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çakır ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen partililer, şoförlerin sorunlarını dinledi çözüm önerileri sundu.

MUSTAFAKEMALPAŞA VE KARACABEY TARIMINA BOR DARBESİ

Bursa’daki temaslarının ardından Karacabey’e geçen Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayları ve Parti Üyelerini, Memleket Partisi Bursa Karacabey İlçe Başkanı Zeynep Allak ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Erhan Acet karşıladı. İlk olarak Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nu ziyaret eden partililer, daha sonra Karacabey Ziraat Odasına geçerek, Başkan Erhan Erdem’in misafiri oldu. Karacabey tarımına yönelik birçok konunun konuşulduğu görüşmede, bölgenin sorunları ele alındı. Mustafakemalpaşa ve Karacabey tarımını direkt etkileyen bor tehlikesi ile ilgili konuşan Erhan Erdem, “Emet Çayı’na bırakılan bor atıklı kirli suyun Kirmasti Çayı’na gelmesi ile tarımsal üretim, başta Mustafakemalpaşa olmak üzere, Karacabey’i de doğrudan etkiliyor. Tarımsal verimin büyük ölçüde düşmesine neden olan bu sorun, çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor. Çözüm basit. Arıtma tesisi kurulmasıyla suya karışan borun önüne geçilebilir. Ama maalesef yıllardır bu sorun çözülemiyor” dedi. Memleket Partisi’nin tarım ve su alanında 100 maddelik bir projesinin olduğunu hatırlatan Ruşen Sever, dünya su ve gıda krizi ile karşı karşıya. Buna karşı önlem alan ve proje üreten tek partiyiz. Mustafakemalpaşa ve Karacabey bizim iktidarımızda hak ettiği değere kavuşacak. Tarım üretimi ile geçinen çiftçimiz nefes alacak.” İfadelerini kullandı.

ÜSTÜNDAĞ, “İŞ DÜNYASI FİNANSMANA ULAŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR”

Daha sonra Karacabey Ticaret Odası’na ziyarette bulunan partililer burada iş dünyasının beklentilerini dinledi. Karacabey Ticaret Odası Başkanı Muammer Üstündağ, iş insanlarının finansmana ulaşmakta zorluk çektiğini ifade ederek, “Bankalardan kredi almakta zorlanıyoruz. Yeni yatırımların ve istihdamın artması için iş dünyasının finansmana daha kolay şartlarda ulaşması gerekir. Piyasalar tamamen seçime odaklanmış durumda. Seçimden sonrasını tahmin etmek oldukça güç” dedi.

YAĞCI, “GÜVENLİK VE TRAFİK SORUNUMUZ VAR”

Karacabey’deki temaslarına hız kesmeden devam eden Memleket Partisi Bursa temsilcilerinin bir sonraki durağı ise Karacabey Küçük Sanayi Sitesi oldu. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağcı ile bir araya gelen partililer, Küçük Sanayi esnafının dertlerini dinledi. Sanayilerin yönetim olarak bağımsız olmadığını ifade eden Yağcı, “Yollarımızı ve alt yapı desteğini Büyükşehir Belediyesi sağladığı için bizim kendi kararlarımızı verme şansımız yok. Bunun bir an önce değişmesini istiyoruz. Küçük sanayi siteleri bugün her yerde amacı dışında kullanılıyor. Yollarımız herkese açık. Bu da büyük bir güvenlik ve trafik sorununa neden oluyor. Fabrika servislerinin sanayi sitesinin içinden geçmemesi gerekir. Sanayimizin etrafının kapatılmasını istiyoruz ama yetkimiz olmadığı için bunu gerçekleştiremiyoruz. Malımızı koruyamaz oldu. Hırsızlık hat safhada. Yerel yönetimler esnafın yanında olmalı. Eskiden olduğu gibi yolların tekrardan sanayi sitelerine ait olmasını istiyoruz” dedi. Talepleri dinleyen Memleket Partisi üyeleri notlar alarak, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA 500 KİŞİYLE İFTAR

Karacabey’deki ziyaretlerini tamamlayan Memleket Partisi Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayları ve parti üyeleri, Mustafakemalpaşa’da Orta Mahalle Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği ile Yıldız Camii Yaşatma Derneği’nin organize ettiği iftara katıldı. Yaklaşık 500 kişinin olduğu iftar programında Mustafakemalpaşa halkı ile bir araya gelen partililer, vatandaşlardan seçimlerde destek istedi. Buradaki programın ardından Mustafakemalpaşa’ya bağlı Adaköy’e ziyarette bulunan partililer, köy halkı ile çay içti sohbet etti. Çiftçilerin sorunlarını yakından inceleyen milletvekili adayları, partililerinin tarım politikalarını tek tek köylülere anlatarak, dertlere derman olacaklarını ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ